Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι εξηγείται η εμμονή των αμερικανών να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Επιστολή Α.Ντούγκιν - γεωπολιτικού μέντορα του Β.Πούτιν - στο Ν.Μιχαλολιάκο.




Μια επιστολή του Ρώσου καθηγητή και συγγραφέα Αλεξάντερ Ντούγκιν, ενός από τους πλέον στενούς συμβούλους και «κατηχητές» του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην έννοια του «Ευρασιατισμού» έφτασε στον φυλακισμένο γ.γ. ττου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο πριν μερικές ημέρες.


Στην επιστολή του ο Α.Ντούγκιν, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στις γεωπολιτικές προσεγγίσεις και θέσεις του κόμματος και ζητεί να ανοίξει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και του think tank που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Μόσχα.

Είναι η δεύτερη φορά μετά το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που είχε μεταδώσει τα περί συλλήψεων "ριζοσπαστών πολιτικών" που η ρωσική πλευρα εμφανίζεται να συμπαραστέκεται στο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου και προσωπικά στον Ν.Μιχαλολιάκο.

Ο καθηγητής Ντούγκιν, γεννημένος το 1962 είναι ένας από τους πλέον γνωστούς πολιτικούς σχολιαστές και θεωρητικούς της ιστορίας των ιδεών της Ρωσίας.

Διδάσκει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας ενώ είναι ο σύγχρονος εμπνευστής και ηγέτης του κινήματος του «Ευρασιατισμού», δηλαδή της άποψης ότι η Ρωσία δεν ανήκει ούτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή αλλά είναι μία καθαρά Ευρασιατική χώρα, η οποία θα πρέπει μέσω της «Χερσαίας Ισχύος» (Land Power) να αντιταχθεί στις «Ναυτικές Δυνάμεις» (Naval Powers), τις «Ατλαντικές» όπως τις αποκαλεί και να ελέγξει τον τεράστιο χώρο της Ευρασίας μέσω της «εκπαραθύρωσης» των Αγγλοσαξονικών δυνάμεων από την περιοχή. 

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ένωσης των λαών της Ευρασίας, υπό τη σκέπη της Μόσχας. Πάνω στην θεωρία αυτή στηρίχθηκε η δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης από τον Β.Πούτιν

Ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκος έχει ταχθεί καθαρά υπέρ μιας συμμαχίας της Ελλάδας με την Ρωσία, και απομάκρυνσης από τις «Ναυτικές Δυνάμεις» (Naval Powers), τις «Ατλαντικές» καθώς θεωρεί ότι για την Ρωσία η Ελλάδα ως «ναυτική δύναμη» είναι πιο πολύτιμη για την Ρωσία, δεδομένου του προσανατολισμού της Ρωσίας ως «Χερσαίας Δύναμης».
Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, η θεωρία του «Ευρασιατισμού» από μόνη της αποτελεί ένα τεράστιο ακαδημαϊκό – και όχι μόνο – ζήτημα, το οποίο άπτεται θεμάτων ταυτότητας, κουλτούρας, θρησκείας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, γεωπολιτικής και Ιστορίας.

Ο Α. Ντούγκιν συγγραφέας και του βιβλίου NEXUS είναι ο γεωπολιτικός ακτιβιστής που έχει επηρεάσει περισσότερο τον Β.Πούτιν και βρίσκεται κοντά του περισσότερο από δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα η εξωτερική πολιτική της χώρας να επηρεάζεται άμεσα από τις συμβουλές που δίνει στον Ρώσο πρόεδρο.

Η επιστολή που έστειλε στο Ν.Μιχαλολιάκο, μόνο τυχαία κίνηση δεν είναι...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr