Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πολύβιος Ζησιμόπουλος Χ.Α : Συνέντευξη για όλους και για όλα


«Φαντάζομαι ότι οι βουλευτές που με ψήφισαν προέρχονται από την ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες» δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο nocomments.gr ο αντισυνταγματάρχης Πολύβιος Ζησιμόπουλος που έθεσε υποψηφιότητα εκ μέρους της Χρυσής Αυγής για την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης παράλληλα χαρακτηρίζει γελοία συμπεριφορά που προσβάλλει το Κοινοβούλιο την ενέργεια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη να μην ρίξει καν ψηφοδέλτιο στην κάλπη και όσο για τον χαρακτηρισμό ¨φασίστες» που αποδίδουν στα μέλη του κόμματος του απαντά: Τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς τις επιστρέφω σε αυτούς που τις βάζουν.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη:


Πρώτα-πρώτα θα ήθελα να σας ρωτήσω πως βιώσατε εσείς προσωπικά την διαδικασία για την ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής.

Η ημέρα της ψηφοφορίας ήταν όπως όλες οι υπόλοιπες στην Βουλή. Πέρασε με αρκετή δουλειά στα γραφεία του κόμματος και καθόλου άγχος. Δουλεύουμε πυρετωδώς για να εκπληρώσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους Έλληνες πολίτες που μας στήριξαν αλλά και όλους τους Έλληνες γενικά.

Υπήρχαν φήμες πριν την χθεσινή συνεδρίαση ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε στην ψηφοφορία να αποκλειστεί ο εκπρόσωπος του κόμματος σας. Τις είχατε αντιληφθεί; Και εαν ναι πως σκοπεύατε να αντιδράσετε;

Βέβαια και τις είχαμε αντιληφθεί και τις περιμέναμε. Όλες αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις του συστήματος δείχνουν την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τους Ελεύθερους Έλληνες της Χρυσής Αυγής.

Στην ψηφοφορία τελικά συγκεντρώσατε 41 ψήφους. Περιμένατε ότι θα σας ψηφίσουν συνάδελφοι σας και από άλλα κόμματα εκτός από το δικό σας;

Περιμέναμε ότι κάποιοι Βουλευτές θα ψήφιζαν κατά συνείδησή….

Εχετε υποψιν σας από ποιά κόμματα μπορεί να προήλθαν οι «διαρροές»;

Φαντάζομαι από την ΝΔ και τους ΑΝ.ΕΛ.

Θα κάνω το ερώτημα πιο συγκεκριμένο βασισμένο σε μια δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε: 23 επιπλεον βουλευτές ψήφισαν τον ΥΠΟΨ της χρυσής αυγής !!! Θα τους παραδεχομουν αν είχαν τα … να το δηλώσουν ανοιχτά!

Θα ακολουθήσω λοιπόν κι εγώ την «γραμμή» Κωνσταντινόπουλου και θα σας ρωτήσω: Εσείς έχετε τα …..να δηλώσετε ανοιχτά εάν ξέρετε ποιοί ήταν (ονομαστικά) οι βουλευτές από άλλα κόμματα που σας ψήφισαν; Ή έστω εάν πριν ή μετά το τέλος της διαδικασίας σας πλησίασε εμπιστευτικά βουλευτής άλλου κόμματος να σας πει ότι θα σας ψηφίσει ή ότι σας ψήφισε;

Η ψηφοφορία ήταν μυστική. Ακόμα και να είχαμε κάποιες πληροφορίες για κάποιους δε θα ήταν σωστό να τις αναφέρουμε γιατί δε θα ήταν δείγμα «θάρρους» εκ μέρους μας αλλά κατάχρησης της εμπιστοσύνης τους…

Πιστεύετε ότι εάν η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική, θα συγκεντρώνατε τις ψήφους που πήρατε;

Προσωπικά πιστεύω πως όχι, αλλά κανείς δεν ξέρει

Ο κ.Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή» η οποία φανερώνει «ποιούς πραγματικά φοβαται το σύστημα». Τι λέτε για αυτό;

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη δήλωση του αλλά και με την δήλωση που έκανε ότι είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, απέναντι στο «κόμμα των πολιτικών κομμάτων»

Πράγματι σκοπέυει το κόμμα σας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον αποκλεισμό σας και με τι σκεπτικό;

Αυτό είναι θέμα της νομικής μας υπηρεσίας

Θα ήθελα την άποψη σας για την στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη που για δεύτερη φορά αν δεν κάνω λάθος εκφράζει μέσα στο Κοινοβούλιο με την στάση του την αποδοκιμασία του για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Χθες για παράδειγμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκε καν να ρίξει ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Αρνούμαι να σχολιάσω γελοίες συμπεριφορές που προσβάλλουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Δεν προσβάλει εμάς. Το Κοινοβούλιο και το μισό εκατομμύριο Έλληνες που μας στήριξαν προσβάλει. Ας τον κρίνει ο Ελληνικός λαός για τους αστεϊσμούς του.

Έχετε ένα πλουσιότατο βιογραφικό ως αξιωματικός με θητεία 24 χρόνων σε διάφορους τομείς των Ε.Δ. Πόσο πιστεύετε ότι έχει προχωρήσει η διαφθορά και η διαπλοκή στους κόλπους των Ε.Δ.; Αυτή τη στιγμή πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας(ο κ.Τσοχατζόπουλος) βρίσκεται προφυλακισμένος. Ως βουλευτής πιά και αξιωματικός εν αποστρατεία ενδεχομένως θα μπορούσατε να μας αποκαλύψετε γεγονότα και καταστάσεις που αποτυπώνουν την «σαπίλα» στις Ε.Δ.

Η σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου σαφώς και έχει εισχωρήσει στο πολιτικό κλιμάκιο του Υπουργείου Άμυνας. Κομματικά στελέχη είναι, μη το ξεχνάμε. Εκεί παίζονται τα περισσότερα χρήματα από τις προμήθειες του κράτους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί το Στράτευμα το οποίο έχει ακμαίο Ηθικό και είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Η Χρυσή Αυγή κατηγορείται-δικαίως ή αδίκως-κατά καιρούς ή και συστηματικά αν θέλετε για χρήση βίας. Εγώ θέλω να σας ρωτήσω για την βία που όλοι παρακολουθήσαμε. Με το χαστούκι του κ Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη συμφωνείτε;

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε μορφή βίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει περάσει πια στην Ιστορία. Μην ασχολούμαστε με ανούσια θέματα όταν αυτοκτονούν 2-3 συμπολίτες μας την ημέρα.

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με τις «ταμπέλες» που έντεχνα ή και ευθέως επιχειρούν ορισμένοι να τοποθετούν σε ανθρώπους ή σε ομάδες. Η ταμπέλα που ακολουθεί την Χρυσή Αυγή είναι «φασίστες». Εσείς αισθάνεστε φασίστας;

Αισθάνομαι Έλληνας Πατριώτης και Εθνικιστής. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Έχω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού νομίζω ακόμα…Τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς τις επιστρέφω σε αυτούς που τις βάζουν.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Δεμεσούκα
nocomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.