Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Θεόφιλου. ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ!

ΠΗΓΗ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Σαν σήμερα : Απεβίωσε ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β' o Βουλγαροκτόνος(15 Δεκεμβρίου 1025)


Μακεδονική δυναστεία :Βασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος (958 – 1025(958 – 1025)

Όταν οι Ελληνες ανέκτησαν τήν Πόλη, από τούς Λατίνους, τό 1261, βρήκαν στό νεκροταφείο πεταμένο, ένα σκελετό στόν οποίο οι Φράγκοι είχαν βάλει περιπεκτικά στό στόμα μία φλογέρα. Δίπλα στόν σκελετό, ήταν παραβιασμένος καί συλλημένος ένας τάφος μέ μία επιγραφή πού έγραφε: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΩ ΘΕΩ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΡΩΜΑΙΩΝ. Αυτός λοιπόν ήταν ο σκελετός του ανθρώπου, πού έμελλε νά δώσει στό Ελληνικό Μεσαιωνικό κράτος τήν μεγαλύτερη δόξα πού γνώρισε ποτέ. Ηταν ο άνθρωπος πού πολεμώντας στήν πρώτη γραμμή του μετώπου μέχρι τά βαθιά του γεράματα, έσωσε τήν Μακεδονία από τούς Βούλγαρους εισβολείς, ήταν ο άνθρωπος πού απώθησε τούς Αραβες καί τούς Αιγύπτιους από την Μικρά Ασία, καί τούς Σαρακηνούς από τήν Καλαβρία. Ηταν εκείνος πού κυνήγησε αλύπητα τήν παντοδύναμη αριστοκρατία πρός όφελος των ακτημόνων καί των αδυνάτων, ενώ παράλληλα γέμισε τά ταμεία του κράτους. Τό κράτος του ήταν καί οικονονικά παντοδύναμο, μέ εξαγωγές ειδών πολλαπλάσιες από τίς εισαγωγές. Αναφέρεται δέ, ότι ο φόρος πού πλήρωναν τά εμπορικά πλοία κατά τήν έξοδό τους από τά στενά του Ελλησπόντου ήταν τετραπλάσιος, από τόν φόρο πού πλήρωναν κατά τήν είσοδό τους στά στενά. Ο Βασίλειος ο Μακεδόνας ηταν εκείνος πού εκχριστιάνισε τούς Ρώσσους θέτοντας έτσι τά θεμέλια του πολιτισμού τους. Ηταν ο γιός της φόνισσας, ένα βάρος πού τό κουβαλούσε σέ όλη του τή ζωή, πού τόν συγκράτησε από τήν πολυτέλεια, τήν χλιδή, τήν επίδειξη καί τόν εμπόδισε νά εμπιστευτεί γυναίκα γιά σύντροφο στόν αυτοκρατορικό θρόνο. Εζησε όλη του τήν ζωή σάν απλός στρατιώτης καί ετάφη χωρίς πομπές καί επισημότητες.

Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἐλευθερίου.


Ἱερέων ποδήρει κατακοσμούμενος, καὶ αἱμάτων τοῖς ῥείθροις ἐπισταζόμενος, τῷ Δεσπότῃ σου Χριστῷ μάκαρ ἀνέδραμες, Ἐλευθέριε σοφέ, καθαιρέτα τοῦ Σατᾶν. Διὸ μὴ παύσῃ πρεσβεύων, ὑπὲρ τῶν πίστει τιμώντων, τὴν μακαρίαν σου ἄθλησιν.

Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ελευθέριος. 15 Δεκεμβρίου.Γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τον 2ο αι. από πλούσιους γονείς. Ο πατέρας του ήταν ύπατος της Ρώμης. Η μητέρα του Ανθία ( της Ευανθίας γόνος, στιχηρό Εσπερινού) έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου. Αυτή ανέλαβε και το βάρος της ανατροφής του μικρού Ελευθέριου μετά το θάνατο του πατέρα που συνέβη λίγο καιρό μετά τη γέννηση του. Η Ανθία του έδωσε χριστιανική ανατροφή και τον συνέδεσε με τον επίσκοπο της Ρώμης Ανίκητο (155-166). Ο επίσκοπος βλέποντας την θερμουργό πίστη και την ενάρετη ζωή του εφήβου Ελευθέριου τον χειροτόνησε διάκονο στα 15 του χρόνια. Στη ηλικία των 17 ετών χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον αφοσιωμένο στην αποστολή του Ελευθέριο και στην ηλικία των 20 ετών του ανέθεσε τον επισκοπικό θρόνο της περιοχής του Ιλλυρικού, σημερινής Αλβανίας με έδρα την Αυλώνα.

Μα χειροτονήθηκε τόσο μικρός; Στο ερώτημα δίνει απάντηση ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης… Γράφει σε υποσημείωση του Συναξαριστού του. « Ας μη θαυμάζει κανείς ότι αυτός ο άγιος χειροτονήθηκε σε ηλικία αντίθετη με τους ιερούς κανόνες της 6ης Οικ. Συνόδου και της τοπικής Συνόδου της Νεοκαισαρείας, οι οποίοι ορίζουν ότι ο διάκονος χειροτονείται στη ηλικία των 25 χρόνων, ο πρεσβύτερος στα 30 και ο επίσκοπος πάνω από 30. Αυτό έγινε γιατί ο άγιος Ελευθέριος έζησε πριν ακόμη γίνουν οι παραπάνω κανόνες, οι οποίοι έγιναν αργότερα».

ΚΑΙ Ο ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ...


ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ" ΤΟΥΣ.
newsit : Στην αντιρατσιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι, από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη αποφάσισε να συμμετάσχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Η ΚΕΔΕ καλεί όλους τους αιρετούς των δήμων να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM), ώστε «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο δήμος Αθηναίων και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων συντάσσουν τις δυνάμεις τους με το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα στην ειρηνική πορεία που πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στις 3 το μεσημέρι, από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και κατά του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει, όχι μόνο να στηλιτεύει κάθε μορφή και έκφραση του ρατσισμού και του νεοναζισμού, αλλά να σφυρηλατήσει, από κοινού με τις δημοκρατικές και ελεύθερες δυνάμεις της πόλης, μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ"


Oι γενοκτονίες των Ελλήνων στις σχολικές αίθουσες της Αυστραλίας
Θα αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης!!!

Οι μαθητές της Α' Λυκείου στην Αυστραλία θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν κατά χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεταξύ τους και Ελλήνων, τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα,μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η δυνατότητα αυτή θα απορρέει από την υποχρεωτική διδασκαλία από το 2014 για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Οι Γενοκτονίες κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων υπήρξαν προπομπός του εβραϊκού ολοκαυτώματος, δύο δεκαετίες μετά, και επομένως δεν μπορούν παρά να αποτελούν μέρος της διδακτέας ύλης για το ευρύτερο θέμα για την μελέτη των γενοκτονιών»

AΦΟΥ ΠΡΩΤΑ "ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ" Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ


Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΩΣ "ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΞΩ.
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ
Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που νοσηλεύεται προσωρινά στα επείγοντα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου και η ανακρίτρια του ανακοίνωσε ότι κρίθηκε προφυλακιστέος για τις κατηγορίες που του απήγγειλε, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, να οδηγηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, προκειμένου να εξεταστεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του στους γιατρούς αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά  ψυχολογικά προβλήματα.
Να σημειώσουμε οτι ο Λαυρεντιαδης μετά τη σύλληψή του από κλιμάκιο της αστυνομίας, με την παρουσία Εισαγγελέα, στο σπίτι του στη Βάρη , ένιωσε "αδιαθεσία" και μεταφέρθει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης συνέλαβε και εκτέλεσε το σχέδιο εκταμίευσης 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank εταιρείες συμφερόντων του.


ΝΕΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΥΡΙΖΑ...!!! ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ!


ΒΗΜΑτοδότης: Προσεγγίζει ο ΣΕΒ τον ΣΥΡΙΖΑ ή και το αντίστροφο; Αν και ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν ζήτησε συνάντηση με τους Βιομήχανους, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον συναντήσει και να συζητήσει μαζί του. Άλλωστε πολλά μέλη του ΣΕΒ έχουν ήδη συναντήσεις (έστω και ανεπίσημες) με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβουν:«Κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, εάν θελήσει ο λαός και τους κάνει κυβέρνηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε μαζί τους», είχε πει μετά τις εκλογές του Μαΐου ο κ. Δασκαλόπουλος.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Σε μία εκδήλωση στη Μεγάλη Βρεταννία βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος κ. Γ. Σταθάκης . Μίλησαν και οι δύο για την οικονομία. Σε κάποια στιγμή ο κ. Δασκαλόπουλος, ακούγοντας όλα αυτά που έλεγε ο κ. Σταθάκης διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω εάν εσείς είστε ΣΕΒ και εγώ ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι ούτε εσείς είστε ΣΥΡΙΖΑ ούτε εγώ ΣΕΒ».

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Προσπαθούν να βιάσουν το παιδί σου και αντιδράς; Είσαι ρατσιστής!

Προσέξτε τον υπότιτλο του καναλιού: "Φαινόμενα ρατσισμού στο Βασιλικό.."

Οι Αλβανοί λοιπόν θα μας πηδάνε και εμείς θα το βουλώνουμε μην τυχόν και μας πούν ρατσιστές!! Εκεί μας έφθασε η τρελή αριστερή ιδεολογία που κυριαρχεί στη χώρα και η θολοκουλτούρα!


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΙΑ.


Πολλές φορές ανδρόγυνα μού εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα της τεκνοποιίας και ζητούν την γνώμη μου. Άλλα σκέφτονται να κάνουν ένα-δυο παιδιά και άλλα θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά.

Αυτό όμως που τους συμφέρει είναι να αφήνουν το θέμα της τεκνοποιίας στον Θεό. Να εμπιστεύονται την ζωή τους στην θεία Πρόνοια και να μη βάζουν δικά τους προγράμματα.Πρέπει να πιστεύουν ότι ό Θεός, που φροντίζει για τα πετεινά του ουρανού, πολύ περισσότερο θα φροντίση για τα δικά τους παιδιά…

Μερικοί προσπαθούν πρώτα να τακτοποιήσουν όλα τα άλλα και ύστερα να σκεφθούν για παιδιά. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους καθόλου τον Θεό. Άλλοι πάλι λένε: «σήμερα είναι δύσκολη η ζωή· ένα παιδί φθάνει, γιατί και αυτό με δυσκολία το μεγαλώνεις», και δεν κάνουν άλλα παιδιά. Δεν καταλαβαίνουν πόσο αμαρτάνουν μ’ αυτήν την τοποθέτηση, γιατί δεν αφήνονται με εμπιστοσύνη στον Θεό. Ο Θεός έχει σπλάγχνα. Μόλις δη ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, δεν του είναι δύσκολο να μην τους δώση άλλα παιδιά.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Την ώρα που τα κόμματα της διαφθοράς και της λαθρομετανάστευσης καλούν σε δήθεν «αντιρατσιστικές» συγκεντρώσεις, ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα του χειρότερου ρατσισμού από το μνημονιακό κράτος και δεινοπαθεί από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Η Χρυσή Αυγή, η μόνη πολιτική δύναμη που αντιδρά δυναμικά στον αφελληνισμό, στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της χώρας. Αυτή την Κυριακή, μετά από εκατοντάδες αιτήματα κατοίκων της Νίκαιας, δίνουμε όλοι το αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματικότητα και τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων. Θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του «Λαϊκού Συνδέσμου».

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το ξέσπασμα της μάνας του Θ. Λαζανά: Αν ήταν δικό τους παιδί; Video

Το παραπάνω βίντεο πρέπει οπωσδήποτε να δουν τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που ψηφίζουν σύριζα, δημάρ και πασόκ. Είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΚΑΜΜΕΝΟ: Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ NON PAPER ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟ ΚΑΜΜΕΝΟ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ(;) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. ΕΝΑΣ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ.

Υ.Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ(;) ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ...ΔΟΛΛΑΡΙΟ; ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Μανώλης ανέφερε ότι το ανυπόγραφο non paper έγγραφο, που έκανε λόγο για ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ σε περίπτωση εθνικού κινδύνου, όντως δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Πάνο Καμμένο στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

"Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ανέφερε.

Στη συνέχεια αποκάλεσε "λαγό" τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι "συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δεν λειτουργεί τίποτε στο κόμμα".

Υπάρχουν ακόμη ΠΑΝΑΞΙΟΙ Ιερείς στην Εκκλησία του Χριστού: Με τα κρεμμυδάκια έκανε ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος τον χριστιανομάχο υπαλληλάκο του Ψυχάρη.


Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ Ι.Κ.Α ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
Οι εργαζόμενοι λένε όχι στην εφεδρεία με αφίσα Μανιτάκη-Μεταξά 
 Αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοβουλία των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) να κυκλοφορήσουν αφίσα η οποία συγκρίνει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκη με τον δικτάτορα Μεταξά.
«Διαθεσιμότητα ίσον απολύσεις. Από τον Α.Ν. 120/1936 του Μεταξά στο νόμο 4093/2012 του Μανιτάκη» αναγράφεται σε αυτήν.
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ίδια πολιτική ίδια αποτελέσματα», σημειώνεται στην αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τα διαμαντένια μαργαριτάρια στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της φυλής μας είναι πάρα πολλά. Εξέχουσα μορφή σ΄ αυτό το πάνθεον της νεώτερης ιστορίας μας, οι οποίοι σεβάστηκαν τις διαχρονικές παρακαταθήκες του Έθνους και τις προασπίστηκαν με κάθε κόστος σε όλη τους τη ζωή, ήταν οι αείμνηστοι, Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβαστιανός (1922-1994) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος (1934-2008). Και τους δυο εκτός της μεγάλης αγάπης για την πατρίδα και την Ορθοδοξία, τους ένωσε την ίδια ακριβώς ημέρα, στις 12 Δεκεμβρίου, ο θάνατος. Τα παρακάτω που θα αναφέρει η ταπεινότητά μου, αποτελούν ένα ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς τους δυο μεγάλους Έλληνες, οι οποίοι με τα λόγια και τα έργα τους λάμπρυναν την Ιστορία μας και άφησαν ισχυρή παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων.

ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΛΜΑ : ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Η έκνομη παρέμβαση Στουρνάρα για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και πίστη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος (Άρθρο 186 Π.Κ.). Όσοι καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια να δεχθούν επιτέλους και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους.
Κατετέθη σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παρότρυνση σε διάπραξη πλημμελήματος, ηθική αυτουργία σε παραβίαση δικαστικής απόφασης και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθεί το κείμενο της μήνυσης:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ "ΞΕΝΙΟΥ ΖΕΥΣ" : ΜΟΝΟ 4.112 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΝΑΚΑΤΑΛΥΨΗΣ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ. OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ "ΝΟΜΙΜΟΙ" .ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΑΘΩΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ.  
Τέσσερις μήνες «Ξένιος Ζευς» - Πολλές προσαγωγές – Λίγες συλλήψεις 
Εχουν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες από τη στιγμή που το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έθεσε σε εφαρμογή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, αλλά και αλλοδαπών που αναζητούνται για διάφορα εγκλήματα.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Προσήχθησαν 60.515 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 4.112 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ : 16ΧΡΟΧΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ NEΓΡΟΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ...ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ.
Βίαιη επίθεση σε 16χρονη από άγνωστο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου. Το βίντεο, το οποίο περιέχει σκηνές βίας, δείχνει την έφηβη να πέφτει αναίσθητη μετά το χτύπημα.
Σύμφωνα με την έκθεση αναφοράς της αστυνομίας, ο δράστης, προτού καταφέρει ισχυρό χτύπημα από πίσω, ακολουθούσε το θύμα από τη στιγμή που βγήκε από το σπίτι της.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ! ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!


Che fece... il gran rifiuto- Κ.Π.Καβάφης

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό'χει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του...

Απολυτίκιον Αγίου Σπυρίδωνος.


Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος.

Τῆς Συνόδου τῆς πρώτης ἀνεδείχθης ὑπέρμαχος, καὶ θαυματουργὸς θεοφόρε, Σπυρίδων Πατὴρ ἡμῶν· διὸ νεκρᾷ σὺ ἐν τάφῳ προσφωνεῖς, καὶ ὄφιν εἰς χρυσοῦν μετέβαλες· καὶ ἐν τῷ μέλπειν τὰς ἁγίας σου εὐχάς, Ἀγγέλους ἔσχες συλλειτουργούντάς σοι Ἱερώτατε. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ· δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι· δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

Ο άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός Το καύχημα των Ορθοδόξων (12 Δεκεμβρίου).


 
Προσωπικότητα φωτεινή, μορφή οδηγητική, αληθινός κολοσσός αρετής και φυσιογνωμία παγκόσμια είναι της Τριμυθούντος ο επίσκοπος, ο άγιος Σπυρίδων. Η εξηγιασμένη ζωή του πολλά μπορεί να δώσει και να διδάξει και σήμερα στον καθένα, που απροκατάληπτα θα θελήσει να σκύψει και να μελετήσει τη θαυμαστή ζωή του.

Γι' αυτόν κι οι γραμμές που ακολουθούν.

Ανήκει στην ιερή φάλαγγα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας των πρώτων αιώνων. 

Γεννήθηκε το 270 μ.Χ. κι έζησε στα χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου (306-337) και του γιου του Κωνστάντιου (337-361). 

Γενέθλια πατρίδα του ο άγιος Σπυρίδων είχε όχι την Τριμυθούντα της Κύπρου, όπως γράφουν πολλοί και που σήμερα είναι ένα μικρό χωριό με το όνομα Τρεμετουσιά, αλλά τη γειτονική της κωμόπολη Άσσια. 

Αυτό μας λέγει ο άγιος Τριφύλλιος, πρώτος επίσκοπος της Λευκωσίας και μαθητής του αγίου Σπυρίδωνος. «Ούτος ούν ο Άγιος Σπυρίδων αγροίκος μεν ην ειπείν κατά την ανατροφήν, εν χωρίω Ασκία καλουμένω γεννηθείς εις την Κυπρίων επαρχίαν». Το χωριό Ασκία (πιο σωστά Άσκια) είναι η γνωστή κωμόπολη της Άσσιας, που είναι κοντά στην Τριμυθούντα. «Αγροίκος» σημαίνει άνθρωπος απλοϊκός, άνθρωπος που δεν σπούδασε, δεν έμαθε να γράφει και να διαβάζει καλά. 

Άνθρωπος, όπως λέμε εμείς σήμερα του βουνού και του κάμπου. Άνθρωπος της υπαίθρου, Και τέτοιος πραγματικά ήταν ο άγιος μας. Τέτοιοι ήσαν και οι γονείς του. Άνθρωποι αγρότες, φτωχοί, αλλά πολύ ενάρετοι και πιστοί. Γι' αυτό και το παιδί τους το ανέθρεψαν με προσοχή και φόβο θεού. Το ανέθρεψαν, όπως λέγει κι ο θείος Παύλος για τον μαθητή του Τιμόθεο, ότι τον ανέθρεψε η γιαγιά του Λωΐδα κι η μητέρα του Ευνίκη «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Μόρφωση και ζωή

Γράμματα ο άγιος δεν έμαθε πολλά. Ούτε φοίτησε σε ανώτερες Σχολές, όπως οι άλλοι μεγάλοι ιεράρχες της Εκκλησίας. Η Αγία Γραφή όμως, το βιβλίο του θεού, ήταν ο καθημερινός κι αχώριστος σύντροφος του. Όπου πήγαινε, μαζί του την έπαιρνε. Μαζί του στο σπίτι. Μαζί του κι όταν οδηγούσε τα πρόβατα στη βοσκή, γιατί ήταν βοσκός. Μέσα στο σακκίδιό του, τη γνωστή κυπριακή βούρκα στην οποία είχε βαλμένο το λιτό του γεύμα, είχε και το Ευαγγέλιο του. Πόσο συγκινητική, μα κι άξιομίμητη αλήθεια ήταν τούτη η συνήθεια του! Να την εξάρουμε; Μιλάει μόνη της. Τούτο προσθέτουμε:

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ,Η ΔΗΜΑΡ ,ΤΟ ΚΚΕ ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ".


ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ Α-Λ-Β-Α-Ν-Ο-Υ-Σ ΔΗΛΩΣΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. 
Δήμητρα Παπαδοπούλου: "Η τηλεόραση θέλει Αλβανούς, δε θέλει ανθρώπους"
 Για τα τούρκικα σήριαλ αλλά και για το αν θα έγραφε κάποιο σενάριο για την τηλεόραση αυτήν την περίοδο μίλησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά.
Καλεσμένη στο "Πρωινό moυ" ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου το πρωί της Δευτέρας (10/12),  η οποία χαρακτήρισε "έγκλημα" το να υπάρχουν τούρκικα σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση.
"Ο Έλληνας το μόνο που παράγει είναι τέχνη. Όλοι αυτοί που λένε ότι εμείς δεν παράγουμε σαν λαός, δεν έχουν καταλάβει ότι το μόνο που παράγουμε είναι καλλιτεχνικά πράγματα. Όλοι οι Έλληνες γράφουν, όλοι οι Έλληνες τραγουδάνε, όλοι οι Έλληνες χορεύουνε! Αυτό είναι η φύση μας. Εισάγουμε καλλιτεχνικό προϊόν...

ΔΡΑΜΑ....Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΥΟ...


ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΑΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ
Μπουτάρης: Δεν ανοίγω καλοριφέρ, καλύπτομαι με κουβέρτες
Για την οικονομική κρίση και για την τιμή του πετρελαίου μίλησε χθες το βράδυ στις ειδήσεις της ΝΕΤ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.«Δε μου αρέσει να πληρώνω 500 ευρώ σε πετρέλαιο. Δεν ανοίγω καλοριφέρ, καλύπτομαι με κουβέρτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη ΝΕΤ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι αδιανόητα υψηλή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, χωρίς διακρίσεις.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΑΛΛΑ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΙΧΕ


ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΑΝΟ Ο ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ" ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ;
Ο Αρχιεπίσκοπος αγόρασε οικόπεδα 3,5 εκατ. ενώ λέει ότι η Εκκλησία είναι φτωχή

Στις 24 Οκτωβρίου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη σε μια δήλωση σοκ: Οτι τα χρήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος επαρκούν για μόλις δύο μήνες και ότι στο τέλος του χρόνου θα αναγκαστεί να απολύσει ορισμένους ή και τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων για την Αρχιεπισκοπή.

Την εύλογη απορία που προκάλεσε αυτή η δήλωση ακολούθησαν «διευκρινίσεις»για την οικτρή κατάσταση των οικονομικών της Εκκλησίας που έχει πληγεί από το κούρεμα των ομολόγων, από τα ανοίκιαστα κτίρια και από τα μειωμένα έσοδα από τα παγκάρια των πιστών.

Κι όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά,σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας tet-a-tet.gr που κάνει λόγο -με στοιχεία και αριθμούς συμβολαίων για αγορές εκτάσεων από την Εκκλησία μέσα στο 2012 και μάλιστα -ορισμένα από αυτά- σε τιμές πολλαπλάσιες της αντικειμενικής αξίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ!!! (Περίμενε να σε σώσει ο Alexis νεοελληνάκο...).


Απεργία από χθες στον «105.5 Στο Κόκκινο», το ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Την κήρυξε η ΕΤΕΡ και θα είναι τετραήμερη, μέχρι και την Τετάρτη. Ιδού τι γράφει στην ανακοίνωσή της η ένωση των τεχνικών του ραδιοφώνου: «Το Διοικητικό Συμβούλιο απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού 105.5 Στο Κόκκινο αποφάσισε την κήρυξη 4ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την 7η ώρα του Σαββάτου 8ης Δεκεμβρίου  μέχρι  και την 6η ώρα της Τετάρτης 12ης Δεκεμβρίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού».

Εν τω μεταξύ χθες συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δημήτρης Καμαρινόπουλος μετά από μήνυση εναντίον του. Κινήθηκε η αυτόφωρος διαδικασία.

Αλλά και αυτός ο Σύριζα; Είναι δυνατόν να κάνει τόσο αγώνα και να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού του σταθμού;  Δεν είναι σχήμα οξύμωρο;

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ANTINEWS ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ; 

Υ.Γ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: "Ο κ. Σκορδάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, τα καταστήματα που επιλέγουν να εργαστούν την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά το πρωί της Δευτέρας". ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΙΣΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ;

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα (ο προηγούμενος ίσχυε από το 1946) που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για ελλιπείς παραδόσεις από τις αντλίες, αντικειμενικοποίηση των ποινών αλλά και εκπτώσεις 50% για όσους πληρώνουν το πρόστιμο χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια, κ.α.

ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ. ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ!


Όσοι σοβαροί άνθρωποι ήταν εντός του πολιτικού αυτού μορφώματος αποχωρούν μετά τις δηλώσεις Καμμένου περί εθνικής ανεξαρτησίας με νόμισμα το...δολλάριο! Τα προσωπεία έπεσαν. Θα μείνει με τους γνωστούς αριστερούς καραγκιόζηδες και πιθανότατα θα οδηγηθεί λίαν συντόμως στις αγκάλες του έτερου εξαρτημένου από τους αμερικανούς πολιτικού κόμματος, του σύριζα. Εμείς, πρώτοι από όλους- μπορείτε να ανατρέξετε στις σχετικές αναρτήσεις- είχαμε επισημάνει τον σκοτεινό ρόλο Καμμένου και τις άριστες σχέσεις του με τον αμερικανικό και βρεττανικό παράγοντα.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟ NEWSIT TOY EΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ : ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ  , ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΟΙ ΜΙΖΕΣ , Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ "ΣΑΙΝΙ" ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΕ;; ΠΑΓKΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ;; H ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ;; 
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ "ΣΑΙΝΙ" 
- Έρχεται για τέσσερις ημέρες στη χώρα μας για να μας ελέγξει ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς
- Επίτηδες δεν ανακοινώνεται το επίσημο πρόγραμμα του επιτρόπου
- Το γραφείο του έχει γεμίσει από επιστολές για περιστατικά απάνθρωπης βίας τόσο από την Χρυσή Αυγή όσο και από την Αστυνομία εις βάρος μεταναστών
- Χρυσή Αυγή:Για τις δολοφονίες και τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων δεν ενδιαφέρεται κανένας ευρωπαίος επίτροπος;

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ...


"Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ" ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ" ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Απο protothema
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ήταν ο κύριος ομιλητής στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «σύμβολο του Ελληνισμού, του οποίου το όνομα έγινε εθνικό κεφάλαιο».

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;; ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


 ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΘΝΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ...ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ... 
Απο iefimerida
Παρουσία περίπου είκοσι Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δόθηκε σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ Θόρμπγερν Γιάγκλαντ κάλεσε την ΕΕ «να προχωρήσει μπροστά» παρά την κρίση και την βράβευσε με το Νόμπελ Ειρήνης.
«Η διαφύλαξη αυτού που έχει κερδιστεί και η βελτίωση αυτού που έχει δημιουργηθεί για να μας επιτρέψει να λύσουμε τα προβλήματα που απειλούν σήμερα την ευρωπαϊκή κοινότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο Γιάγκλαντ.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. "ΛΥΣΣΑ" MADE IN USA ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ "ΜΠΛΟΚ" ΣΑΜΑΡΑ.''Τελειωμένη'' θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά 

Εκτιμούν ότι θα γίνουν πάλι εκλογές στα μέσα 2013 στην Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, που οφείλεται βασικά στα εξοντωτικά μέτρα και στα πολλαπλά ψέμματα, ανακολουθίες, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, πρωθυπουργού και συγκυβερνώντων, με αποτέλεσμα να έχουν απωλέσει την αξιοπιστία τους.

Τι σημαίνει η ''προσεκτική'' προβολή τελευταία, του Α. Τσίπρα, από το ''μιντιακό κατεστημένο'' ΗΠΑ (θυμίζει περίοδο 1979-81 στην Ελλάδα), οι θέσεις του οποίου γιά το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας, ταυτίζονται σχεδόν με αυτές των... ΗΠΑ (''τσάκισμα'' ύφεσης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και ανάπτυξη). Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία, μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι υπέρ διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους (ή όλου) του χρέους. ...

Συρία: Ισλαμιστές βομβάρδισαν σχολείο – Οκτώ μαθητές και ο δάσκαλος νεκροί.ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ; 

Από βλήμα όλμου που έπληξε ένα σχολείο κοντά στην Δαμασκό, σκοτώθηκαν οκτώ μαθητές και ο δάσκαλός τους, πληροφορούν τα ΜΜΕ της Συρίας.

Οι αρχές της Συρίας αποκάλεσαν τον βομβαρδισμό του σχολείου στον οικισμό Muheiam al-Uafidein, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας, ως ακόμη μία τρομοκρατική ενέργεια. Οι αντάρτες επιβεβαίωσαν το γεγονός βομβαρδισμού αυτής της περιοχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ! Της πρόσφεραν 100.000 ευρώ για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Τουρκίας και ΑΡΝΗΘΗΚΕ!


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας, που κατάφερε να φτάσει 5η στην παγκόσμια κατάταξη, η Βάσω Βουγιούκα αποκάλυψε πως της έγινε πρόταση για να εκπροσωπήσει την Τουρκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αγωνιστεί με τα τουρκικά χρώματα.

Η πρόταση περιείχε 100.000 ευρώ μόνο για τη μεταγραφή της. Αρκετά δελεαστική, αν υπολογίσει κανείς ότι η πρωταθλήτρια έχει μηνιαίο μισθό 500 ευρώ και επιβιώνει με την οικονομική βοήθεια των γονέων της.

Ωστόσο, η πρωταθλήτρια ξιφασκίας παραδέχεται πως δεν δέχτηκε την πρόταση εξηγώντας: «Είναι πολύ σημαντικό όταν ανεβαίνεις στο βάθρο να ακούς τον εθνικό σου ύμνο και να ξέρεις ότι οι Έλληνες σε στηρίζουν!»

ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ ΗΤΑΝ Η ΝΙ-ΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;-Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα.

Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», νομοθέτες θα τους λέγαμε σήμερα,
με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος
και Σημαινομένου.

Εάν πάμε δε στις Επιστήμες, τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και άκρως
διαφωτιστικά, αλλά και διδακτικά για τις επόμενες γενεές.

Το "Ν" συντονίζει τον εγκέφαλο.

Σχετικά πρόσφατα (1996) στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JURNAL στην Γερμανία,
δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:

«Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν
ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου - στο
πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα »
. (Εκτός αυτού στο Χάρβαρντ, από
ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των
άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση.).


Και δικαιούμαι να ερωτήσω: Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»;

Γιατί θέλομε να φτωχύνομε τον εγκέφαλο των επομένων γενεών στην χώρα μας;

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΧΟΝΔΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΣΩ TWITTER...ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΕΓΙΝΕ FAN ΤΟΥ TWITTER:
ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΕΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.
THN ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΟΝΤΡΕ. 
ΕΣΥ ΠΟΥΛΑΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ
Φωτιά πήρε από το πρωί το twitter του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς με συνεχείς αναρτήσεις του απάντησε τις προκλήσεις των Βουλευτών της της Χρυσής Αυγής.
«Οι νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες» έγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δείτε και τις άλλες δυο αναρτήσεις του :

ΕΣΥ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ... 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ "DIOR" ΤΗΣ 7ΧΡΟΝΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ...!!!

 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ.

Ενας στους τέσσερις Ελληνες είναι άνεργος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς αν βρουν δουλειά με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ το μήνα, όπως μας είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Την τελευταία τριετία, 3.500 Ελληνες αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεχαν άλλο την πείνα και τον εξευτελισμό.

Την ίδια ώρα, κάποιοι έχουν το θράσος να προκαλούν. Ο πάλαι ποτέ γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ντύνει την κόρη του με μπουφάν που κοστίζουν πάνω από 2.000 ευρώ!

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.


 (Λουκ. ιγ´ 10-17)
Τώ καιρώ εκείνω, ήν διδάσκων ο ᾿Ιησούς εν μιά τών συναγωγών εν τοίς σάββασι. Καί ιδού γυνή ήν πνεύμα έχουσα ασθενείας έτη δέκα καί οκτώ, καί ήν συγκύπτουσα καί μή δυναμένη ανακύψαι εις τό παντελές. ᾿Ιδών δέ αυτήν ο ᾿Ιησούς προσεφώνησε καί είπεν αυτή• Γύναι, απολέλυσαι τής ασθενείας σου• καί επέθηκεν αυτή τάς χείρας• καί παραχρήμα ανωρθώθη καί εδόξαζε τόν Θεόν. ᾿Αποκριθείς δέ ο αρχισυνάγωγος, αγανακτών ότι τώ σαββάτω εθεράπευσεν ο ᾿Ιησούς, έλεγε τώ όχλω• ῝Εξ ημέραι εισίν εν αίς δεί εργάζεσθαι• εν ταύταις ούν ερχόμενοι θεραπεύεσθε, καί μή τή ημέρα τού σαββάτου.

᾿Απεκρίθη ούν αυτώ ο Κύριος καί είπεν• ῾Υποκριτά, έκαστος υμών τώ σαββάτω ου λύει τόν βούν αυτού ή τόν όνον από τής φάτνης καί απαγαγών ποτίζει; Ταύτην δέ, θυγατέρα ᾿Αβραάμ ούσαν, ήν έδησεν ο σατανάς ιδού δέκα καί οκτώ έτη, ουκ έδει λυθήναι από τού δεσμού τούτου τή ημέρα τού σαββάτου; Καί ταύτα λέγοντος αυτού κατησχύνοντο πάντες οι αντικείμενοι αυτώ, καί πάς ο όχλος έχαιρεν επί πάσι τοίς ενδόξοις τοίς γινομένοις υπ᾿ αυτού.

Απολυτίκιο της Σύλληψης Αγ. Άννης - 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται,
του Ιωακείμ γαρ και της Άννης εισακούων Θεός,
παρ’ ελπίδα τεκείν αυτούς, σαφώς υπισχνείται θεόπαιδα,
εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς,
δι’ Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή· Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σού.

Η σύλληψις της αγίας Άννης, μητρός της Θεοτόκου (9 Δεκεμβρίου).

 
 
«Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, θέλοντας να ετοιμάσει για τον Εαυτό Του έμψυχο και άγιο οίκο για κατοικία Του, απέστειλε τον άγγελο Αυτού προς τους Δικαίους Ιωακείμ και Άννα (από τους οποίους θέλησε να προέλθει η κατά σάρκα μητέρα Του) και προμήνυσε τη σύλληψη της άγονης και στείρας Άννας, για να καταστήσει βέβαιη τη γέννηση της Παρθένου. Γι’  αυτό και συνελήφθη η αγία Παρθένος Μαρία και γεννήθηκε, όχι όπως μερικοί λένε, επτά μηνών ή χωρίς άνδρα, αλλά γεννήθηκε σε εννέα τέλειους μήνες, όπως και από υπόσχεση μεν Θεού, από συνάφεια όμως και σπορά άνδρα. Διότι μόνος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός γεννήθηκε από την αγία Παρθένο Μαρία απορρήτως και ανερμηνεύτως, καθώς γνωρίζει μόνος Εκείνος, χωρίς των θελημάτων της σαρκός, και ενώ είναι τέλειος Θεός προσέλαβε όλη την τελειότητα της κατά σάρκα οικονομίας Του, όπως δημιούργησε και έπλασε τη φύση των ανθρώπων από την αρχή.
 
Αυτήν λοιπόν την ημέρα πανηγυρίζουμε, διότι υπενθυμίζει τους χρησμούς που δόθηκαν από άγγελο, ο οποίος ευαγγελίστηκε την αγία  σύλληψη της αγνής Θεομήτορος. Αυτούς τους χρησμούς εκπληρώνοντας ο Θεός που δημιούργησε  τα σύμπαντα εκ του μηδενός, διέγειρε τη στείρα κοιλιά για να καρποφορήσει. Και έκανε παιδοτόκο μητέρα κατά παράδοξο τρόπο αυτήν που έφτασε σε βαθειά γεράματα  χωρίς παιδιά, δίνοντάς της τη χάρη αυτή σαν άξιο τέλος της δίκαιης αίτησης των Δικαίων. Από αυτό το δώρο του Θεού σε αυτούς, δηλαδή την Παναγία, έμελλε ο Ίδιος  να γεννηθεί ως ενσαρκωθείς Θεός -  καθώς ευδόκησε οι σώφρονες αυτοί να την γεννήσουν, αυτήν δηλαδή που προορίστηκε και εκλέχτηκε από όλες τις γενιές.  Τελείται δε αυτή η Σύναξη στον σεβάσμιο οίκο της Θεοτόκου, που βρίσκεται στα Ευόρανα, πλησίον της αγιωτάτης Εκκλησίας».

Απόρρητη έκθεση στον Σαμαρά : Έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αξίας 1,3 τρισ.!


ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;
ΧΛΩΜΟ ΕΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ...
Aπo iefimerida
Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να φέρουν στη χώρα μας 1,3 τρισ. δολάρια κρύβονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που παρέδωσαν στο πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές.
Η έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο , Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων .
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.

ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ Η ΔΗΜΑΡ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΤ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ...