Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δολοφονική επιδρομή Τσάμηδων μασκοφόρων κατά Βορειοηπειρωτών


- Εντείνεται το κλίμα ανασφάλειας στην Βόρειο Ηπειρο!
Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο χωριό Λιβαδειά της Βορείου Ηπείρου.
Περίπου 10 άγνωστοι μασκοφόροι, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Τσάμηδες από την Κονίσπολη, μπήκαν αργά το βράδυ στο μαγαζί του Βορειοηπειρώτη Σ. Τζ. με δολοφονική διάθεση.

Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού,
ο οποίος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη.

Από τύχη γλύτωσαν η κόρη του ιδιοκτήτη και η υπάλληλος του μαγαζιού, οι οποίες προλάβανε και φύγανε από την πίσω πόρτα καθώς όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια στόχος των αλβανών μασκοφόρων ήταν η απαγωγή τους.

Μάλιστα την στιγμή που οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι τα κορίτσια το σκάσανε, ένας εξ αυτών βγήκε έξω και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. 

Μόλις οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στο δρόμο και εκεί άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για να πιάσουν τους κακοποιούς.

Όπως μας ενημερώνει η Νεολαία Επαρχίας Λιβαδειάς, μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει κάνει κάποιες προσαγωγές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ταυτοποίηση των δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία ενός ηλικιωμένου Βορειοηπειρώτη στο χωρίο Βελιάχοβο καθώς και στις συνεχόμενες ληστείες σε σπίτια Βορειοηπειρωτών και σε εκκλησίες τις περιοχής.

Τέλος, να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες μέρες το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο Δημοσίας Τάξης του Νομού Δελβίνου για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

http://aftonomi.gr/