Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!! Θα πληρώνουμε εκατομμύρια και για παρανομα δάνεια λαθρομεταναστών!


Το θέμα τον είχαν φέρει στο φως της δημοσιότητας με καταγγελία τους οι Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και το είχαμε δημοσιεύσει εδώ
Ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις...
καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε... εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.
Το κύκλωμα των τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς αλλά και αριστεριστές),
έβρισκαν “μπροστάρηδες” αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Στην συνέχεια μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, τεράστια ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων, οι οποίοι τα μοιράζονταν. Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, “Πακιστανός” κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ!

Την ίδια στιγμή που παραγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ! Η συνέχεια της αισχρής αυτής ιστορίας είναι ότι τα δάνεια αυτά θα τα πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι. Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι “κόκκινα” και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Σε όλη την χώρα αλλά ειδικότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, λαθρομετανάστες βρέθηκαν να αγοράζουν ακίνητα, κάνοντας τους ντόπιους να αναρωτιούνται πως μπορούσε να συμβαίνει αυτό και φυσικά που έβρισκαν τα χρήματα. Σύμφωνα με καταγγελίες, η απορία λύθηκε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας, στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας… ως το 2049. Καλά διαβάζετε…

Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049. Ο κύριος αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46.229 ευρώ. Έτερος αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71.440 ευρώ. Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό. Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος.

Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο; Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα; Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών; Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με προσωρινή άδεια διαμονής; Είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές. Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει η Εθνική Τράπεζα. Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε. Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια. Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών.

Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα; Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιανός είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του. Αυτός είχε υπογράψει το δάνειο και άλλοι είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα). Αυτός φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το ίντερνετ καφέ που είχε. Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς». Θα πήρε και το κατιτίς του.

Πέρυσι επίσης, γράφτηκε στα «ψιλά» των εφημερίδων η υπόθεση που κάποιοι υπάλληλοι σε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στην Κρήτη, είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό. Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά. Το πάρτυ που είχε στηθεί με τα θαλασσοδάνεια των αλλοδαπών είναι τεράστιο και τα ποσά που πλέον καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι ελεγκτικές αρχές να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς.

Να δουν ποιοι τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα λαθροδάνεια. Και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας. Θεωρείται επιβεβλημένο να ερωτηθούν οι αρμόδιοι και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.

Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια.
parapona-rodou.blogspot.com
http://www.eglimatikotita.gr/