Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ...
Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για τη Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Εδιήσεων η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για τη Γερμανία «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα» 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Παρατίθεται το ακριβές κείμενο (σε μετάφραση από την Γερμανική) της δήλωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το "ΑΜΠΕ":

«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.

Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

 1. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ

  ΑΣ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

  ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ

  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

  WHITE EUROPE

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.