Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Οι Σκοπιανοί ξαναγράφουν την ιστορία (μας) και δεν είναι αστείο


Ένα είναι σίγουρο: ότι σε 20 χρόνια, ο κόσμος θα έχει ως μοναδική πηγή πληροφόρησής του για τη Μακεδονία, τους Σκοπιανούς. Πολλές από τις σημερινές τους μπαρούφες, προκαλούν σε μας το γέλιο, για τους ξένους όμως που ενημερώνονται σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο, η Μακεδονία θα είναι ταυτισμένη με τα Σκόπια κι αλλοίμονο..
σε όποιον τολμήσει να μιλήσει για ελληνικότητα! Θα τον κοιτάνε σαν ημίτρελο. Για αυτό κι έχει τεράστια σημασία, οποιαδήποτε χρήση των όρων Μακεδονία, Μακεδονικός, από την Ελλάδα, σε κάθε ευκαιρία. Όπως δηλαδή στο όνομα ενός Υπουργείου, που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν ξεπουλά τη λέξη "Μακεδονία". Για αυτό είναι τόσο σπουδαία η ύπαρξη του Υπουργείου ΜΑ-ΘΡΑ, για αυτό δεν μας ενδιαφέρει το έργο του (που μπορεί να είναι εξαιρετικά πλούσιο, αλλά ο συμβολισμός είναι τόσο σημαντικός, που ξεπερνά τα τυπικά).
Και μόνο το ότι η Ελλάδα ξεκάθαρα με ένα Υπουργείο δείχνει στους ξένους ότι δεν παρατά τον αγώνα, να δείξει ότι και για την Αθήνα η Μακεδονία είναι ελληνική, φτάνει. Δεν αποτιμάται σε χρήμα, κι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι, εκτός από τα συνήθη κομπλεξικά κομματόσκυλα, που αν δεν κάνει κάτι το κόμμα τους, το βγάζουν "άκυρο". Αυτοί που χειροκροτούσαν όταν αναλάμβανε το ΜΑ-ΘΡΑ ο Ανδρέας Παπανδρέου, τώρα ψελλίζουν ανοησίες, επειδή το επανασυνέστησε ένας Νεοδημοκράτης. Αυτό όμως αφορά τους ψυχολόγους τους, όχι τον ελληνικό λαό.

Η συμβολική αξία είναι τόσο μεγάλη, τόσο ανεκτίμητη, που θα ήταν γελοιότητα να μην επανασυσταθεί. Άλλωστε όσοι ενοχλούνται, δεν ενοχλούνται επειδή πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται ένα γεωγραφικό ή περιφερειακό ή ειδικού σκοπού υπουργείο. Αν γινόταν οποιοδήποτε άλλο υπουργείο, στο ίδιο κτίριο, με τις ίδιες δομές, αλλά είχε άλλο όνομα π.χ. "Υπουργείο Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων", οι ίδιοι άνθρωποι, θα το επικροτούσαν, μιλώντας για αποκέντρωση, ενίσχυση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, κ.λ.π. Τώρα, λόγω ψυχοσύνθεσης, πιέζουν τον εαυτό τους, να επιχειρηματολογεί γελοιωδώς.

Ο κύριος λοιπόν της φωτογραφίας, είναι ο ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος των Σκοπιανών VMRO-MNM (το ίδρυσε στη Σουηδία το 1997) και ονομάζεται Ljupco Mircevski-Trepet και το βιβλίο του είναι στα Αγγλικά. Κλασική φάτσα Βούλγαρου (δείτε απεικονίσεις των Βουλγάρων Βασιλέων εδώ)

Μιλά για τα 100.000 χρόνια "μακεδονισμού", για τις αιώνιες διώξεις εναντίον των ψευτοΜακεδόνων από τους .....Έλληνες και άλλα ευτράπελα.
Όλες αυτές οι γελοιότητες όμως, σε λίγα χρόνια θα κοσμούν τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων του εξωτερικού και θα αποτελούν βιβλιογραφία!

δείτε περισσότερα στο site του

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.