Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη κίνηση των Ρώσων στην Λήμνο – Παρέλασαν πεζοναύτες. ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΜΟΓΓΟΛΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΓΡΟ ΟΜΠΑΜΑ.



Μήνυμα στην Άγκυρα ότι αναγνωρίζουν την στρατικοποίηση των νησιών μας
Η Μόσχα προχώρησε και σε δεύτερη κίνηση στήριξης της ελληνικής πλευράς και έμμεσης “απόρριψης” των τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX: Το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Novocherkassk, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, “έδεσε” στο λιμάνι της Λήμνου.
Bγήκε χθες από τα Στενά των Δαρδανελίων και υπό τα όμματα των τουρκικών ναυτικών παρατηρητηρίων, οι αξιωματικοί του πλοίου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν και εν συνεχεία δεξιώθηκαν τους Έλληνες αξιωματικούς. Το Μνημείο κατασκευάστηκε στη μνήμη των 72 Ρώσων ναυτών του ρωσικού στόλου που απελευθέρωσε το νησί το 1770 από την τουρκική κατοχή.
Ως αποκορύφωμα οι Ρώσοι πεζοναύτες σήμερα παρέλασαν στο νησί και έστειλαν μήνυμα στην Ανατολή ότι η Ελλάδα νομιμοποιείται πλήρως να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας, κάτι που με επανειλημμένες ΝΑVTEX και ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα έχει θέσει ως “παραβίαση” των συνθηκών του 1914 και του 1923.

Θυμίζουμε ότι η Mόσχα έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να επιθεωρήσουν σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011 από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2012, τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας, αποδεχόμενη έτσι, στην πράξη το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά.
Με την επιλογή όμως αυτών των περιοχών, η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που αμφισβητεί η Τουρκία και όχι μόνο: Είναι γνωστή η άρνηση του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει στις ασκήσεις του νησιά όπως η Λήμνος, για τα οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας.

ΠΗΓΗ: LIAKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.