Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ενδιαφέρον Παπανδρέου για τις έρευνες υδρογονανθράκων -Παλιά έλεγε οτι δεν έχουμε Πετρέλαιο.


Ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη

Για την πορεία των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Γιάννη Μανιάτη, σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τις έρευνες, οι οποίες, κύκλοι της Ιπποκράτους, ανέφεραν ότι ξεκίνησαν για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, στο Ιόνιο και την Ν. Κρήτη, για εκείνες στα Ιωάννινα, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο, καθώς και για το «άνοιγμα» 10-12 χερσαίων «οικοπέδων» σε όλη την Ελλάδα για αντίστοιχες έρευνες.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους της Ιπποκράτους, μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των ερευνών για υδρογονάνθρακες, θα δοθεί στη δημοσιότητα πλήρες το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων, ώστε όλα να είναι «στο φως της μέρας» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- γεγονός που, επιπροσθέτως, θα συνεπάγεται σαφήνεια και διαφάνεια στην διαχείριση τους.

Ταυτόχρονα, εκτιμάται, ότι το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων θα δημιουργήσει και ελκυστικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε, επίσης, από τον κ. Μανιάτη για θέματα γεωθερμίας, καθώς ολοκληρώθηκαν (προκηρύχθηκαν, υλοποιήθηκαν και κατοχυρώθηκαν), οκτώ διεθνείς διαγωνισμοί για οκτώ διαφορετικά γεωθερμικά πεδία στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο θα επιφέρει άμεσα αποτελέσματα και εφαρμογές σε αγροτικές καλλιέργειες με θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και το περιβάλλον.
newsbeast.gr

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ,TOTE BEBAIA AN EIXAME ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.