Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πολυπολιτισμική Ελλάδα: Άρχισαν και απαγωγές Ελλήνων οι πακιστανοί λαθροεισβολείς.



- Είχαν απαγάγει γιο ιδιοκτήτη εταιρίας εμπορίας και επεξεργασίας κρεάτων από τα Καλύβια
- Τον κράτησαν 48 μέρες και τον ελευθέρωσαν στις 17 Αυγούστου
- Ζήτησαν λύτρα 3 εκατ. ευρώ αλλά τελικά πήραν 20.050 - Άφαντα τα χρήματα
- Τον κρατούσαν σε αποθήκη στη Βοιωτία και του έδιναν μαγειρεμένο φαγητό 1-2 φορές την ημέρα
- Δέκα τα μέλη της σπείρας, οι τέσσερις συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στους Αγίους Αναργύρους

Εγκληματική οργάνωση που είχε εμπλακεί στην απαγωγή 27χρονου στα Καλύβια, ληστείες αλλά και σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα Μέγαρα εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Η σπείρα, την οποία αποτελούσαν δέκα Πακιστανοί, ήταν απολύτως οργανωμένη, με προκαθορισμένους και διακριτούς ρόλους. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε χαρακτηριστικά δομημένης ομάδας, με ιεραρχία και εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Κέντρου Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Εμπλέκονται στην απαγωγή του 27χρονου στα Καλύβια, γιού ιδιοκτήτη εταιρίας εμπορίας και επεξεργασίας κρεάτων, σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέγαρα Αττικής, οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους, καθώς επίσης σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων, η μία σε βάρος ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών.

Η απαγωγή του 27χρονου
Ο Γολγοθάς του 27χρονου ξεκίνησε το βράδυ της 5ης Ιουλίου. Στις 23.20 πέντε από τους δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην εταιρία που έχει η οικογένειά του στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν το θύμα τους κι αφού ερεύνησαν το χώρο, πήραν όσα χρήματα βρήκαν.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.

Μετά από διαδρομή περίπου 15 λεπτών, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν, ο 27χρονος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από τους απαγωγείς του. Οι άλλοι δύο, όμως, τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι κι έχασε να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από περίπου 20 λεπτά πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου 
Στην αποθήκη όπου τον κρατούσαν, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας – Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου, δεν τον είχαν δεμένο, αλλά ήταν υπό διαρκή επιτήρηση. Του έδιναν δε μαγειρεμένο φαγητό μια ή δυο φορές την ημέρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δυο από τους δράστες έμεναν κοντά στην επιχείρηση της οικογένειας του 27χρονου και ήξεραν τις δραστηριότητές τους.

Οι δράστες επικοινώνησαν με τους γονείς του νεαρού και αρχικά ζήτησαν λύτρα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, η οικογένεια του 27χρονου άφησε 20.050 ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στη Ν. Χαλκηδόνα.

Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

 Οι ληστείες
Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται όμως και σε ληστείες στα Καλύβια, ενώ τέσσερις από αυτούς ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα Μέγαρα.

Το βράδυ της 03.04.2013, 21.40 ώρα περίπου, τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και κασκόλ, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, όπου εργαζόταν 31χρονος και με την απειλή όπλων (καραμπίνας και κουζινομάχαιρου), πήραν δύο κινητά τηλέφωνα και 700 ευρώ από τον υπάλληλο και το ταμείο του καταστήματος

Πρώτες πρωινές ώρες της 19.05.2013, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού, 51χρονου άνδρα και 45χρονης γυναίκας, επί της Λεωφόρου Προφάρτας στα Καλύβια και με την απειλή βίας πήραν 330 ευρώ, δύο λαπτοπ και τρία κινητά τηλέφωνα

Στις 27.09.2013, περίπου στις 19:00 τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.

Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα προς τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.

Ο αρχηγός
Ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Πάνω του βρέθηκε εξάλλου το κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, χρησιμοποιούνταν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την οικογένεια του απαχθέντα.

Στην κατοχή του, αλλά και στην κατοχή ενός ακόμα συλληφθέντα, του 43χρονου, κατασχέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίοι όπως προέκυψε ενεργοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της αρπαγής, αλλά και στις λοιπές εγκληματικές τους πράξεις, χωρίς πινακίδες και χωρίς διακριτό αριθμό πλαισίου, σε χωράφι στην περιοχή «Σακ Κυριακίου» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

διαβατήριο Πακιστανικών Αρχών,
βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για άδεια παραμονής,
βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου,
δίκαννο κυνηγητικό όπλο βελγικής κατασκευής με κομμένο το ξύλινο κοντάκι του και την μεταλλική του κάννη,
μαύρο τσαντάκι με 14 κυνηγητικά φυσίγγια,
μαχαίρι και μπαλτάς,
159 σφραγισμένα πακέτα σύνδεσης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και
σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν λευκοπλάστ και διάφορα πλαστικά γάντια.

Το αυτοκίνητο και όσα άλλα πειστήρια έχουν κατασθεχθεί έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και των έξι ακόμα ομοεθνών τους, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος συλληφθείς Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Τα συλληφθέντα μέλη οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.