Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Νικητιάδης :«Όσοι καίνε γερμανικές σημαίες, καίνε την ελληνική οικονομία»


«Επίθεση φιλίας» στο γερμανικό κοινό εξαπέλυσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικιτιάδης, κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ITB).
Ο κ. Νικιτιάδης ανέφερε ότι «εμείς αγαπάμε κάθε επισκέπτη μας και ειδικότερα τους Γερμανούς, οι οποίοι επί χρόνια αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Ελλάδα».

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό, τόνισε πως «την ώρα που καίνε τη γερμανική σημαία, να ξέρουν ότι καίνε την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Νικητιάδης έκανε λόγο για «ανόητους» και «ηλίθιους» οι οποίοι φθάνουν σε φραστικές ακρότητες κατά των Γερμανών, υπονομεύοντας, όπως επισήμανε, την οικονομία του ελληνικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, με συντονισμένες κινήσεις...
να αλλάξει το αρνητικό κλίμα. «Πρέπει να ενεργοποιηθούμε ξανά, όπως πέρυσι, μπορούμε. Από τον πρωθυπουργό, με τις εμφανίσεις του στο κεντρικό ευρωπαϊκό σκηνικό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη... από τη συμμαχία με δύο μεγάλα κόμματα που συγκυβερνούν - και αυτό εκτιμώ ότι φέρνει εμπιστοσύνη στον κόσμο - ακόμη και από τους μεγάλους tour operators, οι οποίοι έχουν επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα και έχουν κάθε λόγο να θέλουν να πάει καλά η φετινή τουριστική περίοδος».

Σήμερα το μήνυμα είναι ότι «αγαπούμε όλους τους λαούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την πατρίδα μας, περιμένουμε με αγωνία και αγάπη κάθε επισκέπτη μας», τόνισε ενώ αναφερόμενος σε προσκλήσεις ακόμη και για μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων, έκανε λόγο για «μικρές τραγικές μειοψηφίες» και για «μηνύματα ακραίων πολιτικών θέσεων», τα οποία δεν βρίσκουν απήχηση στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και των Γερμανών.

Τέλος, αναφερόμενος στην προβολή της ταυτότητας της Ελλάδας προς το εξωτερικό, ο κ. Νικητιάδης σχολίασε: «Ό,τι και να κάνουν οι άλλοι, δεν έχουν ούτε την ιστορία ούτε τον πολιτισμό ούτε τον Παρθενώνα ούτε τις θάλασσες και τις παραλίες ούτε και το φαγητό της Ελλάδας».

Σχόλιο : Νικητιάδη την Ελληνική Οικονομία ξέρουμε ποιοι την έχουν κάψει , μέσα σε αυτούς είσαι και εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.