Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η βρετανική Sunday Times για την άνοδο της Χρυσής Αυγής


Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και εξηγεί ότι ο θυμός, η αύξηση της εγκληματικότητας και η ανεργία δίνουν ώθηση στα ποσοστά της.
Μάλιστα δίνει το παράδειγμα ενός οδηγού ταξί ο οποίος αντί να καταγγείλει την επίθεση που δέχθηκε από αλλοδαπό στη αστυνομία πήγε στη Χρυσή Αυγή.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν αναμένεται να λύσουν κάποιο από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Αντίθετα, μια σημαντική πιθανότητα είναι μετά τις εκλογές αυτές να προκύψει χάος.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναφέρει η εφημερίδα, το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» που υπόσχεται να διώξει όλους τους ξένους και να «σφραγίσει» τα ελληνικά σύνορα με ναρκοπέδια ετοιμάζεται να μπει στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά με ένα ποσοστό περί το 5% των ψήφων που ισοδυναμεί με περίπου 15 βουλευτές αλλά και με ένα έμβλημα το οποίο θυμίζει την «σβάστικα».

Στην περίπτωση αυτή κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό αναφέρουν στους Sunday Times πολιτικοί αλλά και εκπρόσωποι οικονομικών φορέων της Ελλάδας.

Όχι, μόνο, γιατί οι νεοναζιστές - μέλη της «Χρυσής Αυγής» χρησιμοποιούν το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό αλλά, ταυτόχρονα, γιατί εκφράζονται και φόβοι για πιθανές επιθέσεις σε βουλευτές της Αριστεράς από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας βουλής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μπορεί τελικά τα μέλη του ναζιστικού κόμματος να καταφέρουν να περάσουν μέσα στο χώρο της Βουλής ακόμη και αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, για παράδειγμα ρόπαλα του μπέιζ - μπολ.

Οι αναλυτές μιλώντας στους Sunday Times εκφράζουν το φόβο τους στην περίπτωση που δεν μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις για σχηματισμό κυβέρνησης, ότι στην περίπτωση του εκλογικού αδιεξόδου η χώρα θα περιέλθει σε αναρχία.

Σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικών στη βρετανική εφημερίδα ένας από τους λόγους για τον οποίο η παράταξη της Χρυσής Αυγής σε ορισμένα σημεία της χώρας αγγίζει το 10% είναι και αυτός της διανομής βασικών ειδών διατροφής σε αναξιοπαθούντες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.