Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ σταματήστε να σφραγίζετε τα παιδιά μας!



Γράφει ο Τρύφωνας.

"Ωραία κόλπα" κάνετε εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ, στον παιδότοπο...
Προσπαθείτε να γίνει βίωμα στους πολίτες το σφράγισμα;
Είστε και εσείς εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων; ή σας χρησιμοποιούν για πείραμα;
Για να δούν αν θα αρχίσει να γίνεται καθημερινότητα στη ζωή μας;
Για να δούν αν θα αντιδράσουμε ή όχι;


Ε λοιπόν ότι και να συμβαίνει (είτε είναι εις γνώσιν σας, είτε όχι) εμείς αντιδρούμε.
Και φωνάζουμε κύριοι... Βρείτε άλλο τρόπο να εξασφαλίσετε (ντε και καλά) την ασφάλεια των παιδιών στον παιδότοπό σας. Όχι σφραγίσματα... Όχι τσιπάκια... Δεν είμαστε σκυλιά! Σιγά να μην...μας περάσετε και κολάρο...

Αλβανός συνελλήφθη για τους εμπρησμούς στην Γαυρολίμνη Μεσολογγίου.



Στα χέρια της Ασφάλειας Μεσολογγίου είναι ο 35χρονος Αλβανός που ομολόγησε τους εμπρησμούς στην περιοχή της Γαυρολίμνης.

 
Όπως αναφέρει η aixminews.gr ο Αλβανός παντρεμένος με ελληνίδα κάτοικο Γαυρολίμνης προσήχθη χτες το μεσημέρι από την ασφάλεια Μεσολογγίου και μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία ομολόγησε τις εγκληματικές πράξεις του και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε καταστρέφοντας την περιοχή.

 
Ο εγκληματίας που προκάλεσε πόνο και οδυρμό κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου όπου και αναμένεται να δώσει εντολή προφυλάκισης.

 
Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας που οδηγήθηκε στα ίχνη του μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ενώ κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι όχι μόνο να τον λιντσάρουν, αλλά να προχωρήσουν σε χειρότερες πράξεις μην μπορώντας να κρύψουν τον αποτροπιασμό τους για τον εμπρηστή.

Πηγή: patranews.gr

Απολυτίκιον Αγίου Φανουρίου.

Άγιος Φανούριος ο Μεγαλομάρτυς.



Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημε­ρομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κά­νει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.

 Ο Άγιος Φανούριος, που έζησε στα Ρω­μαϊκά χρόνια, συγκρούσθηκε τότε θαρρετά με τον κόσμο της ειδωλολατρίας, γιατί το χριστιανικό πνεύμα του Θεανθρώπου, δεν του επέτρεπε ν' αρνηθεί τις αναμφισβήτη­τα ενάρετες αρχές του. Έτσι τα 12 μαρτύ­ρια που υπόφερε ο Άγιος, αποτελούν για μας ένα δυνατό κίνητρο για αντοχή και προ­σκόλληση στις ηθικές αξίες του χριστιανι­σμού, για να βγούμε νικητές από ένα αδιά­κοπο αγώνα, ενάντια στην απιστία και αδικία της εποχής μας. Ο Άγιος μας δίδαξε με την πραγματική θυσία του, πως εμείς τώ­ρα δεν παλεύουμε βέβαια με στρατοκράτες Ρωμαίους και απαίσιους Αγαρηνούς, αλλά έχομε ν' αντιμετωπίσουμε τις πιο έντεχνα στημένες παγίδες του υλισμού και αθεϊσμού, που προσπαθούν μαζικά να σαρώσουν τις τάξεις των χριστιανών.

 Ο Άγιος Φανούριος ακόμα μας δίδαξε, πως το στεφάνι της ενάρετης ζωής δεν κερ­δίζεται εύκολα, αλλά μόνον με συνεχείς δο­κιμασίες, με θάρρος, υπομονή και αντοχή. Επομένως σαν αληθινοί αγωνιστές της πί­στεως ας μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χρι­στιανικό όνομα που φέρουμε, όπως κι αυ­τός επάξια το τίμησε.
Ο Άγιος Φανούριος

1. Γενικά για τη ζωή του

Για την καταγωγή και τη ζωή του Αγίου Φανουρίου δεν υπάρχει τίποτε συγκε­κριμένο, επειδή όλα τα στοιχεία της ζωής του χάθηκαν σε καιρούς ανωμαλίας.

 Τα μόνα στοιχεία που έχομε αναφορικά με τον Άγιο είναι η εύρεση της εικόνας του, γύ­ρω στα 1500 μ.Χ., σύμφωνα με τα συναξά­ρια, ή κατ' άλλους γύρω στα 1355-1369 μ.Χ. Άλλοι υποστηρίζουν πως η εικόνα του Αγίου βρέθηκε στη Ρόδο και άλλοι στην Κύ­προ.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στα χέρια φανατικών μουσουλμάνων η Λιβύη: Λεηλάτησαν Ελληνική Εκκλησία στην Τρίπολη.



ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΛΙΒΥΗ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΜΜΕ.

Η παλαιότερη Ορθόδοξη Εκκλησία στη Βόρεια Αφρική η οποία χρονολογείται από το 1647 λεηλατήθηκε από αγνώστους τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην παλιά πόλη της Τρίπολης.

Ακόγουντας τη σχετική είδηση ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το τέλος Ιουνίου όπως του τη μετέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτρης Αναστασίου είπε:

“Πονάει η καρδιά μου για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, μια όμορφη χώρα που καταστράφηκε, μα πιο πολύ για το λαό της που ξεχωρίζει για τη φιλοξενία του.”

“Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, έκλεψαν τη λειψανοθήκη του Αγίου Προστάτη μας που είχα φέρει από το Άγιο Όρος, πήραν παλιά Ευαγγέλια, Δισκοπότηρα, Εξαπτέρυγα, Θυμιατά, ένα από τα οποία μας είχε χαρίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τα έχω καταγγείλει όλα αυτά στην αστυνομία αλλά ποιος να ασχοληθεί μαζί μας;”

Ετήσια εκδήλωση πεσόντων Εθνικού Αγώνος 1946-49.

 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στα πλαίσια του ετησίου μνημοσύνου που τελείται στο ΓΡΑΜΜΟ και ΒΙΤΣΙ υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την περίοδο των επιχειρήσεων 1946 – 49,

Σ α ς π ρ ο σ κ α λ ε ί
...
Όπως παρευρεθείτε στην επίσημο τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Βίτσι την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 10.20

Μετά τιμής
Αντγος έλα Παντελής Χ. Μαυροδόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ
-------------------------------------
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
- ΕΑΑΣ:  2103633797  FAX 210 3621410
- Παρ/τος ΕΑΑΣ Ν.Φλωρίνης:  2385022668 
 6946942982 
- Παρ/τος ΕΑΑΣ Ν.Καστοριάς:  2467027887  και  6972084142 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ

• 10.20 Πέρας προσελεύσεως κοινού

• 10.25 Πέρας προσελεύσεως επισήμων

• 10.30 Έναρξη τελετής στον Ι.Ν. Αγίων Ιωάννου Προδρόμου και Γεωργίου Ελευθερωτού

• 10.32 Επιμνημόσυνος Δέηση

• 11.00 Έπαρση Σημαιών - Προσκλητήριο πεσόντων στο Μνημείο

• 11.05 Χαιρετισμός Προέδρου ΕΑΑΣ Αντγου ε.α Παντελή Χ.Μαυροδόπουλου

• 11.15 Χαιρετισμός Διευθύνοντος Συμβούλου Ενώσεως Αποστράτων Αξκών Αεροπορίας, Επισμηναγού ε.α κ. Γ. Κασσαβέτη

• 11.20 Ομιλία από τον Αντγο ε.α κ. Κόρκα Κων/νο

• 11.40 Κατάθεση στεφάνων

• 11.55 Σιγή ενός (1) λεπτού – Εθνικός Ύμνος

• 12.00 Πέρας τελετής
 

Καθόλου “αθώες” οι φωτιές στον Έβρο!



Καίγεται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Πόσο τυχαίο είναι να συμβαίνει αυτό όποτε η χώρα μας ευρίσκεται σε μία περίοδο κρίσεως; Πόσο τυχαίο είναι να μπαίνουν φωτιές δίπλα από στρατόπεδα, είτε στην Αττική, είτε στον Άραξο, είτε στον Έβρο, στον οποίο αυτή τη στιγμή ευρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά; Πυρκαγιά η οποία καίει δάση, τα οποία αποτελούσαν την φυσική κάλυψη των στρατιωτικών μας μονάδων και της γραμμής αμύνης των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε περίπτωση τουρκικής επιθέσεως. Όπως έχει γίνει γνωστό: “Ο Έβρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς η φωτιά στη Λευκίμμη έχει κατακάψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα με βελανιδιές, πεύκα και καλλιέργειες. Κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι κοινότητες Λευκίμμης,

Στα 40 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια! – Έρχεται τραπεζικό κραχ στο ΧΑ.



Ξεφορτώνονται τα χαρτιά οι ξένοι, πανικός και ανάκληση αδειών από τους Έλληνες τραπεζίτες
Άνευ προηγουμένου πτώση σημειώνουν όλες τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο. Και, δυστυχώς για τους ταλαιπωρημένους μικροεπενδυτές -όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr- ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από την Τράπεζα της Ελλάδος, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποδειχθεί με στοιχεία, πλέον, ότι ακόμη και οι σημερινές τιμές των τραπεζικών μετοχών είναι πέρα για πέρα πλασματικές. Διότι, οι τιμές αυτές διαμορφώθηκαν με βάσει τα επίσημα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι διοικήσεις των τραπεζών, τα οποία μιλούν για επισφάλειες (δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», με άλλα λόγια) συνολικού ύψους 27 δισ. ευρώ. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ χειρότερη όπως τονίζουν στο newsbomb.gr άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν: Οι πραγματικές επισφάλειες ανέρχονται σε 40 δισ. ευρώ! Μάλιστα, τα δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν σε επιχειρήσεις τα μεγέθη και η οικονομική κατάσταση των οποίων δεν τα δικαιολογούσαν, αλλά παρέκαμψαν τις συνήθεις διαδικασίες για λόγους σκοπιμότητας και διαπλοκής. Και, βέβαια, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές από αυτές ανήκουν στον κλάδο των media…

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ομάδες περιφρούρησης και στην Ζάκυνθο.



Όταν το πρωτοεφάρμοσαν στην Νότια Ιταλία, πριν από κάποια χρόνια, όλοι έκαναν λόγο για ... ρατσιστές και ακροδεξιούς. Πλέον όμως μορφή χιονοστιβάδας έχουν αρχίσει να παίρνουν και στην δική μας χώρα οι ομάδες περιφρούρησης πολιτών για την προστασία των περιοχών τους.

Aνάστατοι είναι οι κάτοικοι του Καλλιπάδου στη Ζάκυνθο μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών που έχουν σημειωθεί στο χωριό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν καταγραφεί έντεκα διαρρήξεις, αναγκάζοντας τους κατοίκους να πάρουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους. Ακριβώς όπως έχουν κάνει πολίτες σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο ... αμήν και η Πολιτεία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε αρκετά χωριά της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις - όπως παραδείγματος χάριν σε κοινότητα του Βόλου - οι αποφάσεις πάρθηκαν ακόμη και με την συμμετοχή της αστυνομίας, η οποία αναγνώριζε ότι δεν είχε τις δυνάμεις να σταματήσει την εγκληματικότητα.

Έτσι λοιπόν και οι κάτοικοι του Καλλιπάδου, αποφάσισαν να σχηματίσουν ομάδες περιφρούρησης των σπιτιών τους οι οποίες θα πραγματοποιούν κάθε βράδυ περιπολίες, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν τους επίδοξους διαρρήκτες.

Οι Έλληνες πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας νοιώθουν εγκαταλελειμένοι από το κράτος. Και φροντίζουν να το υποκαταστήσουν, προκειμένου να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Θα μπορέσει αυτό όμως να συμβεί με ομαλό τρόπο; Ή θα είναι τραχύς ο δρόμος;

Wikileaks-Παπανδρέου προς ΗΠΑ: "Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας"!



Τραγική για Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον πρωθυπουργό, είναι η σημερινή αποκάλυψη της wikileaks για συνάντηση του ΓΑΠ με τον γερουσιαστή Durbin, τον Γιαννούλα και τον Σπέκχαρντ. Το τι τους είπε δεν περιγράφεται!! Παραβλέπουμε ότι στη συνάντηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 σε ερώτηση του Γιαννούλα τι σκέφτεται να κάνει με το διογκούμενο χρέος, του λέει ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν... παραβλέπουμε ότι παραδέχεται ότι η κρίση είναι τόσο εξωγενής όσο και ενδογενής ενώ δημόσια έλεγε ότι η κρίση είναι ελληνική... και τα παραβλέπουμε όλα γιατί η συνομιλία περιέχει δύο βόμβες που ως συνήθως θα θαφτούν από τα ελληνικά ΜΜΕ:

 
1. Ο Παπανδρέου γλύφει πατόκορφα τον Αμερικάνο Γερουσιαστή και του λέει ότι νιώθει πάρα πολύ κοντά στις ΗΠΑ, ενώ του θυμίζει τόσο ότι γεννήθηκε όσο και ότι σπούδασε εκεί!! Στη συνέχεια λέει ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο που μπορεί να προωθήσει τις δημοκρατικές αξίες δίνοντας ουσιαστικά πράσινο φως για επεμβάσεις σε στυλ Λιβύη... Τέλος δεν ξεχνά να τους θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μια "μικρή χώρα... που μπορεί όμως να συμβάλει σε επίλυση προβλημάτων... ηγέτης να σου πετύχει...

Χτίζει και τρίτη βίλα στην Αντίπαρο, όταν η Ελλάδα γκρεμίζεται.



Ο προκλητικός τρόπος που πολιτεύεται, οι σπατάλες που καταγράφηκαν φωτογραφικά πριν από μήνες με την ανακαίνιση του γραφείου της στην οδό Σταδίου, τα 22.000.000 ευρώ που δημοσιοποιήθηκε ότι δόθηκαν υπό μορφή επιδομάτων και «δώρων» στους συνδικαλιστές του υπουργείου της, για να σιωπήσουν στην επέλαση της τρόικας, και η φράση «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες παρά μόνο λαθραία τσιγάρα» έχουν κάνει ιδιαίτερα αντιπαθή την κυρία Αννα Νταλάρα στην κοινή γνώμη. Οι αποδοκιμασίες, τα γιαούρτια, τα... παπούτσια και η φυγάδευσή της από το Πνευματικό Κέντρο του Ζωγράφου, για να μην τη λιντσάρουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού την έχει ταυτίσει με το καθεστώς νεοπλουτισμού και νεποτισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου (πρωτοξαδέλφη, άλλωστε, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση).

Η σύζυγος του διάσημου ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα έχει συνήθως το απορημένο ύφος της Μαρία Αντουανέτα (αφού δεν έχουν ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι οι φτωχοί;), όταν καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετα κοινωνικά προβλήματα.

Η κυρία υφυπουργός, με το «γεμάτο» «πόθεν έσχες» της, θα μπορούσε να πολιτεύεται αμισθί (προσφέροντας στην πατρίδα), αφού οι οικονομικές δυνατότητές της της το επιτρέπουν. Και όχι να εισπράττει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται! Εχει δηλώσει 27 ακίνητα, τα τρία εκ των οποίων είναι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες σε κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το φωτογραφικό ρεπορτάζ, αυτή την εποχή που ο λαός καλείται σε αιματηρές θυσίες και έχει βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας, η κυρία Νταλάρα-Ραγκούση αποπερατώνει δύο παραθαλάσσιες επαύλεις που ανήκουν στην πλούσια συλλογή της.


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το σημερινό σχολείο.



τοῦ Ἰωάννη Τάτση, Θεολόγου

«Ἀπὸ τὸ σχολεῖο μανθάνομεν, τὸ κατὰ δύναμιν, τί εἶναι Θεός, τί εἶναι ἢ Ἁγία Τριάς, τί εἶναι ἄγγελοι, τί εἶναι ἀρχάγγελοι, τί εἶναι δαίμονες, τί εἶναι παράδεισος, τί εἶναι κόλασις, τί εἶναι ἁμαρτία, ἀρετή. Ἀπὸ τὸ σχολεῖον μανθάνομεν τί εἶναι Ἁγία Κοινωνία, τί εἶναι Βάπτισμα, τί εἶναι τὸ ἅγιον Εὐχέλαιον, ὁ τίμιος γάμος, τί εἶναι ψυχή, τί εἶναι κορμί, τὰ πάντα ἀπὸ τὸ σχολεῖον τὰ μανθάνομεν». Μὲ τοὺς λόγους αὐτοὺς ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς περιγράφει τὸ σχολεῖο τῆς ἐποχῆς του, ἕνα σχολεῖο ποὺ συμβάλλει ἄμεσα στὴν πνευματικὴ καὶ ἐκκλησιαστικὴ κατάρτιση τῶν μαθητῶν του.

 
Κάθε σύγκριση τῶν λόγων τοῦ ἁγίου μὲ τοὺς σημερινοὺς στόχους τῆς ἐκπαίδευσης καὶ τὶς ὁδηγίες τῶν Ἀναλυτικῶν Προγραμμάτων ἀποδεικνύει τὴν τεράστια ἀπόσταση ποὺ χωρίζει τὸ σχολεῖο τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ ἀπὸ τὸ σημερινὸ σχολεῖο τῆς πολυπολιτισμικότητας.....

Απολυτίκιον Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 

Ο βίος του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, γραμμένος από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη



Εμαρτύρησε εις την Αλβανία ο Άγιος Ιερομάρτυς και Ισαπόστολος Κοσμάς
την 24η Αυγούστου 1779



Αυτός ο αληθινός άνθρωπος του Θεού, διδάσκαλος και κήρυκας του θείου Ευαγγελίου ο Κοσμάς, ήταν από την Αιτωλία, απ’ ένα μικρό χωριό πού ονομάζεται Μέγα Δένδρο· ήταν γιος ευσεβών γονέων, από τους οποίους ανατράφηκε και παιδαγωγήθηκε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», κατά τον Απόστολο.

Όταν ήταν είκοσι χρονών, ίσως και περισσότερο, άρχισε να διδάσκεται γράμματα από τον ιεροδιάκονο Ανανία, τον ονομαζόμενο Δερβισάνο. Επειδή κατά τους χρόνους εκείνους άρχισε με μεγάλη φήμη και το σχολείο του Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος, πήγε σ’ εκείνο με πολλούς άλλους συμμαθητές του. Εκεί απεφοίτησε με δάσκαλο τον Παναγιώτη Παλαμά· μετά διδάχτηκε και τη Λογική από το διδάσκαλο Νικόλαο Τζαρτζούλιο από το Μέτσοβο, ο όποιος διετέλεσε εκεί σχολάρχης μετά τον σοφότατο Ευγένιο. Ενώ ήταν ακόμη λαϊκός και ονομαζόταν Κώνστας, στην εμφάνιση φαινόταν στολισμένος με την σεμνότητα του μοναχικού σχήματος και σε όλα αγωνιζόταν και εγύμναζε τον εαυτό του στην τέλεια άσκηση· επειδή δε πάλι η περίφημη εκείνη σχολή, όταν έφυγαν οι διδάσκαλοι της ερημώθηκε και κατήντησε όπως ήταν στην αρχή, τότε λοιπόν ο καλός Κώνστας αφού αναχώρησε από εκεί πήγε στην Ιερά Μονή Φιλόθεου και πρώτον μεν εκάρη μοναχός και με μεγάλη προθυμία προχώρησε στους αγώνες της μοναχικής ζωής. Μετά από αυτό, επειδή η Μονή είχε ανάγκη από εφημέριο, μετά από έντονη προτροπή και παράκληση των πατέρων, χειροτονείται και Ιερομόναχος· είχε δε πολύ πόθο ο μακάριος στην καρδιά του, και όταν ακόμη ήταν κοσμικός, να ωφελήσει τους αδελφούς του Χριστιανούς από εκείνα πού έμαθε. Και πολλές φορές έλεγε πώς οι αδελφοί μας χριστιανοί έχουν μεγάλη ανάγκη από τον λόγο του Θεού, και ότι έχουν χρέος εκείνοι πού σπουδάζουν να μη τρέχουν στα αρχοντικά και τις αυλές μεγάλων και να χαραμίζουν τις σπουδές τους, για να αποκτήσουν πλούτο και αξιώματα αλλά να διδάσκουν κυρίως τον κοινό λαό πού ζει με πολλή αγραμματοσύνη και βαρβαρότητα, για να αποκτήσουν ουράνιο μισθό και δόξα αμάραντη. Άλλα παρόλο πού είχε τόσο πόθο και πολύς ζήλος άναβε στην Ιερά καρδιά του για την ωφέλεια των πολλών, όμως σκεπτόμενος πάλι πόσο μεγάλο και δύσκολο είναι το εγχείρημα του Αποστολικού κηρύγματος, σαν ταπεινόφρων και μέτριος πού ήταν, δεν τόλμησε από μόνος του να το επιχειρήσει χωρίς να καταλάβει την θεία θέληση· γι’ αυτό το λόγο θέλοντας να δοκιμάσει αν αυτό είναι θέλημα Θεού, ανοίγει την Άγια Γραφή και, ω του θαύματος! βρέθηκε μπροστά του το λόγιον του Αποστόλου πού λέγει· «μηδείς το εαυτού ζητείτω, αλλά το του ετέρου έκαστος» (Α’ Κορ. ι, 24), δηλαδή ας μη ζητεί κανείς μόνο το δικό του συμφέρον, αλλά και το συμφέρον του αδελφού του. Αφού πήρε την πληροφορία λοιπόν από αυτό και φανέρωσε αυτό τον σκοπό του και σε άλλους πνευματικούς πατέρες και πήρε συγχώρεση από αυτούς, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη, για να συναντήσει τον αδελφό του Χρύσανθο, δ όποιος και του έδειξε τη ρητορική τέχνη για να μιλάει με κάποια μέθοδο.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κούλογλου: Ένας ακόμη ακροαριστερός με νεοφιλελεύθερες τσέπες.



Ο χώρος των ιντερνετικών ΜΜΕ είναι γεμάτος από παραδείγματα μαύρης, ανασφάλιστης, κακοπληρωμένης εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτά. Εργαζομένων κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας, ώστε να μη γνωρίζουν και πολλά περί εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και να έχουν το περιθώριο να «αντέχουν» σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

Ένας τέτοιος χώρος είναι και το tvxs.gr στο οποίο εργαζόμουν μέχρι πρόσφατα, μέχρι την απόλυσή μου στις 11 Ιουλίου 2011. Οι εργασιακές συνθήκες στο συγκεκριμένο μαγαζί δε διαφέρουν στην πραγματικότητα από εκείνες στα υπόλοιπα ιντερνετικά μέσα, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η εργοδοσία έχει μετατρέψει την κρίση σε... «ευκαιρία» και συμπιέζει όσο μπορεί τα εργασιακά δικαιώματα. Το αποτέλεσμα είναι ο συνθήκες, κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι - κατά κύριο λόγο - νέοι εργαζόμενοι, να δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο, ιδιαίτερα μπροστά στην ανυπαρξία της ΕΣΗΕΑ που κρατάει εκτός σωματείου όλο αυτό το εργατικό δυναμικό, αφήνοντάς το ακάλυπτο μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι τηλεορασόπληκτοι ζούν πέντε χρόνια λιγότερο.



Την επόμενη φορά που θα πάρετε στα χέρια σας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης για να δείτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα ή του DVD player για να απολαύσετε μια κινηματογραφική ταινία της επιλογής σας, ξανασκεφτείτε το! Κι αυτό διότι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν πρόσφατα επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αποδείχτηκε ότι κάθε ώρα που επιλέγει κανείς να περάσει μπροστά στην τηλεόραση αφαιρεί ουσιαστικά 22 λεπτά από τη ζωή του! Στατιστικό στοιχείο που μεταφράζεται και στην απώλεια πέντε ετών ζωής για τους φανατικούς του «χαζοκουτιού», οι οποίοι παρακολουθούν τουλάχιστον έξι ώρες τηλεόρασης σε καθημερινή βάση.

Και οι λόγοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι απλοί, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς σχετίζονται άμεσα με την ακινησία σε έναν καναπέ ή σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, με τα άκρως ανθυγιεινά σνακ που αρέσκονται όλοι να καταναλώνουν μπροστά στην τηλεόραση και βέβαια με την έλλειψη άσκησης.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στον παράγοντα μείωσης της διάρκειας ζωής, είχε ως δείγμα περισσότερους από 11.000 ανθρώπους άνω των 25 χρονών και απέδειξε περίτρανα ότι η καθιστική ζωή έχει παρόμοιες, αρνητικές για την υγεία συνέπειες, όπως κι εκείνες που έχουν το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Συμμορία αδίστακτων Πακιστανών δολοφόνων εξάρθρωσε η αστυνομία.

 
 
Εξι πακιστανοί είχαν σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο στην Αθήνα αφού έκαναν ληστείες και δεν δίσταζαν ακόμα και να σκοτώσουν τα θύματα τους.
 
'Ηδη συνελήφθησαν οι τρείς και αναζητούνται οι υπόλοιποι και κατηγορούνται για τουλάχιστον 3 δολοφονίες και άπειρες ληστείες. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 10 Απριλίου του 2011 σκότωσαν ομοεθνή τους στα Κάτω Πατήσια.

Τον Ιούλιο, λήστεψαν ομοεθνή τους σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αλιμο και πήγαν να σκοτώσουν αφού πρώτα τον λήστεψαν έναν άλλο αλλοδαπό, φίλο του πακιστανού.

Στις 12 Ιουλίου 2011 σκότωσαν έναν 61χρονο αλβανό υπάλληλο περιπτέρου στην Μεταμόρφωση αφού πρώτα τον λήστεψαν.

Και στις 26 Ιουλίου 2011 σκότωσαν έναν 29χρονο πολωνό και προσπάθησαν να σκοτώσουν την 22χρονη φίλη του αφού πρώτα την λήστεψαν.

Πάνω τους βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο σκορπούσαν τον θάνατο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
 

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το πιο ισχυρό χαρτί της Νέας Τάξης είναι το περίφημο πρόγραμμα «Γαλάζια Ακτίνα».



Η πρώτη φορά που ακούσαμε τον όρο ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΝΤΠ) ήταν γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 90, μετά  την  κατάρρευση  του ανατολικού μπλοκ. Στην αρχή νομίζαμε  ότι σήμαινε απλώς την έναρξη της  μονοκρατορίας των ΗΠΑ στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά γνωρίζουμε πλέον ότι ΝΤΠ σημαίνει την με κάθε τρόπο και μέσο διάλυση των εθνικών κρατών και των παραδοσιακών αξιών, με τελικό σκοπό τη δημιουργία  ενός παγκόσμιου τυραννικού κράτους, που θα διοικεί μια ομογενοποιημένη ανθρωπότητα. Πραγματικά, σήμερα είμαστε βέβαιοι πια ότι οι παγκόσμιοι εξουσιαστές της ΝΤΠ θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν, ώστε να καθυποτάξουν την ανθρωπότητα. Ίσως το πιο ισχυρό τους χαρτί να είναι το περίφημο πρόγραμμα γαλάζια ακτίνα ή Blue Beam Project.

Τι είναι το Blue Beam Project; Είναι με λίγα λόγια ένα μυστικό (όπως πάντα) σχέδιο της NASA, με σκοπό την μαζική εξαπάτηση της ανθρωπότητας μέσω της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας. Το μυστικό αυτό πρόγραμμα έφερε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, ένας Καναδός δημοσιογράφος, ο Serge Monast, στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Μια  εξαιρετική πρωτοβουλία  ενός  αδελφού μας που ευχόμαστε να γίνει  πάραδειγμα  προς μίμηση απο όλους  μας

Ενώπιον Πάσης Αρμοδίου Αρχής

Εξώδικη Διαμαρτυρία, Δήλωση, Ερώτηση και Αίτηση, με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων

Εμμανουήλ Κυρατσάκι του Κωνσταντίνου, ο οποίος διορίζει ως πληρεξούσιο και αντίκλητό του τον δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών Σωτήριο Λίβα του Σταύρου, οδός Βησσαρίωνος, αριθ. 10.
ΠΡΟΣ
1. κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Μέγαρο Μαξίμου.
2. κ. Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργείο Εσωτερικών, οδός Σταδίου, αριθ. 27.
3. κ. Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οδός Α. Παπανδρέου, αριθ. 37, Μαρούσι ή οδός Μητροπόλεως, αριθ. 15.
4. κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Π. Κανελλοπούλου, αριθ. 4.
5. κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, οδός Μπουμπουλίνας, αριθ. 20.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προεδρικό Μέγαρο.
2. κ. Πρόεδρο της Βουλής, Βουλή των Ελλήνων.
3. κ. Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σ.τ.Ε., οδός Πανεπιστημίου, αριθ. 47.
4. κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Άρειος Πάγος, λεωφ. Αλεξάνδρας, αριθ. 121.
5. κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άρειος Πάγος, λεωφ. Αλεξάνδρας, αριθ. 121.
__________________
Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί,
Α.
Μέσα στις ζέστες και, για πολλούς, μέσα στις διακοπές του φετινού καλοκαιριού, μαθαίνουμε ότι οι Γενικοί Γραμματείς «Κοινωνικής Συνοχής και Πληθυσμού», «Θρησκευμάτων», «Δημοσίας Τάξεως», «Αθλητισμού» συμφώνησαν και συναποφάσισαν να παραχωρήσουν δημόσιους χώρους, στο ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, τα οποία αποτελούν οπωσδήποτε εμβληματικά οροθέσια του (όποιου) κύρους της ελλαδικής κρατικής μας υπόστασης, «στους μουσουλμάνους, για να εορτάσουν το ραμαζάνι».
Διαμαρτύρομαι ως Έλληνας πολίτης.
Κατ’ αρχάς, σε ποιους «μουσουλμάνους»;
Σιίτες, σουνίτες ή άλλη από τις πάμπολλες παραφυάδες;
Ως γνωστόν οι δύο κύριες αντίπαλες μουσουλμανικές παρατάξεις αλληλομισούνται και αλληλοσφαγιάζονται τόσο στις χώρες τους, όσο και ανά τον κόσμο.
Εσείς ποιους θεωρείτε και χρίσατε «ημετέρους», ώστε να τους παραχωρείτε τα (πάλαι ποτέ) «εθνικά» στάδια; (η λέξη «εθνικός», όταν πρόκειται για την Ελλάδα και τα της Ελλάδας περίπυστα, δεν αρέσει σε ορισμένης χροιάς -δεν εννοώ κομματικά- πολιτευομένους, ενώ αντίθετα για αλλοδαπές εθνικιστικότατες παροξύνσεις, επιστρατεύουν ακάθεκτη αλλοιθωρίζουσα εθελοτύφλωση)
Με ποιους, λοιπόν, συγκεκριμένα θρησκευτικούς ή πολιτικούς «ταγούς» των «μουσουλμάνων» διαβουλευτήκατε;
Τι ευθύνες ανέλαβαν;
Τι εγγυήσεις σας δώσανε;
Αν κάποια από τις αντίπαλες μουσουλμανικές παρατάξεις αξιώσει τα ίδια ή άλλα στάδια μεθαύριο για τον εαυτό της, τι έχετε προβλέψει να πράξετε;

Παγκόσμια πασοκική πρωτοτυπία: Οι Έλληνες θα πληρώνουν 23% ΦΠΑ και οι αλλοδαποί 13%.

 
 
Τελικά η Μέρκελ δεν ήθελε το σπίτι των Καψαμπελοκοττάκηδων αλλά ήθελε απλά να μπορεί να τρώει ο Γερμανός τουρίστας φτηνό Souvlaki και Gyros... και ο Μπένι θα την εξυπηρετήσει βάζοντας 13% ΦΠΑ σε ότι καταλήγει στο στομάχι των λυγδιάρηδων ξένων και 23% ότι καταλήγει στο στομάχι των καλοφαγάδων Ελλήνων! Το γεγονός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά...

Διαβάστε να φρικάρετε:
Η μετάταξη του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% ισχύει, αλλά θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού, ενώ επανεξετάζεται και στις δραστηριότητες όπου κυριαρχεί η πώληση τροφίμων, χωρίς αυτή να συνιστά εστίαση, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23% διευκρίνιζε στέλεχος του υπουργείου. Δεν θα ισχύει όμως το ίδιο για Έλληνα τουρίστα που κλείσει το ίδιο πακέτο από το εσωτερικό, πρόσθεσε.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σε Σόδομα και Γόμορα μετατρέπει την ελληνική κοινωνία το ΠΑΣΟΚ.

 


Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια προωθεί η κυβέρνηση




Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει επεξεργαστεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν, στο όνομα της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα υπογραφής συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, ενισχύουν το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, που αποδείχθηκε ανεπαρκές, δεδομένου ότι δεν παρέχει ούτε στα ετερόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε ασφαλιστικά και εργατικά θέματα.

Το άλλο με το γάιδαρο το ξέρετε;



Ο Billy , πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων.Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα.Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε» .Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω» .Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει» .Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο» .Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;»Ο Billy απάντησε «Θα τον βάλω σε λοταρία» .Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο» .Ο Billy απάντησε «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος» .Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε «Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο;»Ο Billy απάντησε: «Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 998 δολάρια» .Ο αγρότης ρώτησε «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;»Ο Billy απαντάει «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια» .Ο Billy πλέον συνεργάζεται με την Goldman Sachs.


ΠΗΓΗ: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Πιάστηκαν στα Χανιά δύο Αλγερινοί "αγωνιστές" της Υπατίας να κλέβουν αυτοκίνητα.



Δυό Αλγερινοί, από τους γνωστούς αγωνιστές της Υπατίας, συνελήφθησαν εχθές από την Αστυνομία, γιατί είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα της πόλης, σπάζοντας τα παμπρίζ και κλέβοντας από το εσωτερικό των αυτοκινήτων διάφορα αντικείμενα. Διαπιστωμένα οι δράστες είχαν επιτεθεί και κλέψει τουλάχιστον 34 αυτοκίνητα.
Κατά την σύλληψη τους έφεραν μαζί τους εκτός από τα κλασσικά εργαλεία της "δουλειάς" και μιά συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης για... κάθε ενδεχόμενο. Οι δυό αγωνιστές της Υπατίας 24 και 26 χρονών, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι γνωστοί επίσης ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ και προστάτες τους έχουν σπεύσει για συμπαράσταση στους ταλαίπωρους!

Ο ένας εκ των Αλγερινών είχε αιτηθεί και πολιτικό άσυλο... Αυτά είναι!!!

http://www.stoxos.gr/

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Ξανά στις παραλίες ο Γιωργάκης.



Σε μόνιμο τουρίστα εξελίσσεται ο Πρωθυπουργός.. Τον χειμώνα γυρίζει ολόκληρη την Ευρώπη και το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά.. Αυτή είναι ζωή.. Όποτε το θυμάται περνά και για καμία συνεδρίαση στην Αθήνα.. Μετά λοιπόν τις έκτακτες συνεδριάσεις, έφυγε χθες για Κρήτη, συνοδευόμενος πάντα απο τους 3 σωματοφύλακες.. Ο Γ. Παπανδρέου που συνοδεύεται από την σύζυγό του Άντα, κατέλυσε στο ξενοδοχείο ‘Αμιράντες’ στις Γούβες όπου βρίσκεται ήδη εδώ και μερικές μέρες ο αδερφός του Νίκος με την σύζυγό του.. Καλές διακοπές Γιώργο!!

ΠΗΓΗ: ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ