Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αστυνομικοί υπό τιμωρία γιατί έπραξαν το καθήκον τους!

Ένα δημοσίευμα, με τον «πιασάρικο» τίτλο: «Σκάνδαλο» στην ΕΛ.ΑΣ με 60 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ», που δημοσιεύθηκε στο καθεστωτικό Βήμα, μας προκάλεσε την προσοχή. Για ποιο «σκάνδαλο» μιλάει ο αρθρογράφος, και γιατί άραγε έχει μέσα σε εισαγωγικά τη λέξη «σκάνδαλο»; Να δούμε το δημοσίευμα:
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από μαζικό κρούσμα απειθαρχίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί συνεπλάκησαν, στις μία το βράδυ της Τετάρτης, με φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς
.
Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ πολλούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που τους θεώρησαν υπεύθυνους για την ρίψη μπουκαλιών -λίγη ώρα νωρίτερα- εναντίον μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι όλα αυτά όταν οι υπεύθυνοι αξιωματικοί... φώναζαν στους ασυρμάτους να φύγουν από το σημείο εκείνο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην συμπλακούν με τους φοιτητές.
Ήδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ αυτό το κρούσμα «μαζικής ανυπακοής» θεωρείται ενδεικτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία της ομάδας μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα...
Σύμφωνα, λοιπόν, με αστυνομικές πηγές το περιστατικό ξεκίνησε λίγο πριν τη μία το ξημέρωμα της Τετάρτης όταν δυο εποχούμενοι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούντο στην οδό Πατησίων, δέχθηκαν ένα δύο αντικείμενα από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Οι δυο αστυνομικοί φαίνεται ότι στάθηκαν σε εκείνο το σημείο και δεν απαντούσαν στους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκάλεσε ανησυχία στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε άλλους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν μαζικά επί τόπου.
Τουλάχιστον 30 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ παρατάχθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και παρά τις αντίθετες εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί εφόρμησαν στον πανεπιστημιακό χώρο. Σύμφωνα με αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ «για τουλάχιστον 20 λεπτά ουδείς υπάκουσε στις εντολές. Τους διατάζαμε να φύγουν αμέσως από εκεί, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος γενίκευσης των επεισοδίων, όμως εκείνοι δεν άκουγαν κανέναν...».
Το απόγευμα της Πέμπτης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε διοικητική έρευνα για το περιστατικό.
Ας δούμε, λοιπόν, ποιο ήταν το «σκάνδαλο»:
Έχει καταργηθεί δια νόμου το περιβόητο «πανεπιστημιακό άσυλο», ναι ή όχι; Έχει! Άρα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, είχαν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εισέλθουν στον χώρο και να αναζητήσουν τους ταραξίες. Άρα, έπραξαν το καθήκον τους, όπως το επέβαλλε ο Νόμος.
Το σκάνδαλο (χωρίς βεβαίως εισαγωγικά) είναι το γεγονός ότι το λεγόμενο «κέντρο της ΕΛ.ΑΣ» (ποιος άραγε είναι υπεύθυνος, ονοματεπώνυμο δεν έχει;) έδινε στους αστυνομικούς ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαταγές. Μάλιστα, με το γνωστό μότο «κίνδυνος γενίκευσης των επεισοδίων», το λεγόμενο «κέντρο της ΕΛ.ΑΣ» πάντα αποτρέπει τους αστυνομικούς να επιτελέσουν το καθήκον τους, όταν δέχονται επιθέσεις από αναρχοκομμουνιστές! Τυχαίο; Δε νομίζω! Διοικητική έρευνα, λοιπόν, πρέπει να διατάξει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τις «περίεργα» ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαταγές του «κέντρου της ΕΛ.ΑΣ» κι όχι για τους άνδρες της ΔΙΑΣ που έπραξαν το καθήκον τους.

2 σχόλια:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΤΟΥΣ....

    ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΛΟΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε ήσυχη, τσογλάνια, την ομάδα ΔΙΑΣ! Είναι η μόνη που παράγει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Αστυνομικό έργο... Άντε να μήν αρχίσω τα "Γαλλικά"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.