Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ


Πάτρικ Ντέρινγκ:«Ποτέ δεν είναι αργά για να πουν οι Έλληνες ένα ευχαριστώ στους Γερμανούς»
«Οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν για τη Γερμανία μεγαλύτερες απ΄ ό,τι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα», υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.

Παράλληλα ο Ντέρινγκ τονίζει πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλήνων- Γερμανών και εταίρων και σημειώνει ότι «τώρα που οι Έλληνες εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί», θεωρεί ότι οι περισσότεροι Έλληνες εκτιμούν την προσφορά της Γερμανίας και ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια «να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι, αντί να οξύνει τη διαμάχη».

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το γεγονός ότι οι πολίτες αγωνιούν λόγω του ύψους της χρηματικής βοήθειας (ενν. για την Ελλάδα) και για την εξάρτηση από τις χρηματαγορές», σημειώνει ο γγ της FDP. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι ως οικονομολόγος...
, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως μία χρεοκοπία και αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε για τη Γερμανία χειρότερες συνέπειες απ΄ ό,τι οποιοδήποτε πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εισηγήσεις Γερμανών πολιτικών για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Ντέρινγκ καλεί τους πολιτικούς που εκλέγονται στη Γερμανία να ενδιαφέρονται για αποφάσεις που λαμβάνονται στην Γερμανία. «Δεν χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας για αποφάσεις που η Ελλάδα μπορεί να λάβει μόνη της», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι είναι «κρίσιμης σημασίας το γεγονός ότι οι Έλληνες τώρα εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί». Τονίζει, πάντως, ότι η υπομονή των εταίρων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δέχθηκε στο μεταξύ μεγάλο πλήγμα. «Εξ΄ ου και ισχύει το εξής: Μόνο όταν γίνουν περισσότερα, θα υπάρξει και περισσότερη βοήθεια», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ελλήνων, ο Ντέρινγκ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την προσφορά της χώρας του, αλλά διαχωρίζει τη θέση του σχετικά με κάποιους πολιτικούς. «Κάποιοι πολιτικοί, προ πάντων της αντιπολίτευσης, προτιμούν να βρίζουν την Ευρώπη παρά να κατονομάζουν τα δικά τους σφάλματα. Με θλίβει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα απ΄ όσες βρίσκονται σε δυσκολία, όπου δεν υπάρχει ευρεία συμμαχία η οποία να υποστηρίξει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει και προσθέτει: «Ποτέ δεν είναι αργά για έναν λόγο ευχαριστίας και αναγνώρισης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι. Έτσι, ο Έλληνας Πρόεδρος θα μπορούσε να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι παρά να οξύνει τη διαμάχη».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.