Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ": ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.



Σε μια περίοδο που οι αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων περιορίζονται καθημερινά και η στρατιά των ανέργων διογκώνεται, κάποιοι απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια και κάτι παραπάνω από προκλητικές αμοιβές. Ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αθήνας, του οποίου κύριος μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο, φέρεται έτοιμος να υπογράψει πενταετή ανανέωση της σύμβασής του με τις ετήσιες αποδοχές του να αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 650.00 ευρώ! Το ποσό είναι εξωπραγματικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι στο αεροδρόμιο «νοικιάζονται» εργαζόμενοι με ενιαία αμοιβή 625 ευρώ τον μήνα, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο της... ημερήσιας αμοιβής την οποία φέρεται ότι πρόκειται να λάβει ο κ. Παράσχης.

Η σύμβαση του γενικού διευθυντή του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιάννη Παράσχη θα έληγε μέσα σε εννέα μήνες. Ο ίδιος διατηρεί θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΛ, ενώ είναι και μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) συμπεριέλαβε στη συνεδρίασή του τη συζήτηση -εκτός ημερήσιας διάταξης- για την επέκταση της σύμβασης εργασίας του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ετήσια αποζημίωση 400.000 δολαρίων, συν 50.000 δολάρια έξοδα κίνησης. Το ποσό αυτό ισούται με 320.000 ευρώ, ήτοι τις μισές περίπου αποδοχές του διευθυντή του αεροδρομίου μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο ΔΑΑ είναι ιδιωτική εταιρία, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με 55%, η Hochtief AirPort GmbH διαθέτει το 26,667%, η Hochtief AirPort Capital GmbH το 13,333% και το υπόλοιπο ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές.

Μάλιστα, πολλά ερωτήματα γεννά η απόφαση ανανέωσης της σύμβασης του διευθυντή του αερολιμένα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που η γερμανική εταιρία επιθυμεί να πουλήσει τη συμμετοχή της στο «Ελ. Βενιζέλος» και ενώ έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στη λίστα του οποίου περιλαμβάνεται ο αερολιμένας. Η πώληση ποσοστού του Δημοσίου έχει ήδη αποφασιστεί, όπως και η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης για τα επόμενα 20 χρόνια, είτε με τους Γερμανούς είτε με όποιον τους διαδεχτεί. Μάλιστα, το Δημόσιο έχει προσλάβει ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την αποκρατικοποίηση την ΒΝΡ Paribas και την Εθνική Τράπεζα.


Νεκταρία Σταμούλη

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.