Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"Προδότης" ο Άντιτς για τους Σκοπιανούς επειδή είπε πως κατάγεται από την… FΥRΟΜ.


Με τον συμπατριώτη τους και διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού Πέρο Άντιτς, τα έβαλαν οι Σκοπιανοί! Κι όλα αυτά, επειδή δήλωσε σε video για την Ευρωλίγκα, πως κατάγεται από την… FΥΡΟΜ.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των Σκοπίων, που κατέκτησε την 4η θέση στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, από εθνικός ήρωας έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων σε ΜΜΕ, ιστολόγια και κοινωνικά δίκτυα, επειδή απέφυγε να αποκαλέσει τη χώρα του με τη συνταγματική της ονομασία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που τον χαρακτήρισαν ευθέως... «προδότη», αφού ο Άντιτς υπήρξε «εθνικός ήρωας» για τους συμπατριώτες του, μετά τη σημαντική επιτυχία στο ευρωμπάσκετ. Μάλιστα είχε τιμηθεί από τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ, με το ύψιστο μετάλλιο της χώρας.

Να σημειωθεί πως η FΙΒΑ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως FYROM, άρα εκ των πραγμάτων ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να δηλώσει πως κατάγεται από την… «Μακεδονία».

Καυστικό ήταν το σχόλιο του ενημερωτικού plusinfo.com για την κριτική που ασκείται στον Άντιτς. «Τα όσα δήλωσε προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις από «Μακεντόνετς» που συνήθως περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νότιο γείτονα (Ελλάδα). Ο αθλητισμός και η πολιτική δεν συμβαδίζουν, οπότε είναι καλύτερο ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, να μην μπαίνει στο στόχαστρο κακόβουλης κριτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.