Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ :30% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ 50 -100 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Αυξημένη κατά 30% η ροή παράνομων μεταναστών το πρώτο τρίμηνο του 2012

Συνεχή αύξηση της μεταναστευτικής ροής παρά την εντατικοποίηση των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ., την ανάπτυξη των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα (Frontex) και την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα εμφανίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Εκατό έως τριακόσιοι λαθρομετανάστες, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες προερχόμενοι από δεκάδες ασιατικές και αφρικανικές χώρες περνούν καθημερινά σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω Τουρκίας, της χώρας που κατ’ επανάληψη, όπως διατυπώνουν ελληνικές εκθέσεις και εκθέσεις ευρωπαϊκών οργανισμών «παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια η βασική πύλη εισροής παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ε.Ε.».

Εν τω μεταξύ, αυξημένη κατά 30% εμφανίζεται
-φέτος- η ροή των παράνομων μεταναστών το πρώτο τρίμηνο του 2012 -κυρίως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα- σε σχέση με πέρυσι.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή σύστημα επιτήρησης συνόρων με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων ενώ έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του φράγματος στις Καστανιές Έβρου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αχαρνών με την οποία ζητεί την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.