Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

"Είχε δίκαιο ο Παπανδρέου για το λεφτά υπάρχουν." Ο συριζαίος Δραγασάκης δικαιώνει τον αρχιπροδότη Παπανδρέου!
Τον Γιώργο Παπανδρέου δικαιώνει για πρώτη φορά σε δημόσια τοποθέτηση του το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης για την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν», προκαλώντας αίσθηση τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στην κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο left.gr, αναφέρθηκε στην περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν» που είπε το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου -και δέχτηκε σκληρή κριτική- και σχολίασε:

«Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το «υπάρχουν λεφτά» με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δις ευρώ! 15 δις ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 3 -4 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Αρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά».

Η δήλωση αυτή του Γιάννη Δραγασάκη, προκάλεσε αίσθηση τόσο στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με πολλά στελέχη και από τις δύο πλευρές να το ερμηνεύουν ως ένα «άνοιγμα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την πτέρυγα των «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ, με στόχο είτε την «μετακόμιση» τους, είτε την στήριξη τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι ο επικεφαλής της «Κίνησης των 75» της Χαριλάου Τρικούπη Μιχάλης Καρχιμάκης, ζητωκραύγασε μέσω twitter για την δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφοντας: «Ο Δραγασάκης δικαιώνει τον Παπανδρέου για το ιστορικό ''λεφτά υπάρχουν''».

Ωστόσο ένα τέτοια «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου, αναμένεται να βρει την σθεναρή αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ή σύμπραξης με στελέχη προσκείμενα στον Γιώργο Παπανδρέου. Ενδεικτικό των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τοποθέτηση που έκανε την Τρίτη ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Παναγούλης στο Action24, ο οποίος αναφερόμενος σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο είπε: «Εάν έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα φύγω».