Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ: ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!




Σε υπόθεση με απίστευτες προεκτάσεις που φτάνουν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μέχρι την σχέση της τρομοκρατίας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου εξελίσσεται η σύλληψη των δύο Ελλήνων που εκτέλεσαν πέντε σωματοφύλακες στην Κύπρο.   
Το στυγερό έγκλημα συνέβη το προηγούμενο Σάββατο 23 Ιουνίου. Ήταν η πρώτη φορά που στην Κύπρο, σημειωνόταν πενταπλή δολοφονία. Τα 5 θύματα ήταν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε ένα σκοτεινό δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.
Οι δράστες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι, πυροβόλησαν ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει. Μετά από συνεργασία των ελληνικών και των κυπριακών αρχών η ελληνική Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 29χρονου και τους 41χρονου από την Αθήνα που τελικά συνελήφθησαν για την 5πλη δολοφονία. Και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με προεκτάσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ίσως και στην τρομοκρατία.
Οι δύο Έλληνες, φέρονται ως γνωστά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου -μάλιστα ο ένας ο 29χρονος διέμενε σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια όπου και συνελήφθη. Επίσης, είχε προσαχθεί επανειλημμένως από το 2002 (σε ηλικία 19 ετών) έως και το 2008, ύστερα από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πορείες και συλλαλητήρια. Στις 17 Νοεμβρίου του 2010, μάλιστα, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα σωματικής βλάβης.
Ο 41χρονος, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Λευκάδα το 2010, αλλά δεν είχε συλληφθεί, καθώς είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. Και αυτός όμως έχει στο «ενεργητικό του» μία σύλληψη στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Σύνοδο του «G8» στο Βερολίνο το 2010. Ο 41χρονος συνελήφθη στον Πειραιά, λίγο πριν επιβιβαστεί με τη φίλη του σε πλοίο για καλοκαιρινές διακοπές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.