Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Οι πέντε πλατείες στην Αθήνα που μετατρέπονται σε γκέτο


Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της έρευνας επιστημονικής ομάδας του Παντείου που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μετατροπή σε γκέτο πέντε πλατειών στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά από έρευνα το προηγούμενο καλοκαίρι στις πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά, Βάθη, Αγίου Κωνσταντίνου και Βικτωρίας, επισημαίνουν ότι
είναι πολλά τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες πλατείες θα μετατραπούν σε γκέτο εάν δεν υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας.
Το 90% με 95% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με την έρευνα, αναφέρουν κλοπές στον δρόμο και χρήση ναρκωτικών ως τα συχνότερα συμβάντα.
Σε υψηλά επίπεδα (65% με 75%), όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής", αναφέρονται οι διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων.
Όλοι οι Έλληνες ερωτηθέντες (100%) εκτιμούν ότι υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αλλοδαπών, ενώ το 70% με 85% αυτών θεωρούν ότι οι ίδιοι αποτελούν τη μειονότητα στις περιοχές τους.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι αλλοδαποί δεν επιδεικνύουν ανοχή μεταξύ τους, αλλά ούτε και με τους Έλληνες. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες αισθάνονται ανασφαλείς και χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικά τα μέτρα της αστυνομίας.
Είναι επόμενο λοιπόν οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν λάβει, όπως δηλώνουν, μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας, όπως συναγερμούς, κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας, κάμερες ασφαλείας, ρολά, αποφυγή κυκλοφορίας στον δρόμο με τιμαλφή, αλλά και κατοχή όπλων όπως πιστόλια, σπρέι πιπεριού, μαχαίρια, λοστοί κ.ά.
Ακόμα και αν δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη γκέτο με την επιστημονική ερμηνεία του όρου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας έχουν διαπιστωθεί οι συνθήκες που θα χαρακτήριζαν τις εν λόγω περιοχές ως "μεταβατικές" προς αυτήν την κατεύθυνση.
Κρίνεται, συνεπώς, απαραίτητη η άμεση κρατική παρέμβαση, καθώς και η δραστηριοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάληψη κατάλληλων πρωτοβουλιών, ώστε το κέντρο της Αθήνας να μη μετατραπεί τελικά σε γκέτο.
Στην ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστήμιου Χριστίνας Ζαραφωνίτου συμμετείχαν οι: Γεωργαλλής Ανδρέας, Γεωργόπουλος Χριστόφορος, Μουσχή Δανάη, Τάτση Χριστίνα, Χρυσοχόου Ελένη, μεταπτυχιακοί φοιτητές ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.
Η ερευνητική ομάδα εργάστηκε σε δύο στάδια. Με επιτόπια παρατήρηση χαρακτηριστικών και δραστηριοτήτων στις πλατείες του κέντρου και με 100 προσωπικές συνεντεύξεις Ελλήνων κατοίκων και καταστηματαρχών των περιοχών αυτών.

taxalia.blogspot.com

96 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΕΘΕΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟ 2011!

 
 
Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, ότι για το έτος 2011 δαπανήθηκαν περίπου ενενήντα έξι εκατομμύρια ευρώ, (95.823.175,50 €), για την συντήρηση και την λειτουργία των Ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.
Επίσης, με την μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων, προσφέρονται καθημερινά περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού, σε συνανθρώπους μας που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας.
ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ!
Τα σχεδόν εκατό εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε γι' αυτό είναι ένα νούμερο που οι εχθροί της δεν βλέπουν ούτε στον ύπνο τους!
Εκείνοι, ούτε...εκατό ευρώ δεν διέθεσαν για την ανακούφιση των πεινασμένων, άστεγων και λοιπών αναξιοπαθούντων!
Ο κόσμος βλέπει ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ και βοηθάει κι εκείνος όπως μπορεί, εμπιστευόμενος το υστέρημά του στις κατά τόπους Ενορίες, έτσι ώστε αυτό να μετατραπεί σ' ένα πιάτιο φαί, σε μια κουβέρτα για τον άστεγο, σε πληρωμή χαρατσιών, λογαριασμών, ακόμα και χρεών σε τράπεζες!
Ευχόμαστε, με τη βοήθεια του Θεού ο καρπός αυτού του έργου να πολλαπλασιαστεί φέτος, μιας και οι ανθρώπινες ανάγκες είναι μεγάλες και η αδιαφορία των κυβερνώντων και πλουσίων, ακόμα μεγαλύτερη!
 

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ ΣΤΟ STOYDIO "ΗΠΕΙΡΟΣ TV1" ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΑΝ ΛΟΓΟ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...


Θρασύδειλη επίθεση αναρχικών σε τηλεοπτικό σταθμό της περιφέρειας που έδωσε βήμα (για λίγα λεπτά) σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής .

Οι γνωστές λιράτες κότες των Ιωαννίνων – που πριν κάποια χρόνια είχαν αποπειραθεί να επιτεθούν σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και ακόμα τρέχουν – εισέβαλαν χθες στο σταθμό Ήπειρος TV1. Μιλάμε για το μοναδικό κανάλι της περιφέρειας που έδωσε βήμα σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για να εκφράσει (μέσα σε ελάχιστα λεπτά και φυσικά τηλεφωνικά) τις θέσεις του Κινήματος. 


Στο παραπάνω βίντεο ακούγονται κάποιες φωνούλες να διαμαρτύρονται για το γεγονός αυτό, μία γκόμενα να κλαψουρίζει και στη συνέχεια εκτοξεύονται γιαούρτια εις βάρος του παρουσιαστή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού, οι αναρχικοί φορούσαν κουκούλες, γεγονός αξιοπερίεργο, καθώς τα εν λόγω άτομα είναι πασίγνωστα στις αρχές και ποτέ κανείς δεν τα ενοχλεί. 

Η Χρυσή Αυγή εύχεται περαστικά στις εν λόγω “κυρίες” και τους υπενθυμίζει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ο λαός έχει στραφεί προς το Εθνικιστικό Κίνημα είναι γιατί τους έχουμε κάνει επανειλημμένως την “κηδεία”. Υπήρχαν μάλιστα και εποχές τόσο αυστηρού αποκλεισμού από τα ενημερωτικά μέσα, που η μόνη επαφή της κοινής γνώμης με τη Χρυσή Αυγή οφειλόταν σε αυτά τα υποκείμενα, τις αποτυχημένες αντισυγκεντρώσεις τους και τα πανελλήνια ρεκόρ τους στο κατοστάρι…

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

5,5% H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Ανοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, σημαντική άνοδο των αναποφάσιστων και πτώση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής αριστεράς καταγράφει το νέο κύμα της δημοσκόπησης Crisis Monitor που διενεργεί ανά δεκαπενθήμερο η εταιρεία Metron Analysis.
Σύμφωνα, με τη μέτρηση που έγινε χθες και προχθές σε πανελλαδικό δείγμα 1.201 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μείωση των ποσοστών του κατά 2,5% σε σχέση με την καταγραφή που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, λιγές ημέρες μετά την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει αύξηση ποσοστού κατά 0,7% από το 12,7 στο 13,4%.
Οι τρίτοι της προηγούμενης μέτρησης με 8% Ανεξάρτητοι Ελληνες γίνονται τέταρτοι με 6,9%. Η Δημοκρατική Αριστερά πέφτει από το 7,8 στο 5,8%, το ΚΚΕ από το 7,2 πέφτει στο 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 6,6 ανεβαίνει στο 7,4%, η Χρυσή Αυγή από το 3,8 πέφτει στο 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι ανεβαίνουν από το 2,1% στο 2,9%.
Ο ΛΑΟΣ από το 2,1 πέφτει ακόμη περισσότερο στο 1,9% ενώ εντυπωσιακή είναι αύξηση όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι από το 11,5 στο 16,2%.
Μετά τις αναγωγές των ποσοστών τα κόμματα εμφανίζουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ: 20,8%
ΠΑΣΟΚ: 15%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 10,6%
ΚΚΕ: 10,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 9%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Οικολόγοι: 4,6%
ΛΑΟΣ: 3%
Ολη η έρευνα της Metron Analysis ΕΔΩ

iefimerida.gr

Ρώσος πρέσβης προς Ελλάδα: «Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας»


Με επίσημο τρόπο η Μόσχα «πέταξε το γάντι» στην Αθήνα δια του πρεσβευτή της Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, ο οποίος δήλωσε πως «η Ρωσία περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας στο κάλεσμά της».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ο Ρώσος πρεσβευτής είπε πως «η Ρωσία είναι εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά καλέσματα. Η Ρωσία θα είναι μαζί σας, αν και η Ελλάδα είναι μαζί της και τηρεί τουλάχιστον αυτά που έχουν συμφωνηθεί». Ο κ. Τσικβισβίλι προφανώς αναφερόταν στις ενεργειακές και αμυντικές συμφωνίες που έχουν μείνει στα χαρτιά.

Η δήλωση έρχεται σε συνέχεια του έντονου διπλωματικού παρασκηνίου που δημιουργήθηκε σχετικά με την ματαίωση της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος.

Σε κάθε περίπτωση η δήλωση από μόνη της αποτελεί μείζονα πολιτική και διπλωματική παρέμβαση από την πλευρά της Ρωσίας που επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση της στην περιοχή μας.

iefimerida.gr

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ... ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


Βουτηγμένους στο αίμα και στριμωγμένους μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μαζί με τα… πέντε πρόβατα που είχαν κλέψει, συνέλαβαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. τους Πακιστανούς ζωοκλέφτες στο Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας! Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αλλοδαποί είχαν προλάβει να… σφάξουν ένα από τα ζώα!

Οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν να ξεφύγουν, όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού- Αστακού. Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τρεις από αυτούς ηλικίας 40, 29 και 19 χρόνων, δεν πίστευαν στα μάτια τους από το θέαμα που αντίκρισαν.

Τα τέσσερα πρόβατα ήταν αραδιασμένα μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν πλημμυρισμένο από το αίμα του πέμπτου που ο 29χρονος Πακιστανός είχε σκοτώσει με ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών! Τα ζώα είχαν κλαπεί λίγο νωρίτερα από το ποιμνιοστάσιο ενός 38χρονου στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας και του επιστράφηκαν, ενώ οι δράστες που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου με τις κατηγορίες της ζωοκλοπής και ζωοκτονίας. Ένας ακόμη 28χρονος ομοεθνής τους αναζητείται.

protothema.gr

6 Απριλίου 1941:38.000 ΟΧΙ στη Γερμανία από έναν λοχία!Συγκλονιστική ιστορία αντίστασης
Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ είχε πει το ιστορικό “οι ήρωες πολέμανε σαν ΄Έλληνες”. Όπως φάνηκε βέβαια εκ των υστέρων δεν ήταν μόνο αναγνώριση του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα,αλλά και εκδήλωση της ανησυχίας του,γι΄ αυτό το λαό που στα πολύ δύσκολα με κάποιο μαγικό τρόπο αφυπνίζεται,ενώνεται,πολεμά μέχρι θανάτου για την εθνική του αξιοπρέπεια. Γι΄ αυτό και αμέσως μετά τα καλά και θερμά του λόγια, ο Τσώρτσιλ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εθνικό διχασμό που ακολούθησε το τέλος της Κατοχής.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που τον έκανε να εκφράσει το θαυμασμό του για τη μαχητικότητα των Ελλήνων. Δεν γνωρίζουμε αν είχε ακούσει ποτέ την ιστορία ενός Έλληνα λοχία που έχοντας απέναντί του τη πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή της εποχής, έμεινε μόνος του μέσα σ΄ ένα πολυβολείο και “έριξε” 38.000 σφαίρες εναντίον των Γερμανών εισβολέων! Σταμάτησε όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και αφού είχε προξενήσει απίστευτες απώλειες στους Γερμανούς!

Η ιστορία του λοχία Δημήτρη Ίτσιου και το τραγικό του τέλος είναι ίσως το καλύτερο μήνυμα αυτή την ημέρα μνήμης. Και είναι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να σκύψεις,αν δεν το επιτρέψεις εσύ ο ίδιος.


6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941

Ο Δημήτριος Ίτσιος γεννήθηκε το 1906 στην ακόμα σκλαβωμένη τότε Μακεδονία...

Πασχαλινό Bazaar στο ''Θεόφιλο'' με υπέροχα δώρα για μικρούς και μεγάλους!


ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Συγκλονιστικές εικόνες με αλλοδαπούς στο κέντρο της Ελλάδας να κλέβουν οδηγούς οχημάτων εν κινήσει κατέγραψε ο φακός του ΣΚΑΪ.Σε αυτό το σημείο μας έφτασαν οι αριστεροπροοδευτικοί με τον ηλίθιο αντιρατσισμό τους. Είμαστε χειρότερα απο την Κατοχή των Γερμανών που λέει και η γιαγιά στο βίντεο...Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΥΛΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ(ΒΙΝΤΕΟ)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του νομού Κορινθίας έκαναν κάτοικοι στο Κιάτο.Στο στόχαστρο βέβαια ήταν κυρίως ο Πάνος Μπεγλίτης πρώην ΥΕΘΑ,γιατί είχε κάνει και τις δηλώσεις για την αυτοκτονία του 77χρονου. Οι διαμαρτυρόμενοι "ξήλωσαν" τις ταμπέλες του γραφείου του.
Ο κ. Μπεγλίτης, σε δήλωσή του, μίλησε για «πράξεις μιας μικρής μειοψηφίας» οι οποίες «συμβάλλουν στην υπονόμευση της πολιτικής ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών, αξιοποιώντας την επώδυνη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο λαός μας». 

Αναφέρει, επίσης, ότι...

Ποιοι "γελάνε" και ποιοι "κλαίνε" με τη συμφωνία για τα Abrams και τα τεθωρακισμένα


Η συμφωνία για την ένταξη 400 αρμάτων μάχης Abrams και 700 τεθωρακισμένων οχημάτων στον Ελληνικό Στρατό,προκάλεσε χαμόγελα,αλλά και γκρίνιες που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανόν να ενταθούν.

Ποιοι “γελάνε” και ποιοι “κλαίνε” λοιπόν με την συμφωνία Αβραμόπουλου-Πανέτα;

•Στο ΓΕΣ αν και δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την οικονομοτεχνική μελέτη που είχαν αρχίσει για το κόστος της συντήρησης και ένταξης των Abrams,είναι ικανοποιημένοι αφού μπορούν να αποσύρουν τα Μ 48.Κέρδος είναι και όπως και το κάνουμε το Abrams, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παλιό

•Όποιες εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες μπορέσουν να επωφεληθούν από το “συμμάζεμα” των αρμάτων και των τεθωρακισμένων,ασφαλώς και είναι σ΄ αυτούς που προφανώς χαίρονται. Εγχώριες τονίζουμε. Από το ΥΕΘΑ πριν από το ταξίδι στις ΗΠΑ “πουλούσαν” αυτή τη διάσταση της συμφωνίας.

•Φυσικά αυτοί που πετάνε από τη χαρά τους είναι οι Αμερικανοί που μετά από δύο και πλέον δεκαετίες βάζουν γερά πόδι σ΄ένα καθαρά γερμανικό γήπεδο.

Ποιοι τα έχουν βάψει “μαύρα”;

Πολλές ευχές στους οικοδόμους του ΚΚΕ.Πριν από μερικά χρόνια στην γειτονιά μου υπάρχουν συνεργεία οικοδόμων, καλουπατζήδες, σοβατζήδες, κτίστες, όλοι τους άνθρωποι με αξιοπρέπεια, άνθρωποι της παρέας και του γλεντιού.

Ναι, άνθρωποι του γλεντιού, που μπορεί να μην είχαν λεφτά για τα μπουζούκια, όμως δεν έχαναν ευκαιρία να βρεθούν στην συνοικιακή ταβέρνα κάπου κάπου για μια ρετσίνα.

Αυτοί οι οικοδόμοι έκαναν όνειρα, είχαν όλοι τους στην άκρη του μυαλού τους μια ελπίδα, ότι κάποια στιγμή από απλοί εργάτες θα μπορούσαν να φτιάξουν, ο κάθε ένας το δικό του συνεργείο και από εργάτης να γίνει μικροεργολάβος.

Άλλοι ακόμη ποιό φιλόδοξοι, έμπαιναν στην δουλειά μαζί με τα παιδιά τους, με μόνο σκοπό να την μάθουν ώστε μετά γνωρίζοντας το αντικείμενο, να γίνουν εργολάβοι και εργοδότες.

Και υπήρχαν πολλοί που τα είχαν καταφέρει.

Μετά, την στιγμή που πραγματικά ερχόταν η οικοδομική άνοιξη και τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, οι μεγαλοεργολάβοι υποβοηθούμενοι από το ΚΚΕ το οποίο αντί να βγει και να υπερασπιστεί το ψωμί των Ελλήνων, έσπρωξαν τους Έλληνες εκτός οικοδομείς, και την θέση τους πήραν οι ξένοι.
  

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Για ποιούς είναι τα όπλα που βρίσκονται συνεχώς στην Ελλάδα;


Από το μαύρο 2009, ανακαλύπτουμε οπλοστάσια στην Ελλάδα. Από την μία άκρη στην άλλη. Με βαρύ, πολεμικό οπλισμό. Τελευταία ανακάλυψη, αποθήκη πολεμικού οπλισμού στην Λούτσα (και όχι “γιάφκα”)
.Ένας εσωτερικός εχθρός χτίζεται αθόρυβα... 

Με 1500 Λίβυους φονιάδες μισθοφόρους που “αγνοούνται” από τα νοσοκομεία και τα πανάκριβα ξενοδοχεία που είχαν κατακλύσει. (τα έχουμε αποκαλύψει όλα στο πέρασμα του χρόνου).
με UCKάδες που ήδη επιδίδονται σε δολοφονίες πολιτών, ληστείες και δοκιμή των αντανακλαστικών κοινωνίας και αρχών.
με Ισλαμοφασίστες – ταλιμπάν σαν τους φονιάδες του Κοσσόβου και της Βοσνίας.

Δυστυχώς ο αποβλακωμένος Έλληνας που του φταίνε τα νεφελίμ και η λυκάνθρωπος συνυφάδα του Κεμάλ, δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση.
Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο το 65-74, στην Βοσνία στις αρχές του ’90 και στο Κοσσυφοπέδιο στα τέλη του ’90 έρχεται και στην χώρα μας...

H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους


Ο κρότος του όπλου έφτασε πολύ μακριά. Ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας!
Δυστυχώς ένας συνάνθρωπός μας έφυγε σήμερα! Κι έφυγε οπλίζοντας το ίδιο του το χέρι! Αυτοκτόνησε στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα μάτια των περαστικών! Για τον θάνατο αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί!

Και θα τους βρείτε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας! Είναι όλοι αυτοί που σήμερα, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια του αυτόχειρα, είτε από το βήμα της βουλής είτε από τα συνηθισμένα στέκια των βουλευτών!
Ο κρότος του όπλου ακούστηκε μακριά! Πέρα από τα όρια της Ελλάδας!
Το σημείωμα του, τα λέει όλα και δείχνει μετά θάνατον, με το δάχτυλο, όλους αυτούς που τον έφεραν στο σημείο αυτό της υπέρτατης απόγνωσης....

Τι θέλουν τα ρωσικά πολεμικά στην Κρήτη


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ λίγα 24ωρα πριν προειδοποιούσε ακόμα μία φορά για τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου χτυπήματος στο Ιράν. Η προειδοποίηση πήρε «σάρκα και οστά» την Τρίτη 3 Απριλίου με την κατάπλευση του Smetliviy στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, ως απάντηση στην «σκιώδη» αεροπορική-ναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ που ξεκίνησε στις 29 Μάρτη. Το κωδικό όνομα της άσκησης είναι «Noble Dina» και καλύπτει τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, της Τουρκίας, της Κύπρου και των ισραηλινών βάσεων στα λιμάνια της Χάιφα και του Ασντόντ. Κανένα από τα τρία μέρη δεν έχουν παραδεχτεί επισήμως την πραγματοποίηση της στρατιωτικής άσκησης, όμως σύμφωνα με πληροφορίες πιθανώς θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου.
Εκτός από το ρωσικό καταδρομικό, στην ανατολική Μεσόγειο έχουν καταπλεύσει ένα υποβρύχιο και ένα σκάφος υποστήριξης. Συγκεκριμένα το υποβρύχιο εκτελεί περιπολίεςνότια της Κρήτης.
Η Ρωσία φαίνεται ότι συνδέει τη στρατιωτική άσκηση με τη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την 1η Απριλίου, ενώ παίρνει πλέον ξεκάθαρη θέση υπέρ της Συρίας και του Ιράν.
Μάλιστα, η απάντηση στην τριμερή άσκηση που συμμετέχει και η Ελλάδα ήταν άμεση, με τη Μόσχα να επιτυγχάνει διπλό στόχο: την παροχή αντιπυραυλικής ασπίδας στη Συρία, σε περίπτωση απόφασης μιας διεθνούς επέμβασης και την αποστολή σαφούς μηνύματος στηνΟυάσινγκτον και στο Ισραήλ για το Ιράν.
newsbomb.gr


Όταν το ΑΒΕΡΩΦ, έμπαινε Σμύρνη.4 Απριλίου 1919.Κινηματογραφικά πλάναΣαν σήμερα το 1919, το ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, έπιανε Σμύρνη,με 50.000 λαού να αποθεώνουν το πλοίο-θρύλος.

Στα κινηματογραφικά πλάνα της εποχής διακρίνεται ο πλοίαρχος Μαυρουείδης, κυβερνήτης του θωρηκτού "Αβέρωφ" επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής, ο οποίος διάβασε τη Πρωτομαγιά το  διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στους κατοίκους της Σμύρνης...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ META TO 1o ΛΕΠΤΟ

onalert.gr

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Κι ενώ οι πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το πόρισμα του ΣΔΟΕ αποκαλύπτει το μεγάλο «φαγοπότι» εκατομμυρίων ευρώ, που έγινε εις βάρος της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», μέσω υπερτιμολογήσεων και τριγωνικών τιμολογήσεων, στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ μπήκαν 2.080,209 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο σπαταλήθηκε σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, σε συνδικαλιστικές αποστολές που ουδέποτε έγιναν και σε μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενείς συνδικαλιστών, οι οποίες δεν παραδόθηκαν ποτέ.

Κατά την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις. Κι ενώ η ΔΕΗ χρεώθηκε με 1.194.497€ «καπέλο», οι πραγματικές δαπάνες περιορίστηκαν στις 885.711ευρώ!

Η εκδρομή που βαφτίστηκε «εκπαιδευτικό ταξίδι»

Ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία τον Αύγουστο του 2009 κόστισε στην πραγματικότητα...

ΩΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ...ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟ FOCUS ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Κι όμως Έλληνες δικαστές έκριναν ότι το κατάπτυστο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus δεν συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση! Πιθανόν κάποιοι απ΄ αυτούς να έχουν καταδικάσει με βαριές ποινές Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι απλά είχαν τολμήσει να αναρωτηθούν “που βρήκε τα λεφτά ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός” ή κάτι τέτοιο. Γιατί υπάρχουν απίστευτες καταδικαστικές εναντίον Ελλήνων συντακτών. Φαίνεται όμως ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύεται τυφλή μόνο για τους Γερμανούς.

“Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα" είπε ο δικηγόρος των μηνυτών

Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «focus» από την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

 Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία. Νωρίτερα το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέβαλε την πολιτική αγωγή (δικηγόροι και πολίτες) κρίνοντας ότι δεν υφίσταται άμεσο έννομο συμφέρον τους και ζημιά των μηνυτών. Εκ των μηνυτών ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης δήλωσε: "Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα".

greek-nation

"ΕΦΑΓΕ" ΚΡΑΞΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ...ΚΡΟΤΙΔΕΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Xάος επικράτησε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, αργά χτες το βράδυ, κατά την αποχώρηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με τους κατοίκους να εκτοξεύουν ύβρεις, ποτήρια με νερό και κροτίδες και να τον προπηλακίζουν.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, την ώρα που ο Πέτρος Τατούλης αποχωρούσε καθώς διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου για τη νέα μονάδα βιοαερίου στο Μπέλμπερη της Μαντινείας. Ο λόγος της διακοπής, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, ήταν η χειροδοκία σε βάρος του Περιφερειακού συμβούλου κ. Στεφανόπουλου από την Αργολίδα για την στάση που τήρησε κατά την ψηφοφορία και την απόρριψη της πρότασης του Περιφερειάρχη για παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Στεφανόπουλος έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων από τους κατοίκους και έκανε λόγο για χειροδικία εναντίον του...

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ CARTOON ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ .
ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ 0:50 KAI META ΣΤΟ 1:55 TOY BINTEO
RAMNOUSIA

Άσκηση-μυστήριο Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ, υπό τη διοίκηση του Enterprise.(Βίντεο)


Για “μυστηριώδη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ”,κάνουν λόγο ισραηλινοί.Η ιστοσελίδα Debkafiles η οποία φημίζεται για τη πληροφόρησή της από τα “άδυτα” των ισραηλινών υπηρεσιών,γράφει ότι “ΗΠΑ,Ισραήλ και Ελλάδα ξεκίνησαν μία μυστηριώδη αεροαναυτική άσκηση με την κωδική ονομασία Noble Dina,μεταξύ Κρήτης,Κύπρου,Τουρκίας,Ισραήλ”.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι “καμία από τις χώρες που συμμετέχουν σ΄ αυτή την άσκηση δεν αποκαλύπτει τη παραμικρή λεπτομέρεια για την άσκηση”. Κι αυτό είναι αλήθεια.Το ΓΕΝ αρνείται επίμονα να αναφέρει οτιδήποτε γι΄ αυτή την άσκηση ,στην οποία το ΠΝ συμμετέχει με μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο.

Όμως το ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας συνδέει την άσκηση Doble Dina με την άσκηση που άρχισε χθες το πρωί νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο,το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise και τα εννέα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει,στην άσκηση συμμετέχουν και πλοία του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού. Την διοίκηση όλων αυτών των κινήσεων έχει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.Σενάριο της άσκησης; Αντιμετώπιση πυραυλικής απειλής από το Ιράν.

Όλα αυτά ενώ ο προβληματισμός  για τη χρήση αεροπορικής βάσης του Αζερμπαϊτζάν από την Ισραηλινή ΠΑ ,κοντά στα σύνορα με το Ιράν,μεγαλώνει ειδικά στις ΗΠΑ. 
Δείτε σε βίντεο τι λέει το STRATFOR για το θέμα


onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΔευτέρα, 2 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: 5,6% ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΟΝ ANALYSIS


Μεγάλη αίσθηση δημιουργεί μια συνδρομητική πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου του 2012 σε δείγμα 1200 ατόμων και τα ευρήματά της είναι εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που αποκαλύπτει το iefimerida.gr, τα κόμματα χωρίς αναγωγή συγκεντρώνουν:
 • Νέα Δημοκρατία:  12,7%
 • ΠΑΣΟΚ:  12,2%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες:  8%
 • ΔΗΜ.ΑΡ.:  7,8%
 • ΚΚΕ:  7,2%
 • ΣΥΡΙΖΑ:  6,6%
 • Χρυσή Αυγή:  3,8%
 • ΛΑΟΣ:  2,1%
 • Οικολόγοι:  2,1%
 • ΔΗ.ΣΥ:  1,3%
 • Άλλο κόμμα:  3,8%
 • Ακυρα/Λευκά:  8,9%
 • Δεν ψηφίζω:  12%
 • ΔΞ/ΔΑ:  11,4%
Μετά την αναγωγή των ποσοστών προκύπτει ότι στην επόμενη Βουλή θα έμπαιναν εννέα κόμματα. Συγκεκριμένα:
 • Νέα Δημοκρατία:  18,8%,
 • ΠΑΣΟΚ:  18%,
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες:  11,8%,
 • ΔΗΜ.ΑΡ.:  11,5%,
 • ΚΚΕ:  10,7%,
 • ΣΥΡΙΖΑ:  9,7%,
 • Χρυσή Αυγή:  5,6%,
 • ΛΑΟΣ: 3,2%,
 • Οικολόγοι:  3,1%,
 • ΔΗ.ΣΥ.:  1,9%
 • Άλλο κόμμα:  5,7%
.iefimerida.gr

ΝΕΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Δεκάδες όπλα και χιλιάδες σφαίρες σε ακίνητο στην Λούτσα - Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη - ΦΩΤΟ
- Υποπολυβόλα, “καλάσνικοφ”, άλλου τύπου αυτόματα ... άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί
- Βρέθηκαν “σκορπισμένα” στο ισόγειο και το υπόγειο πολυκατοικίας
- Τα βρήκε ο υδραυλικός που πήγε να κάνει εργασίες συντήρησης
- Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που είναι γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος ομάδας
- Δυο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του οπλοστασίου στη Βάρκιζα
Περισσότερα απο 60 όπλα, σπάνια και εξειδικευμένα, εξαρτήματα όπλων και χιλιάδες σφαίρες βρέθηκαν σε διαμέρισμα διώροφου κτιρίου στη Λούτσα.

Τα όπλα βρέθηκαν σε διαμέρισμα του ισογείου αλλά και στο υπόγειο της διώροφη πολυκατοικίας όπου κανένα από τα διαμερίσματα δεν είναι νοικιασμένο αυτή την περίοδο. Οι γείτονες μάλιστα λένε οτι από τα Χριστούγεννα και μετά δεν είχαν δεί καθόλου κίνηση στο κτίριο, εκτός από τον πρώτο όροφο όπου λειτουργεί ένα τεχνικό γραφείο.

Τα όπλα βρήκε ο υδραυλικός που πηγε να κάνει συντήρηση στα διαμερίσματα και ειδοποίησε την αστυνομία.Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μαζί με τον οπλισμό βρέθηκαν στρατιωτικές φόρμες και περούκες....

Ήταν 1η Απριλίου...


Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος (σ/χης ε.α.)

Η Κύπρος, από τα πανάρχαια χρόνια Ελληνικότατο νησί, αφού πέρασε από διάφορες κατοχές (Περσική, Ρωμαϊκή, Φραγκική, Ενετική και Τουρκική), παραχωρήθηκε τελικώς από τους Τούρκους, αντί χρηματικού τιμήματος, στην Βρετανική Αυτοκρατορία το 1878. Η Μεγάλη Βρετανία το 1914, εκμεταλλευόμενη τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την  συμμαχία της Τουρκίας με τις Κεντρικές Δυνάμεις, προσαρτά την Κύπρο ανακηρύσσοντάς την το 1925 «αποικία του Στέματος». Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Νήσου ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι ενώ υπήρχαν ελάχιστοι Λατίνοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες (Χριστιανική αίρεση από την Συρία) καθώς και Μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό «Μουσουλμάνοι» και όχι Τούρκοι, γιατί αυτοί στην πραγματικότητα ήταν απόγονοι εξισλαμισθέντων (βιαίως ή εθελουσίως) Χριστιανών («λινομπάμπακοι» στην Κυπριακή διάλεκτο). Ο όρος «Τουρκοκύπριοι» εφευρέθηκε αργότερα, για πολιτικούς λόγους και ως μέσον πιέσεως.

Παρά την επί εκατονταετίες κατοχή, οι Έλληνες δεν ξέχασαν ούτε την καταγωγή ούτε την Πίστη τους ούτε και τον πόθο τους για Ένωση με την Ελλάδα. Μάλιστα όταν η Νήσος κατελήφθη από τους Άγγλους, πίστεψαν ότι η κατοχή αυτή ήταν προσωρινή. Γι΄αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η αντιπροσωπεία που υπεδέχθη τον πρώτο Κυβερνήτη, έθεσαν αμέσως ζήτημα Ενώσεως με την Μητέρα Πατρίδα.

Οι ελπίδες τους όμως διεψεύσθησαν πολύ γρήγορα. Οι Άγγλοι έδειξαν ότι είχαν έλθει για να μείνουν. Παρά το γεγονός ότι η Κύπρος χαρακτηριζόταν από τους δυνάστες της «φρόνιμη δούλα», οι Ελληνοκύπριοι αρκετές φορές εξεγέρθησαν με αίτημα την Ένωση, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Οκτωβρίου του 1931...

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Χέρι-χέρι... ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκική ακροδεξιά
Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στις τάξεις του, προκειμένου να προωθήσουν τον τουρκικό εθνικισμό. Η πρακτική αυτή ανέκαθεν εφαρμοζόταν στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, όπου το παρακράτος...φύτευε ανθρώπους στα αριστερά κόμματα, όχι μόνο για να ρουφιανεύουν, αλλά και για να αλλοιώνουν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις. Η μακρά παράδοση έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ.

Επειδή οι κοινωνίες στη Θράκη είναι μικρές, δεν τρώνε το κουτόχορτο των ροζ και κόκκινων εκδοχών των Γκρίζων Λύκων. Κάποιοι …Λύκοι, θεωρούν ότι η ριζοσπαστική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, τους προσφέρει μια ακόμη πλατφόρμα αποδυνάμωσης της κρατικής ισχύος στην Ελληνική Θράκη...

ΕΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΣΤΗΝ "ΜΑΧΗ" Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


«Στυλ ελληνικό» θα αποκτήσουν τα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ, καθώς ο γνωστός μουσικός παραγωγός Θοδωρής Ρακιντζής, που για πολλά χρόνια διατηρεί την δική του μουσική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό τηλεάστυ, αποκάλυψε πως θα πολιτευτεί στην Μεσσηνία.

«Θα κατέβω υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. στην Μεσσηνία γιατί όπως είπα η πολιτική είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να μείνεις αμέτοχος. Δεν υπάρχει αριστερά, κέντρο ή δεξιά, οι ιδεολογίες είναι πια...
ξεπερασμένες και το μόνο που πρέπει να υπερασπιστούμε είναι η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Ρακιντζής στο salonicanews.


Και τόνισε ακόμα: «Πιστεύω πως θα φάω πολύ… κράξιμο όταν επίσημα θα ακουστεί πως κατεβαίνω στις εκλογές, αλλά το καλό είναι πως με ο,τι κάνω παθιάζομαι και θα δώσω μια έντιμη μάχη όπως έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια»

egersis2.blogspot.com

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ


Σαρώνει η εγκληματικότητα - Δολοφονία ηλικιωμένου στα Γιάννενα - Εισβολή τα ξημερώματα σε σπίτι στην Καλλιθέα - Ομηρεία οικογένειας στην Πεντέλη
- Οι συγγενείς του ηλικωμένου άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν τον άνθρωπό τους, σε μια λίμνη αίματος...
- Το φονικό γίνεται μόλις 24 ώρες μετά την ομηρεία οικογένειας στην Πεντέλη από αδίστακτους ληστές.
- Εισβολή τα ξημερώματα και σε σπίτι στην Καλλιθέα
- Δυο περιστατικά με επιθέσεις σε πεζούς στην Γλυφάδα - Τους μαχαίρωσαν μέσα στην μέση του δρόμου

Όλα έγιναν στο δημοτικό διαμέρισμα Διμοκόρης Παγωνίου Ιωαννίνων. Εκεί ήταν το σπίτι του ηλικιωμένου, που κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, δεν απαντούσε στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα των συγγενών του, ούτε είχε βγει από το σπίτι του.

Το απόγευμα κάποιοι από τους ανθρώπους του ανησύχησαν και αποφάσισαν να πάνε στο σπίτι. Χτύπησαν το κουδούνι και ύστερα από λίγο παραβίασαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα. Οι εικόνες που είδαν τους σόκαραν. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ήταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος και το σπίτι άνω-κάτω!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ιατροδικαστής. Ο τελευταίος διαπίστωσε ότι το θύμα μαρτύρησε στα χέρια των δραστών. Το θύμα είχε σπασμένο το αριστερό ζυγωματικό και δύο σφαίρες. Μία στο πάνω μέρος του κεφαλιού και μία στον τράχηλο.

Η αστυνομία εκτιμάει ότι ο άτυχος ένοικος του σπιτιού, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους άγνωστους δράστες που εξάντλησαν την βιαιότητά τους. Τον σκότωσαν και όπως φαίνεται έψαξαν στο σπίτι για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Οι έρευνες συνεχίζονται και σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι...

Το τελευταίο 48ωρο οι ληστές έχουν χτυπήσει σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, κάνοντας πολίτες να ζούν εφιαλτικές ώρες. Και όλα αυτά, μάλιστα την ώρα που όλες οι προσπάθειες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Το ένα περιστατικό ήταν στην Πεντέλη, με μια ολόκληρη οικογένεια να κρατείται όμηρος στα χέρια ληστών αλλά και άλλα δυο περιστατικά το βράδυ του Σαββάτου σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, την Γλυφάδα εντείνει την ανασφάλεια. Και στα 2 περιστατικά άγνωστοι επιτέθηκαν σε πολίτες και τους μαχαίρωσαν για λιγα μετρητά ή ένα κινητό τηλέφωνο.

newsit

Άρχισαν τα "δωράκια συμπόνιας" :60 μεταχειρισμένα Eurofighter μας παραχωρούν δωρεάν η Γερμανία και η Βρετανία


Εξήντα ελαφρά μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της έκδοσης Tranche 1 και Tranche 2, μαζί με όλο το στοκ ανταλλακτικών τους παραχωρούν δωρεάν η Γερμανία και η Βρετανία στην Ελλάδα σε μία κίνηση που έχει διπλό στόχο και όφελος:

Μετά τις τεράστιες περικοπές στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, περισσεύουν περίπου 40 μαχητικά της έκδοσης Tranch 1, τα οποία είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους σε ότι αφορά την συντήρησή τους. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην γερμανική Αεροπορία, όπου για να χρηματοδοτηθεί η αγορά της παρτίδας του Τranche 3 με το ραντάρ ΑESA, πρέπει να εξοικονομηθούν κονδύλια από τα υπάρχοντα αεροσκάφη.

Τα τέσσερα κράτη-εταίροι της κοινοπραξίας Eurofighter (Γερμανία,Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία), μόλις πριν δύο ημέρες υπέγραψαν συμβάσεις αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ ($ 2.7 δισ. ευρώ) για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα μέσα στην επόμενη πενταετία.

Οι συμφωνίες θα καλύπτουν την υποστήριξη αλλά και την ανάπτυξη του αεροσκάφους τόσο για τις τέσσερις χώρες (Βρετανία,Γερμανία,Ιταλία,Ισπανία) όσο και τους πελάτες εκτός κοινοπραξίας, την Αυστρία και τη Σαουδική Αραβία. Η BAE υπέγραψε σύμβαση ύψους € 535 εκατομμύρια, ενώ η Alenia συμφωνία αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Η EADS Cassidian, που αντιπροσωπεύει τα γερμανικά και τα ισπανικά συμφέροντα της στα Eurofighter, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει την αξία των δικών της συμβάσεων. Ένας εκπρόσωπος για την Eurofighter, δήλωσε ότι...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Είναι οριστικό: Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδέχθηκε την συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ (βασικά των ΗΠΑ…) με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας, καθώς η χώρα για πρώτη φορά μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου» θα στοχοποιηθεί με πυρηνικά όπλα από την Ρωσία αναγκαστικά. 
Και μάλιστα συμμετοχή όχι με σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης, που εν πάση περιπτώσει είναι ένα παθητικό αμυντικό σύστημα, όπως έκανε η Τουρκία, αλλά με διάθεση ολόκληρης πυροβολαρχίας Patriot PAC-3!

Η Μόσχα είχε δηλώσει στην ελληνική πλευρά ότι τυχόν ένταξη της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα θα οδηγήσει τη Ρωσία σε μία αναγκαστική κίνηση αυτοπροστασίας, αφού θεωρούν ότι η αντιπυραυλική ασπίδα δεν έχει στόχο το … Ιράν, αλλά την στρατηγική εξουδετέρωση των βαλλιστικών όπλων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του defencenet.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγα 24ωρα πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ανακοίνωσε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, το «δώρο» προς την Ουάσιγκτον:

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...
Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ανακοίνωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του κόμματος. Ο κ. Καμένος είπε ότι θα ζητήσει να φύγουμε από το Μνημόνιο, τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς όπως είπε το χρέος από τα παράνομα επιτόκια είναι πάνω από 230 δισ. και υποστήριξε ότι το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό τους πλούτο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε.

«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», υποστήριξε ο κ. Καμμένος ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.

dexiextrem

Ο Πούτιν, ο Εφραίμ και τα σχέδια της Μόσχας.


Το διπλωματικό παρασκήνιο, τα «δώρα» στην Αθωνική Πολιτεία και οι προσπάθειες των Ρώσων να έχουν ρόλο στην ενέργεια.
Την ίδια ώρα, που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και με εγγύηση 300.000 ευρώ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να κάνει Ανάσταση στο Άγιο Όρος.

Αποκλειστικές πληροφορίες του “newsbomb” αναφέρουν έντονο διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ και του αντίστοιχου ρωσικού, ενόψει της επίσκεψης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου και θα έχει συνάντηση με τον Εφραίμ. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και οι διπλωματικοί υπάλληλοι των δύο χωρών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψη.

Η επίσκεψη, οι Financial Times και το ρώσικο ενδιαφέρον

Η επίσκεψη Πούτιν έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το ενδιαφέρον, που εκδήλωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός της Gazprom για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, οι Ρώσοι έχουν βλέψεις για την Ελλάδα, ειδικά με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω κρίσης.

«Μια «30ετής ή 50ετής συμφωνία που θα δώσει στο ρωσικό ναυτικό δικαιώματα βάσης στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως μια μέρα να είναι λογική σκέψη και για τις δύο πλευρές. Μέσα στον χρόνο, αυτή η συμφωνία θα απέφερε στην πεινασμένη ελληνική κυβέρνηση έως 200 δισ. δολάρια». Ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σήμερα, η Ρωσία χρησιμοποιεί τις ναυτικές βάσεις στην Λατάκια και την Ταρτούς και όσο φαίνεται πώς οι μέρες του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Συρία είναι μετρημένες, η Μόσχα έχει κάθε λόγο να αναζητεί εναλλακτικές διεξόδους…

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν θα έρθει με άδεια χέρια, αλλά θα προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα αγιορείτικα μοναστήρια και πρώτα απ’ όλα το Ρωσικό.

Αγιορείτικες πήγες φέρουν τόσο εκπροσώπους των Ιερών Μονών, όσο του Ρώσου Πατριάρχη να προετοιμάζουν την «αποστολή» 500 ρώσων μοναχών, οι οποίοι μέχρι το τέλους του έτους θα ενισχύσουν τη «δύναμη» στο Ρωσικό μοναστήρι.

Η επίσκεψη Πούτιν προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα:

- Κατά πόσο η έλευση του Ρώσου προέδρου αποτελεί προάγγελο μιας δυναμικής προσπάθειας για διείσδυση στα Βαλκάνια;

- Ποια η σχέση και ο ρόλος του Εφραίμ με τη Μόσχα και από πού πηγάζει η υποστήριξη;

Άλλωστε, ήταν ο ίδιος ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του Εφραίμ, ακολουθώντας τις ανησυχίες που είχε διατυπώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ήταν όταν υποστήριζαν πως η προφυλάκιση του Εφραίμ συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Ρώσος Πατριάρχης ζητούσε ευθέως την αποφυλάκισή του…

newsbomb.gr

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η FRONΤEX...MONO 57.OOO ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ 2011


Ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είπε  ο εκπρόσωπος της Frontex, Μίκαλ Πάρζιζεκ.

Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο η συμφωνία και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εκτίμησε ότι μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνόρων .

Είπε ότι οι ομάδες Frontex βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στον έλεγχο των συνόρων με περιπολίες και παροχή τεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα ταυτοποίησαν τις εθνικότητες των λαθρομεταναστών προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, το 2011 εντοπίστηκαν 57 χιλιάδες λαθρομετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα ενώ το 2010, 55 με 56 χιλιάδες.

Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας είπε ο κ. Πάρζιζεκ. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών.

Ο κ. Πάρζιζεκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι, προανήγγειλε ότι αρχίζει νέα επιχείρηση της Frontex το 2012 που θα είναι συνέχεια του 2011 με την παροχή ειδικών και του κατάλληλου εξοπλισμού.

protothema.gr

Ὁ Γέροντας Παΐσιος γιά τίς ἐκλογές καί τά κόμματα.

 
 
Λίγο πρίν τίς ἐκλογές εἶχαν πάει μερικοί ἐπισκέπτες στό Γέροντα μέ σκοπό νά τόν ρωτήσουν τί γνώμη εἶχε καί ποιόν, κατά τή γνώμη του, ἔπρεπε νά ψηφίσουν. Κι ἐκεῖνος ἀπάντησε:

 -Κοιτάξτε βρέ παιδιά! Ποιός εἶναι πιό κοντά στήν Ἐκκλησία, ποιός ἀγωνίζεται γι' αὐτήν καί γιά τήν πατρίδα καί ποιός ἔχει ζωή σύμφωνη μ΄αὐτά ποῦ λέει; Ὅποιον βλέπετε πώς εἶναι πιό καλός καί πιό κοντά στήν Ἐκκλησία, αὐτόν νά ψηφίζετε. Δέ λέω νά ψηφίζετε κόμματα, ὅπως αὐτά πού βγαίνουν καί λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί εἶναι λάθος. Δέν πρέπει νά κομματιαζόμαστε. Ἐμεῖς πρέπει νά ἀγαποῦμε πρῶτα τήν Ἐκκλησία μας καί μετά τήν πατρίδα μας καί νά ψηφίζουμε αὐτούς πού βλέπουμε νά ἀγωνίζονται γι' αὐτά τά δύο. Βλέπετε, ὁ Μακρυγιάννης κι ὅλοι οἱ μεγάλοι ἥρωες γί αὐτά τά δύο ἀγωνίστηκαν κι ἔχυσαν τό αἷμα τους. Πρῶτα ὑπέρ πίστεως καί μετά ὑπέρ πατρίδος. Γι' αὐτό καί 'μεις, σήμερα, πρέπει νά τούς εἴμαστε εὐγνώμονες, πού εἴμαστε ἐλεύθεροι καί ὄχι
δοῦλοι τῶν Τούρκων καί νά προσπαθοῦμε τέτοιοι Ἕλληνες νά βγαίνουν στήν ἐξουσία, πού νά χύνουν τό αἷμα τούς πρῶτα ὑπέρ τῆς πίστεως καί μετά ὑπέρ τῆς πατρίδος. Σήμερα δυστυχῶς βάλαμε μέσα στή Βουλή ἀνθρώπους νά μᾶς διοικοῦν τῶν ὁποίων τό ἱστορικό εἶναι πολύ ἐπιβαρημένο.
 
Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Ἱερομόναχου Χριστόδουλου Ἁγιορείτου "Ὁ γέρων Παΐσιος"

ΞΕΝΩΝΑ ΣΕ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘ.ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Απίστευτο! Προτείνουν για Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, ξενοδοχείο 12 δωματίων και ιππικό κέντρο στις Σέρρες, που χρηματοδοτήθηκαν τη δεκαετία του 1990 από δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αναπτυχθεί οικοτουριστικά ένα από τα πλέον γραφικά χωριά στο βόρειο τμήμα του νομού Σερρών, το Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής.

Αυτό που αρνείται κατηγορηματικά τα τελευταία 12 χρόνια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τοπική κοινωνία του Αχλαδοχωρίου, την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης, το πράττει χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, προκειμένου να λειτουργήσει στην περιοχή Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών.

Έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, έξω από το χωριό έδρευε ο πρώην 2ος λόχος του 568 Τάγματος Προκαλύψεως, με περιοχή ευθύνης τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το 2000 η τότε κοινότητα Αχλαδοχωρίου, ζήτησε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) την παραχώρηση των ακινήτων του πρώην στρατοπέδου, προκειμένου να τα αξιοποιήσει για αγροτουριστικούς σκοπούς.

Ο στρατός παραχώρησε την έκταση, αλλά μόνο για χρήση, χωρίς ουσιαστικά να δίνει τη δυνατότητα η κοινότητα να μπορεί να αξιοποιήσει, σε συνεργασία με ιδιώτες, τα ακίνητα που ανακαίνισε πλήρως. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 40 εκατομμύρια δραχμές δαπανήθηκαν, προκειμένου ο πρώην λόχος να μετατραπεί σε έναν μικρό ξενώνα 12 δωματίων, ενώ και ο παλαιός στάβλος είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», ώστε να μετατραπεί σε ιπποστάσιο στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου, για λειτουργία Ιππικού Κέντρου στον ίδιο χώρο.

Δυστυχώς, παρά τα συνεχή αιτήματα της τότε κοινότητας Αχλαδοχωρίου προς το ΤΕΘΑ, για παραχώρηση κυριότητας της έκτασης και των εγκαταστάσεων, η παντελής αδιαφορία των τοπικών βουλευτών να στηρίξουν το αίτημα, είχε ως αποτέλεσμα ο έτοιμος ξενώνας να αφεθεί στην τύχη του και να έχει σήμερα σχεδόν λεηλατηθεί, ενώ τα έργα για την ολοκλήρωση του Ιππικού Κέντρου να έχουν σταματήσει οριστικά.

"Η κοινότητα δεν μπορούσε να λειτουργήσει τον ξενώνα με δικά της μέσα και πόρους. Αυτό που ζητούσαμε επανειλημμένως από τον στρατό ήταν να μας παραχωρηθεί η κυριότητα της έκτασης, ώστε να μπορέσουμε να μισθώσουμε στη συνέχεια τον ξενώνα και το ιπποστάσιο σε ιδιώτες που ενδιαφερόντουσαν να επενδύσουν στην περιοχή μας. Δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα περισσότερα από 50 εκατ. δρχ να έχουν ουσιαστικά χαραμιστεί" λέει στο protothema.gr o πρώην Κοινοτάρχης Αχλαδοχωρίου, Σταύρος Τερζής, που ζητάει από τον δήμαρχο Σιντικής, Απόστολο Καρύδα, να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να περιέλθει επιτέλους η επίμαχη έκταση στην τοπική κοινωνία και να αξιοποιηθεί προς όφελός της, ειδικά σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή.

Ο πρώην πρόεδρος του χωριού, τέλος, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο λειτουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, προειδοποιώντας πως... "θα χυθεί αίμα".

protothema.gr

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 6.000 ΑΤΟΜΩΝ-ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...
Προσλήψεις στο παρά πέντε των εκλογών σε Δήμους και υπουργείο Πολιτισμού.
Περάστε κόσμε, το Δημόσιο προσλαμβάνει!
Νέες προσλήψεις στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr μετά και τις αποκαλύψεις μας την περασμένη εβδομάδα για το θέμα των ΕΛΤΑ και της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν σε σφοδρή επίθεση από τη μεριά της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για  6.000 νέες προσλήψεις άνοιξε με εγκύκλιο της λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εσωτερικών η κα. Φώφη Γεννηματά. Προσλήψεις που αφορούν σε προσωπικό καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης στους Δήμους της χώρας. Η εν λόγω απόφαση έχει μάλιστα ήδη περάσει σε ΦΕΚ άρα μέσα στην προεκλογική περίοδο θα γίνουν οι τοποθετήσεις και σαφώς δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη χρονική της συγκυρία και δεδομένου του ρόλου της κας. Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ και την προεκλογική του καμπάνια.

Την ίδια ώρα, σε προσλήψεις 680 εποχικών υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (όπου ενδεχομένως θα πολιτευτεί) πηγαίνει ο Γιώργος Γερουλάνος. Από αυτούς 450 θα είναι φύλακες, 140 νυχτοφύλακες και 90 καθαριστές. πρόκειται για προσλήψεις που αφορούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (που βρίσκεται στην Α΄Αθήνας παρεμπιπτόντως), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (επίσης στην ίδια εκλογική περιοχή), το Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας κ.ά.

Θυμιζουμε εδώ ότι το protothema.gr είχε προ ημερών αποκαλύψει το ότι έχουν δρομολογηθεί περί τις 1.000 προεκλογικές προσλήψεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή με έντονη, τότε, την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

protothema.gr

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: Προωθούν νόμο με τον οποίο απαλλάσουν τη Μειονότητα της Θράκης από το 80% των προστίμων!
Ενα εξόχως αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ισονομίας και ισοπολιτείας στην Ελλάδα, αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του ΓΑΠ με τον Ερντογάν, με σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων της μειονότητας από το ΠΑΣΟΚ!

Πρέπει να τα πάρουμε απόφαση. Ζούμε σε μια χώρα, που δυστυχώς ταίρι της δεν θα βρεθεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Παπακωνσταντίνου (ΥΠΕΚΑ) που σας παρουσιάσαμε με ανάλογα άρθρα στους AegeanTimes.gr και αφορούσαν στην «κάλυψη» της ΔΕΗ, αλλά και της κυβερνητικής αναλγησίας, αναφορικά με την είσπραξη της χρέωσης ΥΚΩ, έρχεται σήμερα νέο χτύπημα.

Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αυτή την φορά, ιθύνων νους ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κατάθεση του νέου οικοδομικού κανονισμού (από τον κ. Παπακωνσταντίνου και με εισηγητή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον κ. Σηφουνάκη), ζήτησε να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία αφορά τον μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης και «αξιώνει» την μεροληπτική αντιμετώπιση, στο όνομα των μειονοτήτων, και την καταβολή του ενιαίου προστίμου κατασκευής αυθαιρέτων, που επιβάλλεται σε όσους κατέχουν αυθαίρετα.

Δηλαδή η διαδικασία που τηρείται από τον Ελληνικό λαό, που είχε την ατυχία -ή την πονηριά αν το προτιμάτε-, να κατασκευάσει κάποια αυθαίρετη οικοδομή και για καθαρά κρατικούς εισπρακτικούς λόγους, να τακτοποιήσει, καταβάλλοντας φυσικά και χρηματικά πρόστιμα (και αυτά δυσβάστακτα), αυτή λοιπόν η τακτοποίηση, απαιτείται δια ενεργειών του κ. Οσμάν, να αντιμετωπισθεί με διαφορετικό (ευνοϊκό) τρόπο, για τις μειονότητες της Θράκης.

Για την ακρίβεια των λεγομένων μου σας παραθέτω παρακάτω το επίσημο έγγραφο κατάθεσης της τροπολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο :

ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ...
Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για τη Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Εδιήσεων η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για τη Γερμανία «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα» 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Παρατίθεται το ακριβές κείμενο (σε μετάφραση από την Γερμανική) της δήλωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το "ΑΜΠΕ":

«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.

Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

.iefimerida.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ...ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...

Σκούπα για γέλια :Το πρωί τους πιάνουν, το μεσημέρι τους αφήνουν!


Γελάστε και κλάψτε με τα χάλια της...υπουργάρας της συγκυβέρνησης Πασοκ - Νδ:
Όπως βλέπουμε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρχικά στήνεται το γνωστό μιντιακό πανηγυράκι με κάμερες, βαρύγδουπες δηλώσεις και αστυνομικούς που "μαζεύουν" μερικούς λαθρομετανάστες από ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μόνο στην Αθήνα.

Έπειτα, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας και τους πάνε στην Ασφάλεια, ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ: Σχεδόν όλους (!!!) τους βγάζουν έξω ελεύθερους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι λαθρέποικοι να μην το πιστεύουν και να σπάνε πλάκα με τα χάλια μας!

Δύο είναι οι αιτίες: Η έλλειψη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα οδηγούσε στις απελάσεις και η...αδυναμία εύρεσης θέσης στις φυλακές, που έχουν ήδη καταληφθεί από λαθραίους εγκληματίες!!!

Ακόμα κι ο πλέον αφελής, καταλαβαίνει πως όλη αυτή η δήθεν...κινητοποίηση Χρυσοχοίδη γίνεται αποκλειστικά για το θεαθήναι ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Κι αν αναρωτιούνται μερικοί γιατί δεν αλλάζει το περίφημο νομοθετικό πλαίσιο, τους απαντάμε ως εξής: Περιμένετε να το κάνουν αυτό εκείνοι που ψήφισαν το Δουβλίνο 2;

Νομίζετε πως θα...ξεβρωμίσει ο τόπος από ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ, καλωσορίζοντάς τους και προσφέροντας...τσάμπα ελληνική ιθαγένεια;;;

Όχι βέβαια! Απλά κοιτάνε να μετριάσουν την οργή του κόσμου για το θέμα και φυσικά, ν' αρπάξουν κάνα ψηφαλάκι!

Μάθετε όμως κάτι, απατεώνες του δικομματισμού: ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

Και θα το διαπιστώσετε σύντομα, όταν γίνουν Εκλογές!

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: 

hellas-orthodoxy

ΕΟΚΑ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955Η 1η Απριλίου είναι μία εξαιρετικά σημαντική επέτειος για μας τους Έλληνες. Μία επέτειος που το ελλαδικό κράτος έχει αφήσει να διολισθήσει στη λήθη και να παγιωθεί στο μυαλό των νεοελλήνων σαν η ημέρα που λέμε ψέματα. Με μία τερατώδη αναστροφή, έχουν καταφέρει να εξοβελίσουν σε μία απομακρυσμένη και θολή, απρόσιτη για τους πολλούς σφαίρα, όλα τα άξια λόγου και μνήμης του λαού μας και έχουν αραδιάσει στο προσκήνιο της καθημερινότητάς μας, την θλιβερή τους προίκα του κουτσομπολιού, της διαπλοκής και της γκρίνιας της μόνιμης διαχειριστικής τους αποτυχίας.

Την 1η Απριλίου 1955, ξεκίνησε στην Κύπρο, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Κυπριακού λαού και ο ένοπλος εθνικο-απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ εναντίον των 'Αγγλων κατακτητών μία εξέγερση πού δίκαια χαρακτηρίστηκε σαν ένα από τα πιο επιτυχημένα αντάρτικα όλων των εποχών. Μετά το δημοψήφισμα του 1950 κατά το οποίο το 96% των Κυπρίων ψήφισαν ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ μεσούσης της Αγγλοκρατίας, την Ένωση με την Ελλάδα, ο αγγλικός ζυγός, η καταπίεση και τρομοκρατία είχαν ενταθεί σε αφάνταστο βαθμό και το μαρτυρικό νησί βαθύτατα ελληνικό από την αυγή της προϊστορίας, ζούσε στιγμές αγωνίας και τρόμου. Πιστοί στις πανάρχαιες παραδόσεις μας, μία δράκα νέων αγωνιστών, με τον αρχηγό τους τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό "Διγενή" και την παλλαϊκή συμμετοχή όλων των κατοίκων του νησιού, ξεκίνησαν τον τετραετή αγώνα (1955 -1959) πού χαρακτηρίστηκε από απαράμιλλες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας και εξανάγκασε τους 'Αγγλους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην Κύπρο. Το πολιτικό κατεστημένο της εποχής (Καραμανλής, Αβέρωφ, Μακάριος), με την υπογραφή της συμφωνίας της Ζυρίχης, μετουσίωσε την νίκη αυτή σε μία ερμαφρόδιτη ανεξαρτησία πού μόνο τα αγγλο-αμερικανικά σχέδια εξυπηρετούσε, δίνοντας ταυτόχρονα και στην Τουρκία (με μόνο το 18% του πληθυσμού) το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο), αλλά και το δικαίωμα επεμβάσεως, πράγμα πού δημιούργησε τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα της Τουρκικής επεμβάσεως και της καταστροφής του 1974.

Σήμερα πού το ακριτικό αυτό φυλάκιο του Ελληνισμού, ο Κυπριακός λαός, μάχεται ξανά για την ίδια του την υπόσταση, απέναντι στην ενορχηστρωμένη επίθεση των παγκόσμιων εξουσιαστών, που με την προσπάθεια επιβολής του σχεδίου Ανάν επιχειρούν να πετύχουν ότι δεν μπόρεσαν όλοι οι αιώνες και όλη η βαρβαρότητα όλων των κατακτητών, επιβάλλεται η εγρήγορση και η διαρκής μας συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο αυτό κομμάτι του Έθνους μας.

Eμείς την Πρωταπριλιά δεν θα πούμε ψέματα. Θα πούμε και θα κραυγάσουμε μία μεγάλη αλήθεια: Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!e-grammes.