Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τελικά είμαστε επαρχία της Ιουδαίας. Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει τους εκπαιδευτικούς στα λειτουργούντα εβραικά σχολεία!



Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Νόμου περί Ιεροδιδασκάλων, οι οποίοι θα διδάσκουν το μάθημα του Ιερού Κορανίου στους μουσουλαμανόπαιδες που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της Θράκης παρουσίασε η ελληνική αντιπροσωπεία στο 6ο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα μειονοτικά θέματα που γίνεται στη Γενεύη.

Στο φόρουμ συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.

Το φετινό φόρουμ είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων και ειδικότερα σε θέματα νομοθετικής προστασίας, πρόληψης και προστασίας από τη βία κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων, την προώθηση και προστασία της ταυτότητας των θρησκευτικών μειονοτήτων καθώς και την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Επίσης, ευρεία αναφορά έγινε και στη λειτουργία των Μουφτειών και των 300 και πλέον ισλαμικών τεμενών στη περιοχή της Θράκης τις τελευταίες εννιά δεκαετίες.

Όσον αφορά την Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος, επισημάνθηκε ότι απολαμβάνει το ίδιο νομικό καθεστώς με την Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ υπογραμμίσθηκε ότι η Ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει τη δαπάνη μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών στα λειτουργούντα εβραϊκά σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ