Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

3 Απριλίου 1770: η περιπετειώδης γέννηση του Θ. Κολοκοτρώνη



«Ἐγεννήθηκα εἰς ἕνα βουνό, εἰς ἕνα δένδρο ἀποκάτω, εἰς τὴν παλαιὰν Μεσσηνίαν, ὀνομαζόμενον Ραμαβούνι.» 
Θα έλεγε κανείς ότι ο περιπετειώδης και ταραχώδης βίος του ήταν προδιαγεγραμμένος από την ημέρα της γέννησης του, την 3η Απριλίου του 1770. Ήταν η εποχή που όλη η Πελοπόννησος βρισκόταν σε αναταραχή μετά την αποτυχημένη επανάσταση των Ορλωφικών. 

Τα ξερά "όχι", της Χρυσής Αυγής...

Λοιπόν αυτό, που μ' αρέσει στους χρυσαυγίτες είναι πως τα λένε τόσο ωμά και με τόσην ειλικρίνεια, ώστε συχνά εχθροί και φίλοι δυσκολεύονται να τους πιστέψουν!
Θυμάστε τι είχε γίνει με την προεδρολογία, τότε που είχανε πέσει όλα τα παπαγαλάκια απάνω τους και διαλαλούσαν ότι οι χρυσαυγίτες ήσαν έτοιμοι να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση τους...

Ήταν και το προηγούμενο με τους δύο προδότες της παράταξης, που ευθύς μόλις έδωκαν γην και ύδωρ, κρίθηκαν αποφυλακιστέοι. Κι είχαν αρχίσει να μας ζώνουν τα φίδια...
Ρε, λες?
Γιατί στο κάτω-κάτω οι άνθρωποι αυτοί έλιωναν αδίκως μέσα στις φυλακές, ενώ μυστικές υπηρεσίες, σιωνιστές και μεγιστάνες της αρπαχτής, ζητούσαν το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τελικά...Υπήρχαν Έλληνες πριν το 1821;;

Και καλά... Ο σύντροφος υπουργός παιδείας μας το ξεκαθάρισε: δεν υπήρχαν Έλληνες πριν το 1821!
Το ελληνικό έθνος προφανώς το δημιούργησαν ο Μαυροκορδατος, ο Κωλέττης, ο Όθων και η  Τζένη Θεοτόκη [επώνυμη πουτάνα της μεγαλοαστικής τάξης του 19ου αιώνα]
Μετά από αυτή τη "μπαλταδιά", οι σώφρωνες άνθρωποι έχουν δίκιο να αναρωτιούνται, τι συμβαίνει τέλος πάντων με αυτή την αριστερά και πως είναι δυνατόν οι άλλοτε μελετητές του Μαρξ, του Γκράμσι και του Λούκατς, να έχουν καταντήσει τέτοιοι μπαλτάδες..

Ε λοιπόν, σας το υπογράφω εγώ, που ακούω αριστερά και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο...
Δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν είναι όλοι οι αριστεροί στο επίπεδο του μέσου συριζαίου χαχόλου. 

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΠΑΓΑΝΙΑ...ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΤΕΣΤΙ

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ...ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ" ΤΩΝ  ΑΝΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΑΝ "ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.(ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΤΕΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΙΣ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΤΕΣ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ...ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΤΗΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ.

1η Απριλίου 1955 -ΕΟΚΑ: Προσκύνημα στην ιερή μνήμη των αθάνατων ηρώων και τάμα ζωής για εθνική καταξίωση


Γράφει ο Ανδρέας  Σταυρίδης   Ταξίαρχος ε.α.
Ήταν εκείνη την ανοιξιάτικη μέρα, τη πρώτη του Απρίλη του 1955, που τα όνειρα του Κυπριακού Λαού για λευτεριά και Ένωση με τη μητέρα Πατρίδα, έπαιρναν σάρκα και οστά. Αιώνες ολόκληρους ο Κυπριακός Ελληνισμός, καρτερικά περίμενε αυτή τη μέρα. Γενιές και γενιές γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έσβησαν με αυτό το όνειρο, μέσα στη καταφρόνια της σκλαβιάς και της ατίμωσης.
Ο απελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. άρχισε, επειδή είχαν εξαντληθεί όλα τα  άλλα ειρηνικά μέσα Στις 15 Ιανουαρίου του 1950 διοργανώνεται Παγκύπριο δημοψήφισμα για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Από τους 224.747 πολίτες  που είχαν δικαίωμα ψήφου, υπέγραψαν 215.108 ( ποσοστό 95.7% ), ανάμεσα τους και μεμονωμένοι Τουρκοκύπριοι.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ειναι της «αντρικής σχολής» ο Σαμαράς ,η της σχολής της Συγγρού;;

...ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 100% Η ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΑ.

Δεν της άρεσε η Χρυσή Αυγή...

1. Η γαλατική ευγένεια της κ. Μαρίν Λεπέν

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία ήταν μια ήττα [αν και όχι τόσο βαριά] για τημεγάλη κυρία του Γαλλικού εθνικισμού,
Τα αποτελέσματα στις 101 [αν δεν κάμω λάθος] περιφέρειες έδωκαν και καλά και κακά νέα στο Πατριωτικό Μέτωπο [Front National].

Τα κακά νέα είναι ότι ενώ η ίδια η μαντάμ Λεπέν υπολόγιζε να "πάρει" δύο τουλάχιστον περιφέρειες, μία στη Νότια και μια στη Βόρεια Γαλλία, στο τέλος δεν κέρδισε καμία, πράγμα που ανάγκασε τον δεύτερο τη τάξει του Πατριωτικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιππό να ομολογήσει πως δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ : Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

30 Μαρτίου 1822 - Ξεκινά η μεγάλη σφαγή της Χίου από τους Τούρκους.

Το 1818 οι Χιώτες  Παντιάς Ροδοκανάκης και  Νικόλαος Μυλωνάς αποτάθηκαν στο Δημήτριο Υψηλάντη για την απελευθέρωση του νησιού από τους Τούρκους. Ζήτησαν έτσι ναυτική βοήθεια από τις Σπέτσες , την Ύδρα και τα Ψαρά, που συμφώνησαν με την ιδέα απελευθέρωσης του νησιού.  Μεγάλη μερίδα όμως Χιωτών διαφωνούσαν με την ιδέα του ξεσηκωμού, λόγω των προνομίων που κατείχαν στο νησί.  
Στις 27 Απριλίου 1821 ο Υδραίος Ιάκωβος Τομπάζης φτάνει στη Χίο με 25 πλοία με σκοπό να παρακινήσει τους Χιώτες να εξεγερθούν κατά των Τούρκων. Στέλνει κάποιον ψαριανό να μεταφέρει το μήνυμα της επανάστασης στην ύπαιθρο και στα χωριά , γιατί γνώριζε την αντίθετη στάση των προκρίτων και των κατοίκων της πόλης. Τρεις Δημογέροντες πήγαν «στου πασά τη βρύση» και επικοινώνησαν μαζί του κρυφά.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το πρόβλημά σας είναι οι παρελάσεις ή οι επέτειοι; Απεχθάνεσθε τις τελετές ή την μνήμη; Σας τρομάζουν οι ΟΥΚ ή η εθνική μας συνείδηση;

Θάνατος είναι η λήθη. Κι εμείς δεν ξεχνάμε.

Λοιπόν βρωμόσκυλα, τώρα θα τ’ ακούσετε για τα καλά. Ευγενής με τα κτήνη δεν μπορώ να είμαι. Συγκαταβατικός με τα τέρατα αδυνατώ να γίνω. Κόσμιος με τα τομάρια αρνούμαι να καταστώ. 

Σε κάθε εθνική επέτειο, συνήθως με αφορμή τις παρελάσεις, ξερνάτε σκατά. Αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των δυσκοίλιων, των στριμμένων άντερων, όταν τα σκύβαλα υπερχειλίζουν. Πανηγυράκια οι εκδηλώσεις, φασιστικά κατάλοιπα οι παρελάσεις, μιλιταριστικά στερεότυπα οι ομοιόμορφες στολές, σταγονίδια οι ειδικές δυνάμεις, σπατάλες τα καύσιμα των ελικοπτέρων κτλ κτλ. 

Τα Αρχαία Στάδια της Ελλάδος.

Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, η λέξη Στάδιο αναφέρεται σε μέτρηση της απόστασης. Στάδιο ήταν επίσης και το οικοδόμημα όπου οι θεατές παρακολούθησαν εκδηλώσεις αθλητικών κυρίως γεγονότων (Αγώνες) στενά συνδεδεμένες με τη θρησκεία . 
Οι Αγώνες διοργανώνονταν κάθε δύο ή τέσσερα χρόνια  προς τιμή μιας συγκεκριμένης θεότητας ή ημίθεου, όπως ο Δίας στην Ολυμπία , ο Απόλλων στους Δελφούς , ο Ποσειδώνας στα Ίσθμια και ο Οφέλτης στη Νεμέα . Αυτοί αποτελούσαν τους τέσσερις μεγάλους Πανελλήνιους Αγώνες. Ωστόσο, και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα φιλοξενούνταν επίσης τακτικά αθλητικοί αγώνες.Αρχικά, τα στάδια ήταν απλά ,μερικές φορές χτισμένα κοντά σε πρανή λόφων για να έχουν μια σαφή εικόνα των γεγονότων οι θεατές . Ωστόσο, από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. προστέθηκαν αρχικά τεχνητά αναχώματα (πρανή) και αργότερα προστίθεται εδώλια (καθίσματα) από πέτρα ή μάρμαρο . Σήμερα χάρη στην αρχαιολογική σκαπάνη μπορούμε να θαυμάσουμε ορισμένα από αυτά τα μεγαλόπρεπη Στάδια που συνέδεσαν την ύπαρξη τους με τα λαμπρά αθλητικά γεγονότα της αρχαιότητας :