Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Το φαινόμενο Σαλβινι Νο2 (Πως ένας πρώην κεντροαριστερός εκτόξευσε τον εθνικισμό στην Ιταλία!)



 Νο2(ο Πάπας και η πρωθυπουργία)
Στο προηγούμενο κείμενο: "το φαινόμενο Σαλβίνι Νο1" μιλήσαμε για την πορεία του 46χρονου Ιταλού πολιτικού, από τα αριστερά γκρουπούσκουλα του Μιλάνου στην ηγεσία της αποσχιστικης Λέγκας του Βορρα και στη συνέχεια, την αλλαγή στρατηγικής και την μεταμόρφωση της Λέγκας σε ένα δυναμικό νεοεθνικιστικό, αντινεοταξικό, ευρωσκεπτικιστικό κίνημα, που θα επεκτείνονταν σε όλη την Ιταλία.
Οι συμφωνίες και η συμμαχία της νέας Λίγκας με το Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Αδελφοί Ιταλιάνοι της Τζόρτζια Μελόνι, τον οδήγησε τελικά στην περίφημη νικη των Ιταλικών εκλογών  του 2018 και στην άνοδο του στην εξουσία, σε συνεργασία με το κινημα 5 αστερων του Λουιτζι ντι Μαιο...



Με την ιδιαίτερη διαπραγματευτική δεξιοτεχνία που τον διακρίνει, κατάφερε να πείσει τον ντι Μάιο, να σχηματίσουν απο κοινού κυβέρνηση, στην οποία ο ίδιος θα αναλαμβανε το πλέον νευραλγικό πόστο της μεταναστευτικης πολιτικης, ενω και οι δυο τους θα οριζονταν αντιπροεδροι της κυβερνησης, με πρωθυπουργο κοινης αποδοχης τον χλιαρό καθηγητη Τζουζεπε Κοντε.
Ο ντι Μαιο αν και νικητης των εθνικων εκλογων του 2018 δεχτηκε αφελως να αναλαβει ολο τον ελεγχο της μεταναστευσης ο συγκυβερνητης του, προφανως επειδη ως κεντροαριστερός δεν ήταν εις θεσιν να κατανοησει το απλο γεγονός ότι το υπ αριθμον 1 προβλημα της Ευρωπης σημερα, ειναι ακριβως η λαθρομεταναστευση, ο λαθρεποικισμος και η λαθροεισβολη.
Ετσι ελαβε αυτος ενα ισχυρο οικονομικο υπουργειο και αφησε στον Σαλβινι όλη τη δοξα των χειρισμων στο μεταναστευτικό
Από τη στιγμή εκείνη η καριέρα του Ματεο Σαλβινι κυριολεκτικα απογειωνεται!  

Οι Ιταλοί, που είχαν απηυδήσει πλέον από τα αίσχη των λαθρομεταναστών και της Ε΄ φάλαγγας του Ισλαμ στη χώρα τους και επιπλεον αντίκρυζαν με αηδία και αγανάκτηση την υπερβολικη φροντίδα και τις οικονομικες ενισχυσεις που παρεχονταν στον πασα ενα τριτοκοσμοκο τυχοδιωκτη, απο τον ΟΗΕ, απο τις ΜΚΟ και απο το Ιταλικο κρατος, προκειμενου να γαμανε και να δερνουν τον γηγενη πληθυσμο, έμιωσαν σαν να ειχαν πιει σαμπανια, οταν ο νεος τους υπουργος, άρχισε να εφαρμοζει κατα γραμμα το αντιμεταναστευτικο προγραμμα του.

Και περαν αυτο ο Σαλβίνι, βιρτουόζος στους τακτικούς ελιγμούς, κατάφερε να στρέψει υπερ του, όλες τις μπανανόφλουδες που του πεταγαν οι νεοταξιτες αντίπαλοι του και ο Πάπας.
Γιατί πρέπει να σας πω εδώ ότι ο ανοιχτός πόλεμος που κήρυξε ο Σαλβίνι κατά των λαθροεισβολέων της χώρας του, δεν είναι διόλου ένας περίπατος, με δεδομενη φυσικά τη βουληση των Ιταλων, να ξεβρωμίσει η Ιταλία από τον τριτοκοσμικο τυχοδιωκτισμό.

Οι πιο ισχυρές δομές διαμόρφωσης και χειραγώγησης της κοινης γνωμης, η κρατική τηλεόραση [RAI], τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ο Πάπας και τα νεοταξιτικα παπαγαλάκια, τον πολεμούν λυσαλέα, με χτυπήματα κάτω απο τη μέση.

Η τελευταία προβοκάτσια εναντίον του, με το πλοιο της Γερμανικης ΜΚΟ και την ισλαμόκαυλη καπετάνισσα του, δεν ήταν παρά ένα περιστατικό ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα, ενώ η RAI συνεχίζει να βομβαρδίζει ανελέητα το κοινό της, με άκρως μεταναστολαγνικές σειρές, όπως ο ντετέκτιβ Μονταλμπάνο και ο επιθεωρητης Κολιάντρο.
Ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, υπαρχουν υπουργοί που τα βλασταρια τους εργαζονται σε ΜΚΟ, κατι που εχει καταγγειλει δημοσια ο Σαλβινι.

Ωστοσο αυτη η απομόνωση του απο τους μηχανισμούς ελέγχου του νου και τις πηγες της νεοταξικης προπαγανδας, τελικά λειτούργησε υπερ του [με τους καταλληλους επικοινωνιακους χειρισμους φυσικα] δημιουργώντας την imago  του "μονου εναντίον όλων", που αγωνιζεται για το καλο του λαου του!

Όπως και οι μεγάλοι Δάσκαλοι των πολεμικών τεχνών, ο Σαλβίνι έχει την πολιτική ικανότητα να εκμεταλλεύεται προς όφελος του, ακριβώς την τυφλη ορμή και τις χοντροκομμένες επιθέσεις των αντιπάλων του  

Ξεπατικωνω εδω απο αρθρο του Il Foglio

"...Με την πολιτική των ιταλικών λιμένων που κλείνουν στα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, ο αντιπρόεδρος Matteo Salvini, είναι "ένας εναντίον όλων"! 
Επιπλέον, ο Σαλβινι επέκρινε τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, επειδή «ο γιος του εργάζεται για ΜΚΟ». Κατηγορίες έχουν αποδοθεί επίσης από τον Σαλβίνι εναντίον της Υπουργού Άμυνας Ελισάβετα Τρέντα που δεν διέταξε πολεμικα σκάφη να εξασφαλίσουν τον αποκλεισμό γύρω από τη Λαμπεντούζα από πλοία ΜΚΟ, για να αποτρέψουν τους μετανάστες να αποβιβαστούν στο νησί παραβιάζοντας το διάταγμα περί ασφαλείας δις. 
Όπως σημειώνει το "Sueddeutsche Zeitung", αυτή η εικόνα του "ένας ενάντια σε όλους" αυξάνει τη δημοτικότητα του Salvini μεταξύ των Ιταλών, "που του αρέσει να παρουσιάζεται ως υπουργός με μπαλάκια". 
Η λαϊκη συναίνεση τωρα προς τον ηγέτη της λίγκας θα είναι στο 59%.  
Οι Ιταλοί εέχουν σχεδόν ομόφωνα [και ορθώς] την άποψη, ότι η χώρα τους έχει εγκαταλειφθεί, για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της μετανάστευσης από εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που τώρα "μεταδίδουν ηθικά διδάγματα". 
Ο Σαλβίνι οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του σε αυτό το συναίσθημα και την έξυπνη προπαγάνδα του..."



Εξόν φυσικά από τη λαθρομετανάστευση, τον λαθρεποικισμό και τη λαθροεισβολή, 
ο Λομβαρδός πολιτικός έχει ενσωματώσει στο κοινωνικό του πρόγραμμα, 
τις βασικές αρχές της αντινεοταξικής ατζέντας.
Είναι κατά της εξαφάνισης των συλλογικών ταυτοτήτων, κατά του γάμου των ομοφύλων, 
κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, κατά του κοινωνικού φύλου
και κατά της κραυγαλέας γελοιότητας των gay parades και άλλων τέτοιων μπουταρικών, 
που λατρεύουμε στην Ισλαμογρεκία...  
Επίσης ευνοεί τους πολύτεκνους, αλλά μονο για ζευγάρια γνήσιων Ιταλών 
και απεχθάνεται τη σεξουαλικη μπρουταλιτέ των αφροασιατών λαθρέποικων, 
σε βαθμό ώστε να μιλάει για χημικο ευνουχισμό των βιαστών.
Ωστόσο, η στάση του απέναντι στις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και τις μειονοτικές ομάδες γενικά,
είναι σχετικά ήπια και φροντίζει να κρατάει πολύ προσεκτικά τις αποστάσεις 
από νεοφασιστικές ομάδες, με ακραίες συμπεριφορές κατα των μειονοτήτων.
Στη φωτό η πιο διάσημη από τις πρώην του, η σινιορα Ελοϊζα Λιζοάρντι, μοντελα και παρουσιαστρια


Επιπλέον ο Σαλβίνι δεν δίστασε να συγκρουσθεί ακόμα και με τον Πάπα, για το ζητημα της μεταναστευσης, με τον Φραγκισκο ως γνωστόν να κατεβάζει τα βρακιά του απο "χριστιανικη αλληλεγγυη" προς πασης φυσεως  λαθρεποικους και λαθροεισβολεις.
Πραγμα φυσικα πρωτοφανες για Ιταλο πολιτικο, που ωστοσο ανεβασε αντι να μειωσει τη δημοτικοτητα του! Μαλιστα κατορθωσε να φερει προς το μερος του και ενα κομματι της ιεραρχιας του Βατικανού
Αντιγραφω παλι απο το Il Foglio
   
"..   Το θέμα της μετανάστευσης έχει γίνει το «μήλο της διαφωνίας» μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Matteo Salvini, υπουργού Εσωτερικών και αρχηγού της Ένωσης. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει γι αυτό, εξηγώντας ότι ο Πάπας υπερασπίζεται την υποδοχή των προσφύγων, καθιστώντας έτσι έναν από τους κύριους στόχους του Salvini. Παρόλο που ο Πάπας δεν αποκρίνεται άμεσα στις επιθέσεις, οι ηγέτες της Εκκλησίας «πνέουν μενεα ενάντια στο Σαλβίνι», λέει ο Giuseppe Ruscoli, εμπειρογνώμονας του Βατικανού για το site rossoporpora.org. Ωστόσο, στο Βατικανό υπάρχουν εκείνοι που θα προτιμούσαν να ανοίξουν πόρτες στον ηγέτη της Ένωσης, ο οποίος έχει πολλούς πιστούς μεταξύ των ψηφοφόρων του. "Πρέπει επίσης να κάνουμε διάλογο με τον Σαλβίνι", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Cardinal Pietro Parolin. 
il foglio 



 Ο Ματέο Σαλβίνι βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τον Πάπα Φραγκίσκο 
εξαιτίας της ακραίας μεταναστολαγνείας του Ποντίφηκα.
Ωστόσο η αντίδραση του περιορίζεται στο πρόσωπο του Πάπα και στους λεγόμενους οικουμενιστές του Ρωμαιοκαθολικισμού, που καλοβλέπουν την εγκαθίδρυση μιας Πανθρησκείας. 
Όπως δηλαδή και οι δικοι μας οικουμενιστές της Ορθοδοξίας, 
που υποστηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο.
Στο μεταξύ όμως έχει καταφέρει να τραβήξει προς το μέρος του μεγάλες μάζες πιστών καθολικών,
που ενδεχομένως αντιδρουν και αυτοί στον οικουμενισμό του Βατικανού, 
όπως οι δικοί μας αντιοικουμενιστές ορθόδοξοι.


Η πολιτικη Σαλβίνι απέναντι στο Βατικανό και τον ρωμαιοκαθολικισμό, 
είναι άλλο ένα απο τα αριτουργήματα της realpolitc του και των διπλωματικών του ικανοτήτων.
Παρουσιαζεται συχνα δημοσίως με ροζάριο [το κομποσχοινι των καθολικων] για να διακηρύξει την πίστη του στον Χριστό, και ταυτόχρονα σούρνει στον Πάπα τα εξ' αμάξης, για τον ισλαμοκαυλισμό του
Εδω με το ροζαριο πλαι στη Μαριν Λεπεν.
Σημειωνω οτι αν βρεθει ενας Ελληνας εθνικιστης [και καλυτερα νεοεθνικιστης] ηγετης,
που να κατορθωσει να αντιγραψει επιτυχως τον Σαλβινι, συγκρουομενος με τους οικουμενιστες 
αλλα προστατεύοντσς, συμμαχώντας και υποκλινόμενος στην Ορθοδοξία, 
το κόμμα του θα χτυπήσει πανω απο το 20%!
Αλλα οι εδώ εθνικιστές κατάφεραν το αδιανόητο...
Προσκυνώντας τον Ιερώνυμο, έδιωξαν τους αντιοικουμενιστές [που κατα 90% ειναι και εθνικιστες!]
και διαδίδοντας το "στυλ Γερμενή", έδιωξαν το 90% των ορθοδόξων!  
Ελπίζω καποιοι απο τον ελληνικο εθνικιστικο χωρο, που μελλοντικα μπορει να παιξουν ρολο, 
να τα διαβαζουν αυτα και να λαμβανουν αποφασεις για τη μελλοντικη τους πολιτική στρατηγικη, 
αντι να αναλωνονται στο να βριζουν ως προδοτες, οσους συλλογιουνται λευτερα...
Για τη δυναμη ομως και τον ρολο της Ορθοδοξιας, θα τα πουμε σε επομενο κειμενακι...


Εχοντας λοιπον τον απολυτο έλεγχο της λαθρομεταναστευσης, του λαθρεποικισμου και της λαθροεισβολης, που ορθώς καίει περισσότερο απο καθε τι αλλο την Ιταλική κοινωνία, ο Σαλβλινι κατόρθωσε μόλις σε ένα χρόνο να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του, φτάνοντας έτσι στον θρίαμβο των προσφατων ευρωεκλογων
Συγκεκριμενα, ενω ο ιδιος ειχε λαβει το 18,7% στις εθνικες εκλογες του 2018, ενω ο ντι Μαιο το 37%, στις ευρωεκλογες του 2019, τα πραγματα αντιστραφηκαν.
Ο Σαλβινι ανεβηκε στο 34,3% και ο ντι Μαιο επεσε στο 17%. 

Η τεράστια αυτη ανατροπή των εκλογικων ποσοστων του Σαλβινι, εν σχεση με τα ποσοστα των πενταστερων, αλλαξε ριζικα το πολιτικο σκηνικο στην Ιταλια, ανοιγοντας στον Μιλανεζο πολιτικο τον δρομο για την πρωθυπουργία.

 Μετά την κ. Λιζοάρντι, που τον χώρισε μεσω ινσταγκραμ [στ' αρχιδια του, κυριολεκτικως!]
πήρε σειρά δίπλα του μια νέα καλλονή, η σινιορίνα Φραντζέσκα Βερντίνι,
φαινομενικά πιο συμαζεμένη από την μοντέλα/παρουσιάστρια...
Οι συχνές αλλαγές ερωτικών συντρόφων και ο αντικομφορμισμός του Σαλβίνι, να τις κυκλοφορεί δημόσια χωρίς να δίνει δεκάρα στις σπερμολογίες, φαίνεται ότι αρέσει στους Ιταλούς, που έτρεφαν παντα μια ιδιαίτερη αδυναμία στον [μη συζυγικό] έρωτα.
Ο άνθρωπος γνωρίζει άριστα τους συμπατριώτες του και προσαρμόζει τη δημόσια εικόνα του, 
στις νόρμες του υψηλότατου Ιταλικού γούστου.
Il gusto perfeto, που λένε και οι Ναπολιτανοι... 

Εξόν από τις ωραίες κυρίες και την ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν, το άλλο μεγάλο πάθος του Ματέο είναι η κλασσική μουσική και δη η όπερα [όχι κατι ασυνήθιστο για Ιταλιάνους]
Εδώ με την τωρινή σύντροφο και με τον διευθυντή της Σκάλας του Μιλάνου
Να σημειώσω πάντως ότι η όπερα για τους Ιταλούς και μαλιστα η Ιταλική όπερα 
[Βέρντι, Ροσίνι, Πουτσίνι κ.λπ.] σχετίζεται άμεσα και με τους εθνικούς τους αγώνες.
Θυμίζω ότι ο Βερντι ήταν απο τους πρωτεργάτες της Ιταλικης ενοποιησης τον 19ο αιωνα, 
ενω καποιες απο τις αριες του [ειδικα απο τον "Τροβατόρε" και τους "Λομβαρδούς", τραγουδιόντουσαν από τους στρατιώτες του Γκαριμπάλντι.
   
Μετά τη θριαμβευτικη νικη του λοιπον στις ευρωεκλογες, ο Σαλβινι προβαλλει ως ο κυριαρχος του παιχνιδιου, με τον Λουιτζι ντι Μαιο να βρισκεται κολλημενος στο καναβατσο.
Και φυσικα δεν ειναι ευκολο να αμφισβητηθει η παντοκρατορια ενος απο τους δημοφιλεστερους πολιτικους στην Ευρωπη και μαλιστα με τοσο ισχυρο ποσοστο.

Ξεπατικωνω εδω πολυ καλογραμμενο αρθρο  της Καθημερινης...

"...Οι ισορροπίες στο εσωτερικό του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού αντιστράφηκαν μετά την κατάκτηση ποσοστού 34,3% στις ευρωεκλογές από τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τον καταποντισμό του Κινήματος 5 Αστέρων στο 17%. Στο εξής, τα 5 Αστέρια θα παλεύουν για την πολιτική τους επιβίωση, ενώ ο Σαλβίνι θα προσεγγίζει όλο και περισσότερο τον στόχο της κατάκτησης της πρωθυπουργίας, ενδεχομένως ως επικεφαλής ενός καθαρά ακροδεξιού συνασπισμού.
Ο Σαλβίνι απειλεί τους κυβερνητικούς του εταίρους με προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, αν τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες δεν συμφωνήσουν σε έξι πολιτικές που προωθεί η Λέγκα. Με λίγα λόγια, ο Σαλβίνι παρέχει στα 5 Αστέρια την επιλογή να αυτοκτονήσουν σιγά σιγά, χάνοντας τελείως την πολιτική τους ταυτότητα ή μια και έξω, πηγαίνοντας σε βουλευτικές εκλογές μετά τη συντριβή της Κυριακής.
«Τιμωρηθήκαμε από την αποχή, ιδιαίτερα στον Νότο. Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής των 5 Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο. Ομως, η ίδια η θέση του Ντι Μάιο τίθεται εν αμφιβόλω μετά τον υποδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος, που μόλις πριν από ένα χρόνο είχε έρθει πρώτο με 32% στις βουλευτικές εκλογές. Το εκλογικό κοινό των 5 Αστέρων, που περιελάμβανε αριστερόστροφους και δεξιόστροφους ψηφοφόρους, συρρικνώθηκε καθώς οι δεύτεροι μεταπήδησαν στη Λέγκα, ενώ οι πρώτοι δεν συγκινήθηκαν από τις ισχνές παροχές και την προεκλογική αριστερή στροφή τόσο όσο θα χρειαζόταν για να μπουν στον κόπο να προσέλθουν στις κάλπες.

 Και εδώ τον βλεπετε με πολυ γνωστη μας κυρια, αγρίας και γνησίας μανιάτικης ομορφιάς
Η φωτό τραβήχτηκε μαλλον στο σταδιο Καραϊσκακη, όταν ο Ματέο Σαλβίνι είχε έρθει για να δει 
την ομαδαρα του τη Μιλαν [Μιλανεζος ων...]
μην σας παρασύρει όμως η φωτο.
Ο άνθρωπος δεν  μπορεί να μας φέρει πίσω τη Μακεδονία μας.
Μερικά πράγματα ρε γαμώτο, πρέπει να τα κανουμε μόνοι μας...


Το 2018, τα 5 Αστέρια εξελέγησαν με την υπόσχεση της ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων του ιταλικού νότου. Επειτα από ένα χρόνο διακυβέρνησης, κινδυνεύουν να μείνουν στην ιστορία ως το κόμμα που διευκόλυνε την άνοδο της Ακροδεξιάς, νομιμοποιώντας τη ρατσιστική ρητορική του Σαλβίνι και στηρίζοντάς τον μέχρι τη στιγμή που δεν θα τους έχει πια ανάγκη.
Η αποχή όντως επηρέασε τα αποτελέσματα της Κυριακής (παραδείγματος χάρη, η νίκη της Λέγκας στη Λαμπεντούζα, την οποία τόσο διαφήμισε ο Σαλβίνι σημειώθηκε με προσέλευση στις κάλπες μόλις του 26% των ψηφοφόρων). Ομως, η στροφή της Ιταλίας προς την άκρα δεξιά είναι σαφής και αν οι πιέσεις που ασκούνται στην ιταλική οικονομία και στην κοινωνία συνεχιστούν, μια κυβέρνηση της Λέγκας με το νεοφασιστικό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας είναι ζήτημα χρόνου. Τα δύο κόμματα μαζί απέσπασαν 40% την Κυριακή, αποτέλεσμα που αν μεταφραζόταν σε βουλευτικές έδρες θα σήμαινε ότι μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ακόμη και χωρίς τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο Σαλβίνι μίλησε ουσιαστικά ως πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει στο εξής στο θέμα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες. Βέβαια, οι εξαγγελίες για μείωση της φορολογίας και καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή συγκρούονται μετωπικά με τις απαιτήσεις των Βρυξελλών για συγκράτηση των ελλειμμάτων με μειώσεις δαπανών και αυξήσεις φορολογίας.
Η υπόσχεση του Σαλβίνι ότι θα είναι τόσο αποτελεσματικός στην οικονομία όσο ήταν και στη μετανάστευση, είναι μια έμμεση αναγνώριση ότι η πολιτική συζήτηση έχει μετατοπιστεί από το μεταναστευτικό, το άρμα που τον βοήθησε να φθάσει έως εδώ.
Σε μια παρόμοια παραδοχή προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ, όταν ρωτήθηκε από τον Αντριου Μαρ του BBC αν επιμένει στην αφίσα που είχε δημοσιεύσει το 2016 και η οποία έδειχνε καραβάνι μεταναστών. «Η μετανάστευση δεν είναι το θέμα της σημερινής συγκυρίας, το θέμα είναι η δημοκρατία και η εθνική κυριαρχία», είχε πει ο Φάρατζ.."
καθημερινη 



Ο Πάπας, όπως και ο δικος μας Αρχιεπισκοπος, 
εχουν να ασχοληθουν με αλλες ευρωπροσωπικοτητες
Που γουσταρουν κι αυτες τους μαυρους...

Το πρόβλημα της πρωθυπουργίας 

Αυτά λοιπον για τη μέχρι τούδε λαμπερή πορεία του Ματέο Σαλβίνι.
Θα κλείσω όμως αυτό το αφιέρωμα με μια νότα σκεπτικισμού. Διότι έτσι όπως έχει η κατάσταση και με δεδομένο ότι ο 46χρονος πολιτικός επιθυμεί και φιλοδοξεί να γίνει ο Καπετάν Ενας της Ιταλίας, κερδίζοντας την πρωθυπουργία, θα ξανοιχτεί πλέον σε πολύ βαθιά και πολύ επικίνδυνα νερά.

Ναι μεν αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ο κυριαρχος του παιχνιδιού και να έχει όλες τις πρωτοβουλίες κινήσεων, ωστόσο το θέμα της πρωθυπουργίας είναι δίκοπο μαχαίρι.
Μεχρι τώρα ο κοσμάκης έλεγε σαλβίνι και έπινε νερό στο όνομα του, επειδή τον απάλλαξε απο τις ορδες των λαθρέποικων, που έμπαιναν ανεξελεγκτα στην Ιταλία [όπως μπαίνουν τώρα στην Ισλαμογρεκία]
Δεν είχε όμως να αντιμετωπίσει τα πολύ  σοβαρά προβήματα της Ιταλικης οικονομίας. Γι αυτά, το μαρμαρο το πληρώνανε οι άλλοι. Κυρίως ο ντι Μάιο, ο Τρία και ο Κόντε.
Αν όμως τονΣεπτέμβριο ο Σαλβινι καμει το σαλτο μορταλε και προκηρυξει εκλογες, κατα πασαν πθανοτητα θα τις κερδισει και μαζι με την [ως τωρα] πιστη συμμαχο του Τζιορτζια Μελονι και μπορει να σχηματισει δικια του κυβερνηση.
Αρα να αναλαβει την πρωθυπουργια.

Ως πρωθυπουργος ομως θα εχει να αντιμετωπισει τα οικονομικα προβληματα της Ιταλιας.
Και κει ισχυει το "χεσε ψηλα κι αγναντευε..."

Γι αυτο ίσως ο Ναιτζελ Φαραντζ, παλιά "πουτάνα" στα μπουρδελα της πολιτικης,  ο οποίος επίσης φοβάται το ενδεχόμενο μιας πρωθυπουργίας, έριξε την πρωτη φωτοολιδα, ότι η μεταναστευση δεν ειναι πια η πρωτη προτεραιότητα της νεοεθνικιστικης πολιτικης!
Κι εδω ο άνθρωπος εχει δίκιο, καθότι και οι Βρετανοι και οι Ιταλοί και οι Ελβετοί, κατάφεραν να περιορίσουν σχεδόν ολοκληρωτικά τις ροες των λαθρομεταναστών προς τις χώρες τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να λυσουν και τα σοβαρα οικονομικα τους προβληματα [πλην των Ελβετων βεβαιως, που ποτε δεν ειχαν τετοια]
Και ξερετε, η απότομη άνοδος πειφέρει συχνά και αποτομη πτώση.
Κι αν ο μεσος Ιταλος δεν βλεπει ευρουδακια στην τσεπη του, θα γυρισει και θα σιχτιρισει όποιον βρίσκεται στην εξουυσία, δεν πα να λεγεται Σαλβίνι ή ντι Μάιο ή δεν ξερω γω τι [ήδη ο ντι Μαιο εφαγε τη σφαλιαρα...] 

Γι αυτό πρεπει να ειμαστε αρκετα σκεπτικιστες, οσον αφορα τα επομενα βηματα των Ευρωπαιων νεοεθνικιστών, που ήδη ασκουν εκουσία/

Ελπιζω να ειμαστε εδω για καιρο ακομα και να τα αναλυουμε...

Η περιφημη άρια από την όπερα Nessun Dorma του Πουτσίνι, με το διθυραμβικό Vincero 
[θα νικήσω] την οποία βάζει συχνά ο Ματεο Σαλβινι, ως μουσικό θέμα σε ομιλίες του...
Εδώ με τον αξέχαστο  Λουτσιάνο Παβαρότι...
 Dilegua, o notte! /Tramontate, stelle!/ Tramontate, stelle!/ All'alba vinceró!

55 σχόλια:

  1. Loved to read your blog. I like the significant data you give in your articles. I am impressed the manner in which you introduced your perspectives and appreciating the time and exertion you put into your blog. Much thanks to you such a great amount for sharing this sort of information.
    Visit us for printing online single sided visiting card

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PROMO DEPOSIT PULSA TANPA POTONGAN 100% SALDO (∩˃o˂∩)♡

    Untuk deposit Via Pulsa XL Dan Telkom sel :
    ✧NO HP TL : 081286527147
    ✧NO HP XL : 087836284921

    Minimal Deposit Pulsa Rp.20.000,-

    Mohon Di simpan Bukti Pengiriman Pulsa nya ya bossku :)
    Tanpa Bukti Jelas , Maka Mohon Maaf Kami Tidak Dapat Membantu Proses nya ya bos ^^
    ( Tidak Menyediakan Deposit Via Pulsa Internet Ya Bossku )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Hi! If you need technical help regarding Quickbooks issues, dial Quickbooks Support Phone Number (800)754-6180, dial our toll-free number +1-800-754-6180 for technical support.
    Quickbooks Support Phone Number (800)754-6180"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I am so glad to visit this blog, keep it up for more valuable information, Visit Ogen Infosystem for creative website designing and PPC Services in Delhi, India.
    Website Designing Company in Delhi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. very good written article it will be a good support to anyone who utilizes it including me keep doing what you're doing can't wait to read more post very nice article 사설토토

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Welcome back to Kalkaji escorts service. We have a full sex agency for you Hi boys and young men seeking some sexual pleasures during their trip, which helps us to romance you. Our agency has hall sexy teenage cute girls like you have sex with them. The sexy hungry girls who broke upon you, hungry for relaxation, you think that when the two meet, we will have great sex with our escorts. I am Palak, a recently married woman inviting you to enjoy my romantic company during your visit to Kalkaji this hill station Kalkaji escorts


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Thank you so much for sharing this post, I appreciate your work. It was a great informative post. Go so many useful and informative links. Loved your writings also.
    Best Salon in Delhi
    Best Salon in Dwarka
    Best Salon in Palam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12panel Now Offers 12 Panel Drug Test in Bulk at Low Prices. we offer a variety of tests that detect many types of drugs. Just like a rotten fruit damages others that are placed alongside. Similarly, a drug addict can cause harm to others that sit and wander around him. The control of EtG Drug Tests is important and authorities are trying to implement different ways to control drug abuse. But many ideas are getting dumped because of poor results. However, there is one particular way that has helped many people recover from drug addiction and drug-related problems.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. css founder is the right way to build your business website. We are known as the best Web Design Company in Navi Mumbai, we have delivered 4500+ projects across the world. You may connect with us for more information.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. What a post I've been looking for! I'm very happy to finally read this post. evolution Thank you very much. Can I refer to your post on my website? Your post touched me a lot and helped me a lot. If you have any questions, please visit my site and read what kind of posts I am posting. I am sure it will be interesting.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. We are providing the best smartphone insurance. Connect with us (Your Mobile Insurance) to get the best and fast replacement and repair service.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. We are Delhi based SMO Company, We offer SEO Company In Rohini, Delhi at reasonable price
    Emotions Interior Designer is the most interior designers in Gorakhpur, India. their company provide a unique and creative approach to their customers.
    Buy Indoor Plants Online in India at best prices only at Birthright, India's leading online shop for agriculture supplies and garden tools.
    Financeatyourtip, provide updates about the best demat account for traders all over world. Its brokerage fee is extremely feasible and this assists traders and investors
    F95zone Latest Games & Updates. A visual overview of the latest new games and updates.Buy Money Plant Online in India at best prices only at Birthright, India's leading online shop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. At Dallas Cell Phone Repair ,We lead the industry in cell phone repair and computer replacements. No other team has a more rigorous training and certification process, and our team is able to fix electronic issues.

    Samsung Mobile Repair in Dallas TX, Guaranteed! Call (214)-929-7246 & Schedule your Samsung Galaxy Repair Today!

    Need to iPad Repair in Dallas?Make an appointment at an Dallas Cell Phone Repair Store. Find out how much it will cost and how long it will take.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. We are the best provider of tent rental in Dubai, UAE. Connect with us if you are looking for the best tents for rent. We can be the right choice for you.
    Shades Tensile Structures

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. We are known as the best Website design company in Dubai that have delivered many successful projects across the world. We can be the right choice for you. Connect with us for more information.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Thank you so much for sharing this post, I appreciate your work. It was a great informative post
    Car Parking Shades Supplier

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. The main function of a website is to make your business accessible to people easily and provide information about your business, with a website, you can also expand your customers. With a website, you can be miles ahead of your competitors. Contact us if you want to build a website
    Web design company Sundee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. I really enjoyed reading your article. I found this as an informative and interesting post, so i think it is very useful and knowledgeable. Website design company in Jodhpur

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Our professional design (CSS Founder) team includes user-experience and conversion rate optimization specialists who can create the best websites that not only look good but, are simple to use for both you and your website visitors.
    Web design company Indianapolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. We are the best SEO company in Cairo, If you are looking for an SEO company for increase your website ranking so connect with us. We can provide you SEO service at an affordable Price.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Instagram video download service by MyInstaSave.com, allows to download Instagram videos and photos, reels online. It is a really simple Instagram video downloader, story saver etc.과천출장마사지
    구리출장마사지
    남양주출장마사지
    오산출장마사지
    시흥출장마사지
    군포출장마사지
    의왕출장마사지

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Thanks for your nice Blog. ”Travel far enough to meet yourself ” Turkey visa apply Phone: +91-11-43090582 WhatsApp : +971-50586398 Send Email: contact@instadubaivisa.com or email@yoursite.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Through Astropanditom, Online Pandit Ji booking for pooja is a convenient way to perform traditional rituals and ceremonies. With just a few clicks, you can book a pandit ji for various pujas and havans. It saves time and effort while ensuring authenticity and reliability.
    Online Pooja booking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Nice to know about the nationalism of italy. Health care services Hope to see more content of Italy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. This is a nice blog. thanks for this

    If you are looking for the best Website designing company in Mumbai, then look no further than CSS Founder. Here you can get every type of service related to web design and also promote your business on Google Pages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Saudi Arabia Visa apply online Do you want to enjoy your upcoming summer holidays in Saudi Arabia? Simply visit our website and apply for the visa as per your requirements.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Umrah Visa Apply Online has been easy through Visitsvisa. You can effortlessly navigate the complex Umrah visa application process from the comfort of your home. By offering a user-friendly online platform, it simplifies the process, thereby ensuring a hassle-free experience for pilgrims. Our dedicated team is there to assist you every step of the way, ensuring that your application is processed quickly and efficiently. Embark on the spiritual journey of Umrah with confidence. Apply online for your Umrah visa today and embark on this holy pilgrimage with peace of mind. Trust Visitsvisa for a seamless and reliable visa application process.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. With VisitsVisa, applying for an India Visa has never been easier. Save time and effort by using our convenient online platform, allowing you to focus on planning your itinerary and enjoying your trip. Experience hassle-free travel with Visits Visa – your trusted partner for all your Indian visa requirements.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Choosing the right website design company is vital to the success of your online presence. A well-designed website can attract visitors, engage them, and convert them into customers. On the other hand, a poorly designed website can drive away potential customers and harm your brand. With so many website design companies out there, how do you choose the right one? CSS Founder, a top and trusted web design company in Pune, can provide professional and customized design solutions that will make your website stand out from the competition.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Explore our range of AVANTGARDE styles that are designed to subvert norms, ethereal dresses, the perfect outfits for special occasion. Shop now for quality, style, and unbeatable elegance!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Your writing has a certain elegance that makes your content a pleasure to read. It's a refined touch that adds to the overall sophistication of your blog.

    marble countertops in Ajman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Thank you for being a source of guidance for those navigating personal and professional challenges. Your practical insights provide valuable perspectives for readers.

    marble countertops in Fujairah

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.