Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ!

Σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα κλιμακώνει η Τουρκία τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, προσπαθώντας έτσι να εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας που έχει η χώρα μας, προδιαγράφοντας παράλληλα το θερμό καλοκαίρι που στήνουν οι στρατοκράτες της Άγκυρας με την ανοχή βεβαίως της πολιτικής ηγεσίας τους.
Μια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο, εντός του ΕΕΧ και των ΕΧΥ από το βορρά μέχρι το νότο, εκτελώντας αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης (CAS) αεροπορικής περιπολίας και απαγόρευσης (CAP), ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας με την επωνυμία Beyaz Fertina (αεροναυτική) και Efes 2012 (αποβατική).
Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επομένη των ελληνικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17 και η δε δεύτερη στις 24 Μαΐου. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες, ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η τουρκική αποβατική άσκηση διεξάγεται κυρίως στην περιοχή του κόλπου Ντογκάνμπεϊ, αλλά αυτήν τη φορά περιλαμβάνει και απόβαση ειδικών δυνάμεων σε… βραχονησίδα! Τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT και μία διμοιρία καταδρομών συμμετείχαν στην άσκηση.
http://www.liako.gr/intro/ 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.