Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Ποινές κάθειρξης για τέσσερα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Να τρέξουν γρήγορα από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση.


Ποινές κάθειρξης 34 ετών (κατά συγχώνευση 25 χρόνια) επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο, όπως επίσης και στον Νταμιάνο Μπολάνο οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς και για άλλες πράξεις...
Μικρότερη ποινή, κάθειρξη 7 ετών, επέβαλε το δικαστήριο στον Χρήστο Τσάκαλο καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση.
Οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι, πέραν της συμμετοχής στους «Πυρήνες» κρίθηκαν ένοχοι και για απλή συνέργεια στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην οικία της πρώην υπουργού Λούκα Κατσέλη, στο γραφείο του πρώην υφυπουργού, Παναγιώτη Χηνοφώτη και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Ακόμη κρίθηκαν ένοχοι και για ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών.
Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν απόντες κατά την έκδοση της ετυμηγορίας καθώς τις τελευταίες μέρες δεν έδιναν το παρών στο δικαστήριο μη αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους δικηγόρους.

planet.greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.