Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

"Να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις" (στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)


Στο εθνικιστικό ιστολόγιο https://ethnikismos.net/ (το οποίο ανήκει στα ιστολόγια της Χρυσής Αυγής) έχει αναρτηθεί ένα κείμενο με τίτλο "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ…" με το οποιο γίνεται μια κριτική του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και της μεγάλης πτώσης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής . Μέσα στα όλα που αναφέρει υπάρχει στο τέλος  και η δέσμευση : "Να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις" ¨

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ…

Γράφει ο Αντίοχος
Σίγουρα, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, αποτελεί ήττα για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Όχι όμως καταστροφή! Ήττα σε μια μάχη, όχι ήττα στον πόλεμο!
Οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθησαν αυτές οι εκλογές είναι γνωστές σε όλους. Πλήρης αποκλεισμός από τα ΜΜΕ, αλλά ακόμα και από το Facebook, έλλειψη χρημάτων, στοχοποίηση από τους πάντες, πρωτοφανείς απαγορεύσεις και παρακρατικές επιθέσεις. Ήταν ένας αγώνας ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ και σ’ έναν τέτοιον αγώνα υπάρχουν και απώλειες! Πόσω δε όταν το «μέτωπο» ήταν εκτεταμένο, σε τρεις διαφορετικές αναμετρήσεις…
Τα ποσοστά του Κινήματος υποχώρησαν κατά 2% περίπου. Δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμίζω, ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 η Χρυσή Αυγή είχε λάβει 9,39% και λίγους μήνες αργότερα, στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 τα ποσοστά έπεσαν στο 6,28%. Πτώση πάνω από τρεις μονάδες! Ωστόσο, δεν επήλθε καταστροφή και το Κίνημα επανέκαμψε.
Ανάλογες καταστάσεις έχουν συμβεί και σε άλλα κόμματα. Όπως για παράδειγμα στο ΚΚΕ, που μέσα σ’ έναν μήνα (Μάιος – Ιούνιος 2012), από το 8,48% έπεσε σχεδόν στο μισό, στο 4,51%, αλλά –δυστυχώς!- δε χάθηκε!  
Αν και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (ώρα 5:45), δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, είναι προφανές ότι το Κίνημα είχε απώλειες προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτον προς την ΝΔ και δεύτερον προς το μόρφωμα του Βελόπουλου.  
Οι απώλειες προς την ΝΔ υπήρξαν λόγω της εντονότατης πόλωσης, που ενισχύθηκε υπέρμετρα τις τελευταίες ημέρες, από τους δύο «μονομάχους» και της εντύπωσης που καλλιεργήθηκε εντέχνως ότι υπάρχει περίπτωση ακόμα και οριακής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά και αναγγελία προκήρυξης βουλευτικών εκλογών! Και σας ερωτώ: με αυτό το προηγούμενο της σιγουρότατης πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσει η Νουδούλα να δημιουργήσει ανάλογες συνθήκες πόλωσης στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου; Ασφαλώς όχι! Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που… παραστράτησαν.
Το μόρφωμα Βελόπουλου, που εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο βρισκόταν επί ώρες μέσα στα σπίτια ΟΛΩΝ των Ελλήνων, μέσω της τηλεόρασης, κέρδισε την ψήφο κάποιων ψηφοφόρων μας, με τυχοδιωκτικές τάσεις. Βέβαια, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, το μόρφωμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Αυτό θα είναι άκρως αρνητικό γι’ αυτό, για πολλούς λόγους. Θα αναφέρω εν τάχει τους πιο βασικούς. Πρώτον, θα δούμε τα πρόσωπα στα οποία θα στηρίζεται (τους υποψηφίους βουλευτές του), ενώ μέχρι τώρα οι ψηφοφόροι έβλεπαν κι άκουγαν μόνο τους τηλεοπτικούς μονολόγους του αρχηγού του.  Δεύτερον, θα πρέπει ο πρώην πασόκος, νεοδημοκράτης, κ.τ.λ. αρχηγός του να απαντήσει στο κρισιμότατο ερώτημα, τι θα πράξει σε περίπτωση που η Νουδούλα δεν θα κερδίσει την αυτοδυναμία και –για διάφορους λόγους- δεν θα συνεργαστεί με τους κλεφταράδες του ΠΑΣΟΚ. Θα γίνει ο Βελόπουλος ο Καμμένος του Μητσοτάκη, ναι ή ου; Θα δούμε τότε πόσοι θα τον ακολουθήσουν!
Πέραν αυτών, η Χρυσή Αυγή έχει λαμβάνειν και από πατριώτες ψηφοφόρους που παρασύρθηκαν και ψήφισαν μικρότερα κόμματα (ΛΑΟΣ, Νέα Δεξιά, ΑΝΕΛ, κ.λπ.), τα οποία δε νομίζω πως θα τολμήσουν να εμφανιστούν στις βουλευτικές εκλογές…
Από κει και πέρα, σίγουρα έγιναν και λάθη –μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη!- και να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις.  
Σεβαστή και κατανοητή η πικρία από το αποτέλεσμα, αλλά οφείλουμε να απέχουμε από γκρίνιες κι από ηττοπάθεια, γιατί είναι ότι χειρότερο σε τέτοιες καταστάσεις!

Ποιες άραγε είναι αυτές οι κινήσεις που προτίθεται να κάνει η ηγεσία της Χ.Α και ποτέ θα τις κάνει; Θα είναι αλλαγές σε πράγματα και πρόσωπα η και στην ίδια την ΗΓΕΣΙΑ μήπως ;; Κάτι που ζητούν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χ.Α μιας και την θεωρούν βασική υπεύθυνη για την συρρίκνωση των ποσοστών.
Το σίγουρο είναι ότι αν θέλει να σώσει την παρτίδα η Χ.Α οι διορθωτικές κινήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες και δραστικές πριν ο πατριωτικός χώρος της γυρίσει τελείως την πλάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.