Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΠΛΗΞΑΝ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Τα συριακά στρατεύματα το περασμένο 24ωρο έπληξαν πέντε τουρκικά φορτηγά στην περιοχή της πόλης Αλέππο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης τα φορτηγά κάηκαν και οι οδηγοί τους τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του επεισοδίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης πήραν τους οδηγούς υπό την προστασία τους και τους συνόδευσαν ως τα σύνορα και στη συνέχεια – στο τουρκικό έδαφος. Άλλες λεπτομέριες αυτού του επεισοδίου δεν ανακοινώθηκαν.
Από την άλλη πλευρά αξίζει να σημειωθεί η απουσία χρήσης της συριακής Αεροπορίας στις επιχειρήσεις κατά των εξεγερμένων. Προφανώς η κυβέρνηση της Συρίας επιθυμεί να διατηρήσει ανέπαφη της Αεροπορία της για να την χρησιμοποιήσει σε συνεργασία με τα ρωσικά μαχητικά για την υπεράσπιση της χώρας από κάποια πιθανή επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από την Δύση και τους Άραβες συμμάχους της.
Εκτός όμως από την νέα τακτική που υιοθέτησε η συριακή κυβέρνηση έναντι των εξεγερμένων, ο σύμμαχος της Συρίας το Ιράν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Άγκυρας με τον Αρχηγό της Αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης πτέραρχο Amir-Ali Hajizadeh να δηλώνει ότι αν τουρκικά στρατεύματα εισέλθουν σε συριακό έδαφος οι βάσεις τους στην Τουρκία θα καταστραφούν.
Αναμφίβολα οι ιρανικές απειλές αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη της στήριξης του ιρανικού καθεστώτος στην Συρία και ένδειξη ότι μία πιθανή τουρκική ανάμειξη στην Συρία θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή με το Ιράν να απειλεί με επιλεκτικά αντίποινα μέσα στην Τουρκία.
http://www.liako.gr/intro/ 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.