Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Νέο ξεβράκωμα για το (πολιτικά) ερωτευμένο ζεύγος Τσίπρα-Καμμένου.Κάποιοι  είπαν ότι χάσαμε "πολυτιμο χρόνο"  με τις διερευνητικές εντολές και τις  απανωτές συσκέψεις  στο προεδρικό μέγαρο,Άλλοι πάλι ισχυρίζονται  και δικαίως , ότι όλα αυτά  ήταν  μία αποτυχημένη παράσταση  κάποιου περιοδεύοντος  θιάσου.

Δεν ξέρω  αν αυτό που ζήσαμε  τις τελευταίες ημέρες είχε τα χαρακτηριστικά  μιάς τραγωδίας ,μιάς κωμωδίας ή τέλος πάντων μιας κακόγουστης φάρσας.Αυτό που αντιλήφθηκα  εγώ  διαβάζοντας  κυρίως τα πρακτικά  των  "συμβουλίων" των πολιτικών αρχηγών, είναι ότι λύθηκαν  μερικές δυσεπίλητες "εξισώσεις" και σε αυτό βοήθησαν κυρίως  οι πρωταγωνιστές  του "αντιμνημονιακού αγώνα" κ. Τσίπρας και Καμμένος.
 
Ο  Τσίπρας  ήταν εκείνος που πρότεινε  για υπηρεσιακό πρωθυπουργό   τον "πετυχημένο"  στα οικονομικά και στα θέματα  "εθνικής ασφάλειας"  κ. Αρσένη ( ευτυχώς που δεν  αναφέρθηκε στην επίσης  "πετυχημένη" διέλευσή  του απο το υπ. παιδείας) και που όταν   η πρότασή του απερρίφθη απο  το νεοφιλελεύθεροδίδυμο "Χονδρός - Λιγνός", ο "αντιμνημονιακός"  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε  ...σκόντο  δηλώνοντας  πως  ως  γνήσιος ευρωαριστερός θα δεχόταν   το μέλος της Trilateral commission , του Rockfeller foundation, το πρώην στέλεχος  της ιδιωτικής "Τράπεζας της "Ελλάδος" , της ΕΚΤ  , του ΔΝΤ  και μέχρι προχθές  δοτού πρωθυπουργού  κ.Παπαδήμιο.
 
Λύθηκε λοιπόν η πρώτη εξίσωση στην οποία ο "άγνωστος χ"  ήταν  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  της  αριστερής  "αντιμνημονιακότητας".
 
Την δεύτερη εξίσωση   την έλυσε , και μάλιστα  "με την πρώτη", ο  εκ δεξιών "αντιμνημονιακός"  κ.Καμμένος.Η δική του  πρόταση ήταν  ο πρόεδρος του Συμβουλίου  της Επικρατείας  κ.Πικραμμένος.Αυτός δηλαδή που  απεφάνθη πως το πρώτο μνημόνιο ήταν καθ΄όλα συνταγματικό  ή για να το πούμε αλλιώτικά  "συμβατό με το Σύνταγμα της Ελλάδος".
 
Τελικά  η λύση  της δεύτερης  εξίσωσης  έγινε  αποδεκτή   και έτσι  απο αύριο  θα γελάει   ο κάθε πικραμένος και ο κάθε  καμένος  απο τα "συνταγματικά" μνημόνια και τα άλλα  θεραπευτικά  μέτρα, βλέποντας  τον προταθέντα  απο τον αρχηγό  των "Ανεξάρτητων  Ελλήνων"  στην θέση του  "υπηρεσιακού πρωθυπουργού".
 
Αν σήμερα  οι εκ δεξιών  και εξ ευωνύμων αντιμνημονιακοί "οπλαρχηγοί"  μας έδειξαν πρόσωπα  που  ήταν  χωμένοι ως τα αυτιά  στον βούρκο των μνημονίων, φαντασθείτε  πως και με ποιά "οπλα"  θα πολεμήσουν αύριο τους   δημιουργούς  αυτού  του  βούρκου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.