Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΤΑΝ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!!!

Eδώ η λίστα, εκεί η λίστα, τελικά ποιος είχε την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι
Ο ... Ευάγγελος Βενιζέλος
Ναι, στην χώρα που συμβαίνουν όλα τα τρελά και τα απίστευτα η λίστα με τους Έλληνες "βασιλιάδες της φοροδιαφυγής", συνολικά 2000 άτομα περίπου, δεν υπήρχε στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, ούτε στα χέρια του ΣΔΟΕ, αλλά στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος την είχε ... κρατήσει φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών
ΓιατίΔεν το εξήγησε, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιους είδους στοιχεία...  δεν τα παίρνουν σπίτι τους οι υπουργοί φεύγοντας από το υπουργείο
Η υπόθεση αφορά την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία περιέχει 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης, την οποία εδώ και 18 μήνες δεν έχει δει κανένας. Η λίστα αυτή παραδόθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτός την παρέδωσε στον Ι.Διώτη του ΣΔΟΕ και προφανώς αυτός την έδωσε στον διάδοχο του Γ.Παπακωνσταντίνου, Ε.Βενιζέλο καθώς τα στοιχεία ... τσούζουν και αφορούν το σύνολο, σχεδόν, της πολιτικής και οικονομικής ελιτ της χώρας! 

Τώρα ο Ε.Βενιζέλος λέει ότι "Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά η λίστα, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής"! Δηλαδή ξέρουμε τους απατεώνες που θησύρισαν στην πλάτη του ελληνικού λαού και έκλεψαν το δημόσιο, αλλά "έχουμε νομικό πρόβλημα γιατί η λίστα είναι προϊόν κλοπής"! Και η Γερμανία που πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ σε αυτούς που της παρέδωσαν ανάλογο CD με ονόματα Γερμανών φοροκλεπτών, γιατί δεν έχει νομικό πρόβλημα; .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι έχει παραδώσει τη λίστα στην κυβέρνηση (η κυβέρνηση το αρνείται) και υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητά του ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων. Σημείωσε, δε, ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα τείνει να εκθέσει διεθνώς (!) τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τονίζει:
«Η δημόσια συζήτηση για την "περιβόητη" λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που σύμφωνα με δήλωσή του παρέλαβε στα τέλη 2010 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στις αρχές Ιουνίου 2011 στον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα και να ακυρώσει την προσπάθειά μας για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων.
Θεωρώ συνεπώς αναγκαίο, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, να τονίσω τα εξής:
»Ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στις 17 Ιουνίου 2011. Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης, με αφορμή και πάλι δημοσιεύματα για την ύπαρξη "λίστας" με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί.
»Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσε να συμπράξει.
»Με βάση τη γενική εικόνα των ηλεκτρονικών στοιχείων που μου έδωσε ατύπως ο κ. Διώτης, συμφώνησα αμέσως με τη νομική και υπηρεσιακή του εκτίμηση, όπως επέβαλε η θέση μου.
»Άλλωστε, το όργανο που έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών για τη διενέργεια ελέγχων και την επεξεργασία στοιχείων –αλλά βεβαίως και για την αξιοποίηση κάθε είδους πληροφοριών- είναι το ΣΔΟΕ, ο επικεφαλής του οποίου είχε στη διάθεσή του και αξιολόγησε το παραπάνω υλικό. Όποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη και όπως ακριβώς μου δόθηκε βρίσκεται ήδη στα χέρια της Κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί.
»Βασική προτεραιότητά μας την περίοδο εκείνη ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία κατά το πρότυπο παρόμοιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο.
»Η συμφωνία αυτή ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα έχει πραγματικό και όχι επικοινωνιακό αντίκρισμα για τα δημόσια έσοδα, δηλαδή για τον ελληνικό λαό».

Και η Γερμανία που και συμφωνία έχει με την Ελβετία για φορολόγηση των καταθέσεων από Γερμανούς πολίτες και την λίστα αγόρασε (εμάς μας την έδωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ) γιατί δεν έχει "νομικό πρόβλημα"; 
Μήπως υπάρχει κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.