Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στα κτίρια όπου μένουν λαθρομετανάστες

Κατά δεκάδες στοιβάζονται οι παράνομοι μετανάστες και χρήστες ουσιών σε διαμερίσματα και εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, δημιουργώντας κίνδυνο τόσο για την υγεία τους όσο και εκείνη των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής το 2011 (μέχρι τον Σεπτέμβριο) εντοπίστηκαν συνολικά 2.042 ανθυγιεινές εστίες από τις οποίες οι περισσότερες στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια, πολυκατοικίες, πρώην ξενοδοχεία, οικόπεδα, στα οποία μένουν ή συχνάζουν άτομα του περιθωρίου, τοξικομανείς ή και ολόκληρες οικογένειες μεταναστών.

Οι συνθήκες που περιγράφονται στις εκθέσεις είναι τριτοκοσμικές, καθώς μέσα σε εκατοντάδες κτίρια όπου διαμένουν άνθρωποι έχουν εντοπιστεί τρωκτικά, βουνά σκουπιδιών, χρησιμοποιημένες σύριγγες κ.λπ. Σε κάποιες περιπτώσεις, «ανθυγιεινές εστίες» χαρακτηρίζονται ολόκληροι δρόμοι στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Για παράδειγμα, οι ελεγκτές σημειώνουν για την οδό Ξούθου: «Καθ’ όλη την επιφάνεια της οδού παρουσία αλλοδαπών, τοξικομανών, απορριμμάτων, ούρων, αφοδευμάτων, χρησιμοποιημένων συρίγγων. Χρήση τοξικών ουσιών».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε 611 περιπτώσεις τέτοιων χώρων έχουν επιβληθεί συστάσεις, ενώ σε έξι, ποινικές κυρώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχές δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες των χώρων που αποτελούν εστία μόλυνσης, ενώ σε άλλες οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι αγνοούν την κατάληψη του χώρου τους.

newsbeast.gr

2 σχόλια:

  1. MΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ .ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ,ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ .ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ,ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ ,ΕΜΑΘΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΠΑΡΗΓΓΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΞΕΝΟΙ . ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΑΚΥΡΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

    ΠΑΡΗΓΓΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΤΣΑ DILIVERI. ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΞΕΝΟΣ ΑΚΥΡΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

    ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΑ.

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΜΑΖΕΥΕ ΕΛΙΕΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ.

    ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΦΜ ΚΤΛ ΣΤΕΙΛΕΙ 10000 Ε ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ. 1000 ΞΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ ΑΠΟ 500 Ε ΔΗΛΑΔΗ 500000 ΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΓΩ Η ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.