Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μισάνθρωπος και υπάνθρωπος, δηλαδή αριστερός. Χ. Τσάκαλος: «Η επίθεση στους φασίστες άργησε να γίνει.»

 
 
«Το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή άργησε να γίνει! Ήταν μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί...». Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής», σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο σταθμό 105 FM (Αυτοοργανωμένο Ραδιόφωνο Μυτιλήνης), ο κρατούμενος για τρομοκρατική δράση Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε προχωρήσει την περίοδο 2008-2013 σε περισσότερες από 200 ένοπλες επιθέσεις.
 
Ο Χ. Τσάκαλος είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2011 στη Νέα Ιωνία Βόλου, μαζί με άλλους φερόμενους ως συμμετέχοντες στην ίδια οργάνωση και μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση στη Χρυσή Αυγή και την ανάληψη ευθύνης, ο Χ. Τσάκαλος απαντά: «Επειδή ειπώθηκαν πολλά και γράφτηκαν άλλα τόσα για την εκτέλεση των νεοναζί, εγώ αυτό που μπορώ να πω και να περιοριστώ σε αυτό είναι το εξής: κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί. Οποιοσδηποτε δεν χάρηκε με αυτό που έγινε καλά θα κάνει να αναρωτηθεί τι σημαίνει αναρχικός τελικά και γιατί ο ίδιος λέει ότι είναι αναρχικός και αυτοπροσδιορίζεται έτσι».

Για τον αντίκτυπο της επίθεσης στον αναρχικό χώρο, ο Χ. Τσάκαλος λέει ότι «τέτοιες κινήσεις πρέπει να λειτουρογούν σαν πυροκροτητής και για τους υπόλοιπους αναρχικούς και να θεωρήσουν ότι η ώρα είναι πάντα τώρα. Πιστεύω- και θα το πω σχηματικά- ότι η επίθεση αυτή άργησε να γίνει στους φασίστες. Όχι απλώς ήταν η ώρα τους, άργησε να γίνει. Γι' αυτό είχαν ξεθαρρέψει τόσο πολύ και είχαν γίνει όλα αυτά.».