Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

To πρωί βοσκός και το βράδυ...ληστής ενας Αλβανός στην Λάρισα


Έπιασαν τον Αλβανό που «γάζωσε» αστυνομικό!
Tο πρωί δούλευε παράνομα ως βοσκός στο ποιμνιοστάσιο μιας 60χρονης στο Μακρυχώρι της Λάρισας και το βράδυ έκανε… ληστείες με «Καλάσνικοφ», ένας 36χρονος Αλβανός που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος! Ήταν αυτός που είχε «γαζώσει» με έντεκα σφαίρες (!) το αυτοκίνητο ενός 33χρονου αστυφύλακα με σκοπό να τον σταματήσει για να τον ληστέψει!

Η απόπειρα είχε γίνει στις 23 Φεβρουαρίου, όταν ο δράστης μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του έκλεισαν την παλιά εθνική στη διασταύρωση της Αμφιθέας Λάρισας ρίχνοντας στο δρόμο φύλλα ραμποτέ και πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του αστυνομικού προσπαθώντας να το σταματήσουν. Όμως, εκείνος έβαλε όπισθεν, έκανε αναστροφή και έφυγε.

Ο Αλβανός συνελήφθη στο μαντρί όπου εργαζόταν και αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας τους αστυνομικούς στην προσπάθειά του να διαφύγει. Όμως, του φόρεσαν χειροπέδες και ακολούθησε έρευνα στο κατάλυμά του, όπου βρέθηκε το τυφέκιο «Καλάσνικοφ» με μια γεμιστήρα και 27 φυσίγγια, δύο ολοπρόσωπες κουκούλες, δύο μαχαίρια, τρία κυνηγετικά φυσίγγια, ένα ζευγάρι γάντια και ένα διαβατήριο που είχε κλέψει...
στις 22 Μαρτίου μαζί με 60 ευρώ και ένα κινητό, όταν λήστεψε έναν 34χρονο ομοεθνή του μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα ενός 31χρονου στην Αμφιθέα Λάρισας!

Ο δράστης είχε ληστέψει ακόμη στις 26 Φεβρουαρίου τον 55χρονο υπεύθυνο ενός πρατηρίου υγρών καύσιμων στο 21ο χιλιόμετρο του δρόμου Λάρισας– Αγιάς και άρπαξε ένα κινητό και 300 ευρώ. Στις 5 Μαρτίου εισέβαλε ένα καφε μπαρ στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Γυρτώνης- Τυρνάβου όπου πυροβόλησε τον πάγκο και άρπαξε 200 ευρώ από τον 49χρονο ιδιοκτήτη και 45 ευρώ μαζί με ένα κινητό από δύο αλλοδαπούς θαμώνες. Και στις 10 Μαρτίου μαζί με τον άγνωστο συνεργό του απείλησε τον 39χρονο ιδιοκτήτη μιας ταβέρνας στη Σωτηρίτσα Αγιάς και άρπαξε 500 ευρώ και ένα κινητό.

Ο 36χρονος βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα όπου του απαγορεύεται η είσοδος και είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθυμήτων λόγω διοικητικής απέλασης. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ το πολεμικό όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση για προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ληστείες. Η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου συνελήφθη για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερη.

 Protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.