Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Την ώρα που εξοντώνουν τους πολύτεκνους, οι νεοταξίτες της νουδούλας ανησυχούν για την... ευπαθή ομάδα των...κιναίδων!




Η κυβέρνηση κατέταξε δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου τους ομοφυλόφιλους στις ... "ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού" δηλαδή τους κατέταξε μαζί με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας κλπ. 

Η συγκεκριμένη θέση είναι πρωτάκουστη από όλες τις πλευρές.


Και από αυτούς οι οποίοι εν πάση περιπτώσει έχουν βαρεθεί την θυματοποίηση των ομοφυλοφίλων, την περιθωριοποίηση των "κανονικών" ατόμων και την ανάδειξη θεμάτων όμως το "σύμφωνο συμβίωσης" σε μείζον πολιτικό θέμα, αλλά και στους ίδιους τους ομοφυλόφιλους οι οποίοι απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό "ευπαθή ομάδα" και επιδιώκουν να τους συμπεριφέρονται οι λοιποί ως κανονικούς ανθρώπους.

Ο Χ.Αθανασίου αναφέρθηκε στο ζήτημα μιλώντας στην 29ης ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Εισαγγελέων, σήμερα Κυριακή, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και των κοινωνικών δράσεων της κυβέρνησης:

"Είναι βούληση της Πολιτείας η προστασία με κάθε τρόπο των ευπαθών ομάδων", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Χ.Αθανασίου, κάνοντας σαφές ότι "Θα διώκονται αυτεπαγγέλτως όσοι στρέφονται κατά ευπαθών ομάδων όπως είναι οι ... ομοφυλόφιλοι"!  

Ποιες ομάδες του πληθυσμού χαρακτηρίζονται επίσημα με απόφαση της ΕΕ ως "ευπαθείς κοινωνικά ομάδες"; 

    Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ)
    Παλιννοστούντες
    Μετανάστες
    Πρόσφυγες
    Μακροχρόνια άνεργοι
    Αιτούντες άσυλο
    Θύματα trafficking και θύματα ενδοοικογενειακής βίας
    Μειονότητες και άτομα με πολιτιστικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες
    Χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών
    Ανήλικοι παραβάτες
    Φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι
    Άστεγοι
    Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια

Και μάλιστα οι παραπάνω ομάδες τυγχάνουν και της οικονομικής συνδρομής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Τώρα θα χρηματοδοτούνται και οι ομοφυλόφιλοι; Κανονικά, ναι! Αφού θεωρούνται "ευπαθής ομάδα" από τον ίδιο τον υπουργό; Αν και όπως είπαμε, ούτε και οι ίδιοι θα είναι ευχαριστημένοι από αυτόν τον χαρακτηρισμό...

Θεωρούμε ότι ο υπουργός έπεσε θύμα ιδεολογικής σύγχυσης. Από την μια οι συντηρητική πολιτική του αντίληψη και από την άλλη οι νεοταξικές πολιτικές που υπαγορεύονται στην κυβέρνηση και στηρίζουν τετοιου είδους "διαφορετικότητες"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr