Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Mandela είχε εκπαιδευτεί από την Mossad



Σύμφωνα με αποκλειστική δημοσίευση της διαδικτυακής συνδρομητικής έκδοσης της έγκριτης ισραηλινής ε/φ Haaretz, ο άρτι αποβιώσας πρώην ηγέτης της Νοτίου Αφρικής και εξέχουσα παγκόσμια φυσιογνωμία, Nelson Mandela, είχε τύχει εκπαίδευσης στα οπλικά συστήματα από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, την Mossad, στην Αιθιοπία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, ο Mandela είχε δείξει ενδιαφέρον για τις τακτικές της Haganah, εβραϊκής παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία υπήρξε ενεργή από το 1920-1948 στην τότε βρετανική Παλαιστίνη.
Άξιο αναφοράς είναι ότι λόγω του ενδιαφέροντος που είχε δείξει ο Mandela για την Haganah (σημειωτέον ότι μετά την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, αποτέλεσαν τον πυρήνα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, IDF), θεωρήθηκε από την Mossad ως έχων τάση προς τον κομμουνισμό (leaning toward communism).


Όπως υποστηρίζει η ε/φ, στηρίζει τις πληροφορίες της από TOP SECRET κρατικό έγγραφο, το οποίο βλέπει για πρώτη φορά τη δημοσιότητα. Από το έγγραφο προκύπτει, επίσης, ότι οι πράκτορες της Mossad προσπάθησαν να ενθαρρύνουν σιωνιστική συμπάθεια στον υπό εκπαίδευση Mandela.

To πλαστό διαβατήριο του Nelson Mandela ως “David Motsamayi”, το οποίο χρησιμοποιούσε για να ταξιδεύει στα αφρικανικά κράτη.

Σε επιστολή που έστειλε η Mossad στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, η υπηρεσία αποκαλύπτει ότι ο Mandela είχε τύχει στρατιωτικής εκπαίδευσης από επιτελείς της Mossad στην Αιθιοπία, κατά το 1962. Σημειωτέον ότι οι επιτελείς-εκπαιδευτές της Mossad δεν γνώριζαν την αληθινή ταυτότητα του Mandela.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο, είχε ημερομηνία την 11η Οκτωβρίου 1962. Περίπου δύο μήνες μετά, ο Mandela συνελήφθη στη Νότια Αφρική, λίγο μετά την επιστροφή του στη χώρα.

Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι το ο Mandela έδειξε ενδιαφέρον για τις μεθόδους της Haganah, ιδιαίτερα σε τακτικές sabotage και οπλική εκπαίδευση, καθώς επίσης και για άλλεα ισραηλινά underground  ένοπλα κινήματα.

Η επιστολή προσθέτει ότι ο Mandela “χαιρέτησε τους άνδρες μας με Shalom, και ήταν πολύ εξοικειωμένος με τα προβλήματα των Εβραίων και του Ισραήλ, καθώς επίσης έδινε την εντύπωση ότι ότι ήταν διανοούμενος”.

Ο Mandela, εξέφραζε ανοικτά την σοσιαλιστική κοσμοθεωρία και κατά καιρούς δημιοουργούσε την εντύπωση ότι είχε τάση προς τον κομμουνισμό.

Η επιστολή αυτή διατηρήθηκε για δεκαετίες στο Κρατικό Αρχείο του Ισραήλ και ποτέ δεν αποκαλύφθηκε στο κοινό. Ανακαλύφθηκε εκεί πριν από μερικά χρόνια από τον David Fachler, κάτοικο  Alon Shvut, ο οποίος ερευνά τα έγγραφα σχετικά με τη Νότια Αφρική, στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του διπλωματικής η οποία εκπονείται στο Ινστιτούτο Σύγχρονου Εβραϊσμού του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Νικόλας Στυλιανού
ΠΗΓΗ http://autochthonesellhnes.blogspot.gr