Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΝΕΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Δεκάδες όπλα και χιλιάδες σφαίρες σε ακίνητο στην Λούτσα - Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη - ΦΩΤΟ
- Υποπολυβόλα, “καλάσνικοφ”, άλλου τύπου αυτόματα ... άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί
- Βρέθηκαν “σκορπισμένα” στο ισόγειο και το υπόγειο πολυκατοικίας
- Τα βρήκε ο υδραυλικός που πήγε να κάνει εργασίες συντήρησης
- Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που είναι γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος ομάδας
- Δυο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του οπλοστασίου στη Βάρκιζα
Περισσότερα απο 60 όπλα, σπάνια και εξειδικευμένα, εξαρτήματα όπλων και χιλιάδες σφαίρες βρέθηκαν σε διαμέρισμα διώροφου κτιρίου στη Λούτσα.

Τα όπλα βρέθηκαν σε διαμέρισμα του ισογείου αλλά και στο υπόγειο της διώροφη πολυκατοικίας όπου κανένα από τα διαμερίσματα δεν είναι νοικιασμένο αυτή την περίοδο. Οι γείτονες μάλιστα λένε οτι από τα Χριστούγεννα και μετά δεν είχαν δεί καθόλου κίνηση στο κτίριο, εκτός από τον πρώτο όροφο όπου λειτουργεί ένα τεχνικό γραφείο.

Τα όπλα βρήκε ο υδραυλικός που πηγε να κάνει συντήρηση στα διαμερίσματα και ειδοποίησε την αστυνομία.Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μαζί με τον οπλισμό βρέθηκαν στρατιωτικές φόρμες και περούκες....


ΔΕΙΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ NEWSIT







Πρόκειται για ένα διώροφο στην Αγία Μαρίνα της Λούτσας, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας, το οποίο ανήκει σε γνωστό 53χρονο δικηγόρο που στο παρελθόν είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος αλλά και πρόεδρος τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι αστυνομικοί τον αναζητούν προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Αστυνομικές πληροφορίες, ανέφεραν ότι σχετικά πρόσφατα είχαν γίνει κάποιες καταγγελίες από επιχειρηματίες για απειλή και εκβίαση σε σχέση με μια υπόθεση εμπορίας αυτοκινήτων. Ωστόσο ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα, ενώ και οι υποθέσεις που αναλάμβανε, ήταν αστικές και είχαν τοπικό χαρακτήρα. Κάτοικοι της περιοχής μάλιστα μιλούν για έναν φιλήσυχο δικηγόρο που ποτέ δεν τους είχε απασχολήσει...

Αυτή τη φορά ο αριθμός των όπλων είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός και καθώς βρέθηκαν “αποθηκευμένα” ίσως βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενώ η οικονομική τους αξία στη "μαύρη αγορά" είναι μεγάλη.

Χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί αναφέρουν οτι ανάμεσα στον οπλισμό υπάρχουν κάποια σύγχρονα ηλεκτρικά πολεμικά όπλα «ΜΡ44», όμοια του καλάσνικοφ, γερμανικής κατασκευής, που συνήθως τα χρησιμοποιούν ελεύθεροι σκοπευτές. Η αξία του συγκεκριμένου όπλου, σύμφωνα με ειδικούς, κυμαίνεται μεταξύ 20.000-30.000 ευρώ στη «μαύρη αγορά».

Επί του παρόντος στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο της Ασφάλειας ενώ η αντιτρομοκρατική δεν εμφανίστηκε στο σημείο της επιχείρησης.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, κρατούν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, με αυτό της τρομοκρατίας να απομακρύνεται και να ενισχύεται αυτό του λαθρεμπορίου όπλων. Κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για «ακραία» στοιχεία χώρας του εξωτερικού, πίσω από αυτή την υπόθεση, ωστόσο ακόμη παραμένουν φήμες χωρίς αστυνομική επιβεβαίωση.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της συμμορίας των νεαρών με τα καλάσνικοφ, που είχε αποκαλυφθεί πριν απο 4 μήνες είχε προκύψει η πληροφορία ότι προμηθευτής των όπλων τους ήταν άτομο από την Λούτσα. Ωστόσο οι αστυνομικοί είναι προς το παρόν επιφυλακτικοί για τον συσχετισμό των δύο υποθέσεων, ενώ αποκλείουν και τον συσχετισμό με τον οπλισμό που είχε βρεθεί πρόσφατα «βυθισμένος» στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας.
Ο οπλισμός μεταφέρεται τμηματικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνουν οι τυπικές βαλλιστικές εξετάσεις αλλά και άλλες προς αναζήτηση αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού.

NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.