Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Στα χέρια φανατικών μουσουλμάνων η Λιβύη: Λεηλάτησαν Ελληνική Εκκλησία στην Τρίπολη.ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΛΙΒΥΗ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΜΜΕ.

Η παλαιότερη Ορθόδοξη Εκκλησία στη Βόρεια Αφρική η οποία χρονολογείται από το 1647 λεηλατήθηκε από αγνώστους τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην παλιά πόλη της Τρίπολης.

Ακόγουντας τη σχετική είδηση ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το τέλος Ιουνίου όπως του τη μετέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτρης Αναστασίου είπε:

“Πονάει η καρδιά μου για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, μια όμορφη χώρα που καταστράφηκε, μα πιο πολύ για το λαό της που ξεχωρίζει για τη φιλοξενία του.”

“Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, έκλεψαν τη λειψανοθήκη του Αγίου Προστάτη μας που είχα φέρει από το Άγιο Όρος, πήραν παλιά Ευαγγέλια, Δισκοπότηρα, Εξαπτέρυγα, Θυμιατά, ένα από τα οποία μας είχε χαρίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τα έχω καταγγείλει όλα αυτά στην αστυνομία αλλά ποιος να ασχοληθεί μαζί μας;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.