Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Προκαλεί ο αρχιδιαπλεκόμενος Ψυχάρης. ΔΟΛ εναντίον Ελλήνων: «Πάρτε τους τα σπίτια» - Για τα χρέη του οργανισμού τσιμουδιά…



Η λέξη «αίσχος» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τον μισανθρωπικό ανθελληνισμό που διακατέχει τους ταγούς της λεγόμενης «ενημέρωσης» στην Ελλάδα. Ιδιαιτέρως η ναυαρχίδα του Μνημονίου που ακούει στο όνομα ΔΟΛ πολλές φορές εκπλήσσει δυσάρεστα με τις συνεχόμενες επιδείξεις αποσταγμένου μίσους ενάντια σε οτιδήποτε το Ελληνικό και ιδιαιτέρως εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Τελευταία τέτοιου κατάπτυστου άρθρου γεμάτου μίσους είναι το πλέον πρόσφατο άρθρο – γραμμή της εφημερίδος «Το Βήμα», που σας παραθέτουμε αυτούσιο, προ του απαραίτητου σχολιασμού, χωρίς να διορθώσουμε τα πάμπολλα ορθογραφικά λάθη, που αποδεικνύουν το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του συντάκτη:


«Κοινή λογική

Ολοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν διαπιστώσει ότι μετά από εβδομάδες συζητήσεων, αντεγκλήσεων και τριβών επικράτησε η κοινή λογική. Μετά τις εκατέρωθεν υποχωρήσεις γεφυρώθηκε το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές και όπου απαιτούνται βελτιώσεις ή τροποποιήσεις να γίνουν πρίν έρθει στο Σώμα για ψήφιση το Δεκέμβριο.

Αν όμως στον προϋπολογισμό που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό μιας οικονομικής πολιτικής, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, επικράτησε η κοινή λογική, δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως η άρση της γενικής απαγόρευσης των πλειστηριασμών και της προστασίας όχι των αδυνάμων αλλά των κατ' επάγγελμα "μπαταχτσήδων". 

Μετά από τέσσερα χρόνια αυστηρής απαγόρευσης, κάθε διεκδίκησης των εγγυήσεων των δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πρός τις τράπεζες το ζήτημα αυτό έχει γίνει σημαία λαϊκισμού από βουλευτές όλων των κομμάτων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Κανείς όμως δεν εξήγησε στους βουλευτές ότι οι δανειολήπτες που αντιμέτωπισαν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, είχαν και έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν το δάνειό τους καταβάλοντας ελάχιστη - συμβολικού ύψους στις περισσότερες περιπτώσεις -  δόση, μέχρι να ξεπεράσουν τη δύσκολη κατάσταση της ανεργίας, ασθένειας ή ενός απρόοπτου γεγονότος.

Κανείς δεν εξήγησε στους βουλευτές ότι πίσω από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους κρύβονται χιλιάδες άλλοι που ενώ οφείλουν στη μια τράπεζα, έχουν καταθέσεις ίσου ή και μεγαλύτερου ύψους σε άλλη τράπεζα. Απλά οχυρώνονται πίσω από το νόμο και τους πραγματικά ανήμπορους για να μην πληρώσουν.

Και τέλος κανείς δεν είπε στους βουλευτές ότι ούτε η τρόικα δεν ζήτησε την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοπληπτών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Η κοινή λογική λοιπόν επιτάσει να βρεθεί λύση ώστε να μην απειληθεί η πρώτη κατοικία και η οικογενειακή ηρεμία κανενός πολίτη που αναγνωρίζει την οφειλή του, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σήμερα. Ταυτόχρονα όμως όσοι έχουν και χρωστάνε πρέπει να πληρώσουν.

Διαφορετικά πάλι ο συνεπής δανειολήπτης, ο συνεπής φορολογούμενος θα κληθεί να καλύψει τυχόν νέες τρύπες και ανάγκες των τραπεζών.»

Εμείς δεν θα πούμε πολλά… Τα είπε άλλωστε όλα ο συντάκτης του κύριου άρθρου – γραμμή του «Βήματος». Θα πούμε όμως ένα: Εφόσον μιλάμε για «μπαταχτσήδες» και για ανθρώπους που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν, εμείς να θυμίσουμε κάτι στον αρθρογράφο και αναμένουμε την τοποθέτηση του, επί του ζητήματος.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL. Το 2012, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων. Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000. ευρώ.

Με βάση τα όσα λέει παραπάνω ο συντάκτης, θα πρέπει να γίνουν άμεσα κατασχέσεις στον ΔΟΛ και να τους πάρουν και τα σπίτια. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην «αδερφή» εταιρία – κανάλι του κ. Μπόμπολα. Επίσης το ίδιο θα πρέπει να γίνει και σε σχεδόν όλα τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες, που καθημερινώς καθυβρίζουν την Χρυσή Αυγή. Εμείς δεν θα πούμε τίποτε άλλο, παρά θα περιμένουμε για να δούμε αν συμφωνεί με τις κατασχέσεις προς τους «φίλους» του στα διάφορα ΜΜΕ.