Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αυτά θέλουν να υποθηκεύσουν οι δανειστές.

Το ενδιαφέρον όλων μας έχει στραφεί στα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Ιόνιο. Όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτά κι έτσι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ο χάρτης που βλέπετε. Είναι χάρτης που έχει επίσημα στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Ο χάρτης περιλαμβάνεται στην ενημέρωση που είχε κάνει ο κ.Γιάννης Μανιάτης υφυπουργός Ενέργειας στη Βουλή και είναι......
εντυπωσιακός! Όλες οι περιοχές που έχουν σημειωθεί έχουν βεβαιωμένο ορυκτό πλούτο. Αποθέματα νικελίου,ψευδαργύρου,μολύβδου,χαλκού,χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και στη Θράκη. Ποια είναι η αξία τους; Με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή,τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων,υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 28 δις ευρώ!

Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασμολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο κ.Μανιάτης , η Βόρεια Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικά περιφέρειες της Ευρώπης και αποτελεί σταθερή μεταλλευτική πηγή για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Αυτά βλέπουν και θέλουν οι δανειστές. Αυτά θέλουν να υποθηκεύσουν.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.