Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Παιδί μου Ηλία....Τί τρόπος ήταν αυτός που φέρθηκες στη Βουλή;


Ήταν κουβέντα αυτή που ξέφυγε από το στόμα σου; Άκου κει «θα έπρεπε ένας ανακριτής να πει στον Βενιζέλο να σκάσει»! 
Δεν μπορούσες να πεις ....

«Ανυπομονώ να ζήσω την ημέρα, κατά την οποίαν ανακριτής τις θα πει στον αξιότιμο κ. Βενιζέλο “Κύριέ μου, μήπως θα πρέπει επί τέλους να σιωπήσετε, διότι η ακατάσχετη και κενή περιεχομένου λογοδιάρροιά σας ενοχλεί”»;.

Εάν είχες μιλήσει με αυτόν τον κόσμιο τρόπο, δεν θα είχες προκαλέσει την μήνιν του κ. Μανιάτη και δεν θα εισέπραττες την ευπρεπέστατη πατσαβούρα που σου πέταξε. Θυμήσου τι σου είπε το άτομο...
«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο έγινε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στα παγκόσμια χρονικά» [το «παγκόσμια χρονικά» δεν το είπε, αλλά αυτό εννοούσε].

Δηλαδή, αυτό το κνώδαλο εξακολουθεί να πιστεύει ότι με την αρπαγή των μισών αποθεματικών των Ασφαλιστικών των Ταμείων, των Πανεπιστημίων, τω νοσοκομείων, των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των ελλήνων μικροεπενδυτών, μειώθηκε το χρέος της χώρας, το οποίο, παρά το κούρεμα, εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο, όπως ομολογούν οι πάντες.

Αυτή και μόνον η δήλωση Μανιάτη σε δικαίωσε παιδί μου. Ξέχασες, όμως, να πεις στον ίδιο τον Μανιάτη «να το βουλώσει και να μην ξαναμιλήσει».

Και επειδή ο προεδρεύων τη συγκεκριμένη στιγμή κ. Νάκος σε ρώτησε «Πώς την είδες;», χρησιμοποιώντας, δηλαδή, έκφραση που μόνο στα σαλόνια του Κολωνακίου χρησιμοποιείται, την επόμενη φορά να λες ό,τι είναι να πεις ευρισκόμενος λίγα εκατοστά έξω από το κατώφλι της μεγάλης αίθουσας του Κοινοβουλίου. Εκεί μπορείς να λες ό,τι θές. Εκεί, έξω από τη μεγάλη αίθουσα, ελέχθησαν μεγάλες κουβέντες όπως «Άμα θες, έλα εδώ να σε γ@μήσω» ή «Έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι καλλίτερος».

Να προσέχεις, λοιπόν, Ηλία. Είναι θέμα τόπου και τύπου, ουδέποτε δε ουσίας. Έξω από το Κοινοβούλιο μπορεί οιοσδήποτε να χυδαιολογεί, εντός αυτού, όμως, επιτρέπεται να λέγονται μόνον ουρανομήκεις παπάρες.

Σωτήριος Καλαμίτσης

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.