Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αλλού δεν θα τον προσελάμβαναν ούτε ως κλητήρα. Αφού διέλυσε το πανεπιστήμιο, ο θεατρίνος Πελεγρίνης αποφάσισε να ασχοληθεί με την Χρυσή Αυγή!




Προκλητικότατος ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πελεγρίνης σε ομιλία που έκανε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος. Θεωρώντας, προφανώς, ότι υποδύεται ακόμη τον ηθοποιό σε θεατρική παράσταση επιτίθεται χυδαία εναντίον της Χρυσής Αυγής. «Προτιμώ ένα Πανεπιστήμιο με φοιτητές ζωντανούς, να προσπαθώ να τους πείσω και να με προπηλακίζουν, από ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και θα το έχει διαβρώσει. Ο μόνος χώρος που δεν έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή είναι το Πανεπιστήμιο». 

Αυτά είπε εντελώς θρασύτατα, ο έχων το απωθημένο του ηθοποιού Πελεγρίνης, με τα «πρόβατα» από κάτω να τον χειροκροτούν, ενώ στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν φοιτητές Χρυσαυγίτες και καθηγητές Χρυσαυγίτες, αλλά είναι ως πρόσωπα, δεν υπάρχει κίνηση ή ρεύμα». Δεν σχολιάζουμε την αψυχολόγητη ενέργεια του Πελεγρίνη, να δίνει θεατρική παράσταση (!) στο Παρίσι την ώρα που στην Αθήνα ήταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις σχετικά με την λειτουργία του Ανώτατου Ιδρύματος. Καλύτερο επικοινωνιακό δώρο προς την λαομίσητη μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει. Όμως, σε ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η θρασύτητά του δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Όταν ο Πελεγρίνης εννοεί «φοιτητές ζωντανούς» εννοεί την τρομοκρατία της αριστεράς στα πανεπιστήμια που έχει εκφυλίσει πλήρως τον χώρο και τον έχει μετατρέψει σε αχούρι. Εννοεί την μετατροπή ενός Ναού Γνώσης σ΄ένα χαμαιτυπείο όπου κυβέρνηση, αντιπολίτευση και φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να χειροτερέψουν τα πράγματα. Ένας χώρος όπου η κομματοκρατία κάνει θραύση και πολλές φορές μετατρέπεται σε ρινγκ από τις «δημοκρατικές» συζητήσεις και διενέξεις των φοιτητικών παρατάξεων των συστημικών κομμάτων. Επομένως, το ερώτημα που γεννάται είναι από πού κι ως που είναι δυνατόν «να διαβρώσει» η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έναν χώρο απολύτως διαβρωμένο.

Χαιρόμαστε, πάντως, που ο Πελεγρίνης ομολογεί ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «έχει παρεισφρήσει» παντού, εκτός από τα Πανεπιστήμια. Παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει άμεση διασύνδεση με όλους τους ζωντανούς τομείς της Ελληνικής Κοινωνίας. Εργαζόμενους και Ανέργους, Νεολαία, Αγρότες, όλους όσοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Πατρίδας. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να έχει σχέση με τύπους που θεωρούν ότι μπορούν να μιμηθούν τον… Αλέξη Μινωτή, ούτε να ασκήσει επιρροή σε αιωνόβιους φοιτητές, οι οποίοι έχουν βρει την καλύτερη δικαιολογία για να μείνουν άεργοι υπηρετώντας την καθεστωτική αριστερά. Εννοείται πως έχουμε αρκετούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια.

Φοιτητές Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, από τα φτωχά Λαϊκά στρώματα, οι οποίοι θέλουν να σπουδάσουν σεβόμενοι τους κόπους, τις θυσίες και τα έξοδα των γονιών τους. Όχι να βλέπουν να παίζεται «μπιλιάρδο» στις πλάτες τους από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Φοιτητές, που έχουν πολιτική άποψη την οποία, όμως, δεν μπορούν να εκφέρουν, αφού οι «δημοκράτες» στα Πανεπιστήμια απαγορεύουν κάθε εθνικιστική έκφραση. Το ίδιο συμβαίνει και με καθηγητές, αλλά ποιος θα τολμήσει να εκφραστεί όταν ξέρει ότι η κόκκινη αλητεία που διαφεντεύει τα πανεπιστήμια μπορεί να τους προξενήσει σοβαρές βλάβες δίχως να λογοδοτήσουν πουθενά;

Είναι πανεύκολο για τον Πελεγρίνη να πουλάει «αντιφασισμό» του χειρίστου είδους, για να καλύψει τις δικές του ευθύνες για το κατάντημα των Πανεπιστημίων. Είναι πανεύκολο να νομιμοποιεί τους τραμπουκισμούς της άκρας αριστεράς μέσα στα Πανεπιστήμια εναντίον όποιου αντιληφθούν ότι είναι Εθνικιστής. Είναι πανεύκολο να κάνει μονόλογο έχοντας ως ακροατήριο «πρόβατα», που συμφωνούν με το φίμωμα ενός Νομίμου Πολιτικού Κόμματος. Το δύσκολο είναι να παραδεχθεί ότι ο ίδιος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεταπολίτευσης, η οποία διέλυσε την Παιδεία σ΄όλους τους τομείς της και κατέστησε τα Πανεπιστήμια χώρο διαφθοράς και εκκόλαψης αυριανών ανέργων.

Ευχόμαστε, πάντως, στον Πελεγρίνη την επόμενη φορά να προσπαθήσει να ενσαρκώσει έναν ρόλο που να παραπέμπει στον αείμνηστο Βασίλη Αυλωνίτη (ή έστω στον Διονύση Παπαγιαννόπουλο). Σίγουρα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον…

Γιώργος Μάστορας

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Είναι πολιτική επιλογή της Χρυσής Αυγής να απέχει από το γελοίο πανηγύρι των φοιτητικών εκλογών που έχει μετατρέψει το ελληνικό πανεπιστήμιο σε τσίρκο κομματικών αντιπαραθέσεων. Πάγιος στόχος μας να ξαναγίνουν τα πανεπιστήμια χώροι επιστημονικής έρευνας και εθνικής παιδείας, απαλλαγμένοι από τους εγκάθετους της κομματοκρατίας

ΠΗΓΗ