Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου       

Την περασμένη Πέμπτη, στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα το δημόσιο  χρέος της Ελλάδος, οι εταίροι μας αποφάσισαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην παρακμασμένη Ευρωπαϊκή οικονομία και να ξεσφίξουν ελαφρώς την θηλιά από το λαιμό της Ελλάδος. Μέσω της απόφασής τους οδήγησαν την  Ελληνική οικονομία στην διαρκή πτώχευση και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων για δύο τουλάχιστον γενεές. Μέσω αυτής της απόφασης οι εταίροι μας χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πειραματόζωο στην αρένα της αιμοσταγούς οικονομικής πολιτικής των κερδοσκόπων-τοκογλύφων δανειστών μας.

Παρόλα ταύτα, μετά από αυτή την απόφαση η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και θεωρεί πως έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία. Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες αν και για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκαν τους καλύτερους δυνατούς όρους για το συμφέρον της πατρίδος μας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την διάσωση της ευρωζώνης και σύρθηκαν ως γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες στην απόφαση των εντολοδόχων τους, της νέας τάξεως πραγμάτων.  

Από τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση (μνημόνιο) με τους βιαστές μας του ΔΝΤ που είναι μια ανυπόστατη σύμβαση, αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα και παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα. Η σύμβαση αυτή εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και για πρώτη φορά διεθνής σύμβαση αναφέρεται σε εκποίηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους ενός εκ των συμβαλλομένων. Επί της ουσίας είναι μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου. Είναι μια διεθνής επαχθής σύμβαση που μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων η Ελληνική κυβέρνηση προς ψήφιση-επικύρωση.   

Τότε η Ελληνική κυβέρνηση με την υπαγωγή μας στο μνημόνιο θριαμβολογούσε πάλι πως έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. 

Όμως, αυτή η ανίκανη και ανήμπορη κυβέρνηση από τότε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να πιάσει κάποιους από τους στόχους που είχε θέσει προκειμένου να σταματήσει την κατηφόρα της οικονομίας μας. Έτσι, διογκώθηκε, μέσω της πολιτικής της φοροεπιδρομής, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, σε συνδυασμό με την αδυναμία περιορισμού των δημοσίων δαπανών, είναι η αυξανόμενη ύφεση της οικονομίας. Καθημερινά παραδείγματα τα συνεχή λουκέτα της αγοράς, το «κάθισμα» της οικοδομής και η επαναλαμβανόμενη αφαίμαξη των μισθών των εργαζομένων και των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας.  

Μοιραία, λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου από την κυβέρνηση με θύματα για άλλη μία φορά τους συνήθεις ύποπτους, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αυτή τη φορά, όμως, οι δανειστές μας πήραν από την Ελληνική κυβέρνηση και τις εμπράγματες ασφάλειες και εγγυήσεις που δεν είναι άλλες από την απόλυτη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μας και της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν, συνέστησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου που σκοπό έχει με συνοπτικές διαδικασίες να αξιοποιήσει και προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Οι κ. Ιωάννης Κουκιάδης και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος που ανέλαβαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παραπάνω εταιρείας θα είναι και οι πρώτοι που θα οδηγηθούν πολύ σύντομα στις Ελληνικές φυλακές γιατί με την υπογραφή τους θα έχουν εκποιήσει δημόσια περιουσία της Ελλάδος έναντι πινακίου φακής, απεμπολώντας, ταυτόχρονα, κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 

Γιατί απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι η εκποίηση των  δημόσιων επιχειρήσεων της Ελλάδος, όταν μάλιστα πολλές από αυτές είναι κερδοφόρες τα τελευταία χρόνια, όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΠΑ (δημόσια επιχείρηση αερίου), ο ΟΠΑΠ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΔΕΗ που εκτός των άλλων είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και ασφάλειας για τη χώρα.

Σήμερα, είναι πλέον πεποίθηση σε όλο τον Ελληνικό λαό πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μία κυβέρνηση ανίκανων και ανήμπορων προσώπων, όπως παραπάνω αναφέρω, αλλά είναι κυβέρνηση εντολοδόχων και μειοδοτών της γης των προγόνων μας. Είναι η κυβέρνηση που συνειδητά απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας εξαθλιώνοντας παράλληλα τον ευνουχισμένο Ελληνικό λαό από την πολιτική που άσκησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Εάν, λοιπόν, ο Ελληνικός λαός δεν ξυπνήσει, αυτοί που σήμερα χωρίς νομιμοποίηση μας κυβερνούν μετατρέποντας το πολίτευμά μας σε Δημοκρατία της Δικτατορίας θα πουλήσουν στο τέλος και να μνήματα των προγόνων μας και θα πάρουν και την θάλασσά μας να την πάνε αλλού.

Παράλληλα, εκτός της κυβέρνησης, τεράστιες είναι οι ευθύνες του Ανώτατου άρχοντα αυτής της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που συνεχώς συναινεί στα πολιτικά εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού της δια της σιωπής του. Μιας σιωπής ύποπτης πλέον χωρίς αντίδραση, εάν θυμηθούμε την προσφώνηση της τότε Προέδρου της Ελληνικής βουλής, κ. Μπενάκη, την 12η Δεκεμβρίου του 2004, προς το πρόσωπό του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, η οποία μεταξύ άλλων είπε:

«… Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν προς χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».

Γιατί ο κ. Παπούλιας δεν αντέδρασε στα φοβερά και τρομερά που άκουσε από την Πρόεδρο της Ελληνικής βουλής; Γιατί δεν αντιδρά σήμερα, επτά χρόνια μετά, όταν βλέπει να υλοποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα τα παραπάνω μέσω της εγκρίσεως του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, αλλά και της απόλυτης αποδοχής της εξευτελιστικής και μειωτικής για τα Ελληνικά δίκαια απόφασης της έκτακτης συνόδου κορυφής;

Γιατί δεν αντιδρά όταν μέσα σε δύο ημέρες μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής, οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Standard and Poor’s υποβάθμισαν την Ελληνική οικονομία μία θέση πριν από την οριστική χρεοκοπία και όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Stern» αναφέρει ρητά, πως πρέπει η Ελλάδα να παραχωρήσει ως αντάλλαγμα στην Ε.Ε. μέρος της κυριαρχίας της;;;;;;;;    

Για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό της συνεχιζόμενης σιωπής του και της αποδοχής του των πράξεων της κυβέρνησης που οδηγούν στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και την μελλοντική μείωση των διατυπωμένων από συνθήκες κυρίαρχων εδαφών μας, από την στιγμή που   άσκησε κατά το παρελθόν πολιτική εξουσία επί δεκαετίες και φέρει βαρύτατες ευθύνες για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της Ελλάδος.

Κε Παπούλια, η Ιστορία καταγράφει πράξεις πολιτικών προσώπων που ενεργά ή με την σιωπή τους συνέπραξαν σε απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου γενεών πολιτών, συντελέσαντες στο ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας κατά των συμφερόντων της πατρίδος και του λαού της. 

Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφουγκρασθείτε τα προβλήματα και την επιθυμία του λαού σας και οδηγείστε άμεσα την χώρα σε εκλογές ανατρέποντας αυτή τη φαύλη, αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική κυβέρνηση για να αποφασίσει ο λαός για την τύχη της χώρας του και να εκλέξει εκείνους που θα διαχειρισθούν τις τύχες του μετά την διαμορφωμένη σημερινή κατάσταση.

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.