Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ OI ΠΑΣΟΚ - ΝΔ .Α.Ε : MIA AYTOKTONIA ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
Η οικονομική κρίση οπλίζει τους αυτόχειρες - Μία αυτοκτονία κάθε τρεις μέρες
Δεν έχει τέλος το δράμα πολλών οικογενειών στην Ελλάδα, καθώς είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο κάποιο από τα μέλη τους να βάζει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πως δείχνουν τα στοιχεία κάθε τρεις ημέρες ένας άνθρωπος παίρνει τη σκληρή απόφαση και αυτοκτονεί, μεγαλώνοντας τον κατάλογο με τους αυτόχειρες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα όπως αναφέρει και ο μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχίατρος, Δημήτρης Μπούκουρας τονίζοντας ότι επιστημονικές έρευνες έχουν καταγράψει πως μια αύξηση κατά 3% στα επίπεδα της ανεργίας οδηγεί σε αύξηση κατά 4,5% των αυτοκτονιών των ανέργων.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι εκτός από τις οικονομικές δυσχέρειες οι οποίες οδηγούν στην αυτοχειρία.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε λίγες ημέρες περισσότεροι από δέκα άνθρωποι επέλεξαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Συγκεκριμένα σε Γκύζη και Αγρίνιο ένα 40χρονος και ένας 60χρονος αποφάσισαν να κρεμαστούν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ένας 50χρονος επιχειρηματίας από τον Πύργο. Ενώ στη Λαμία, ένας αγρότης άφησε το τρακτέρ του να κυλήσει και να τον καταπλάκωσε.

Στις 25 Απριλίου...
η πανεπιστημιακή κοινότητα συγκλονίστηκε από την αυτοκτονία του 38χρονου λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Πολυβού, ο οποίος είχε εκλεγεί εδώ και δύο χρόνια στη θέση του λέκτορα αλλά, δεν είχε διοριστεί ποτέ λόγω του παγώματος των διορισμών. Συγκλονισμένη είναι και η τοπική κοινωνία στην Κύμη με τον 44χρονο πατέρας δύο ανήλικων παιδιών να βάλει τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα.

Στα τέλη Απριλίου ένας 79χρονος άνδρας πραγματοποίησε «βουτιά» θανάτου στο λιμάνι της Πρέβεζας, ενώ την ίδια ημέρα στη Νεάπολη του Δήμου Βοϊου αυτοκτόνησε και ένας 35χρονος ιερέας πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Στις 21 Απριλίου, είχε βάλει τέλος στην ζωή του τυλίγοντας μία θηλιά γύρω από τον λαιμό του ένας 57χρονος άνδρας, οικογενειάρχης από τη Φτελιά. Την προηγούμενη ημέρα, στις 20 Απριλίου, η κοινωνία στο Ηράκλειο της Κρήτης αναστατώθηκε από την αυτοκτονία του 54χρονου λογιστή ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στη σκάλα της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.