Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η FRONΤEX...MONO 57.OOO ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ 2011


Ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είπε  ο εκπρόσωπος της Frontex, Μίκαλ Πάρζιζεκ.

Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο η συμφωνία και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εκτίμησε ότι μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνόρων .

Είπε ότι οι ομάδες Frontex βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στον έλεγχο των συνόρων με περιπολίες και παροχή τεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα ταυτοποίησαν τις εθνικότητες των λαθρομεταναστών προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, το 2011 εντοπίστηκαν 57 χιλιάδες λαθρομετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα ενώ το 2010, 55 με 56 χιλιάδες.

Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας είπε ο κ. Πάρζιζεκ. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών.

Ο κ. Πάρζιζεκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι, προανήγγειλε ότι αρχίζει νέα επιχείρηση της Frontex το 2012 που θα είναι συνέχεια του 2011 με την παροχή ειδικών και του κατάλληλου εξοπλισμού.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.