Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΡΟΜΑ ''ΕΦΑΓΕ'' 6.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Περισσότερα από 6.000.000 ευρώ υπολογίζεται ότι είναι η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο από τη δράση οργανωμένου κυκλώματος Ρομά, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και έδρα την Κάτω Αχαΐα, που είχε στήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση παρεμπορίου, εξαπατώντας επί τρία χρόνια ξένους εμπορικούς οίκους, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες, διακινώντας στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, κυρίως από την Κίνα.

Η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα, έπειτα από τριήμερη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.
Συνολικά συνελήφθησαν 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εμπλέκονται άλλα 53 άτομα.

Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Από τη δράση της εγκληματικής ομάδας προκύπτει οικονομική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο, η οποία υπερβαίνει τα έξι εκατ. ευρώ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 εισαγγελικοί λειτουργοί και 300 περίπου αστυνομικοί από την Οικονομική Αστυνομία, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/134414

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.