Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Stratfor: «Ένα πραξικόπημα θα μπορούσε να είναι μια λύση για την Ελλάδα»

«Ένα πραξικόπημα θα μπορούσε να είναι μια λύση για την Ελλάδα» διαπιστώνει αναλυτής της Stratfor, σημειώνοντας πως οι Έλληνες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος της χώρας και έτσι θα χρεοκοπήσουν.

Όπως αποκαλύπτει το Wikileaks και δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα, οι Βρυξέλλες το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου φαίνονται ανήσυχες από το ξήλωμα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα.

Είναι η μέρα που ο τότε υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα την αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αναλυτές της Stratfor προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και τις προηγούμενες μέρες γίνεται έντονα λόγος για την πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στη χώρα μας.

«Το γεγονός ότι είμαστε αναγκασμένοι να αστειευόμαστε για τόσο φοβερά πράγματα όπως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα δείχνει πόσο δυσλειτουργική έχει γίνει η ευρωπαϊκή πολιτική», σημειώνει ο αναλυτής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει δε πως τις επόμενες μέρες η Stratfor δέχεται αιτήματα από ξένες τράπεζες και επενδυτικούς ομίλους για να στείλει εκτιμήσεις σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους ενός πραξικοπήματος στην Ελλάδα!

Ο Έλληνας πληροφοριοδότης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Stratfor είχε πηγή έναν Έλληνα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος αναφέρεται ως «ερευνητής» και χαρακτηρίζεται αξιόπιστος.

Ο εν λόγω άνδρας ενημέρωνε την Stratfor, για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, ενώ μετά από μια συνεδρίαση του συμβουλίου έστελνε πληροφορίες για τις προτεραιότητες των νέων προγραμμάτων που αποφασίστηκαν.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.