Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΑΣΕ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΒΙΑΣ.



Εκτός από τα παραμύθια περί ακροδεξιάς βίας ο Οικονόμου ουσιαστικά παραδέχεται ότι έχει αποτύχει πλήρως στον σκοπό του, δηλαδή στην μείωση της εγκληματικότητας. Ας παραιτηθεί μήπως και βρεθεί κάποιος άλλος που θα μπορέσει να δώσει λύσεις εκεί που ο Λευτεράκης απέτυχε.

Σε ανατριχιαστική παραδοχή του ελλείμματος ασφαλείας που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στη χώρα, προχώρησε ο αρχηγός της Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: "Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ», είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας στους βουλευτές. "Έχουμε ραγδαία κλιμάκωση της βίας".

Επίσης προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση αυτά που είπε περί ... νέων βομβών μολότοφ για την μετάλλαξη της κανονικής βόμβας μολότοφ, από εμπρηστική βόμβα σε... εκρηκτική: «Η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Στο μπουκάλι προσθέτουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρρευστα υγρά για να κολλήσουν στις στολές των αστυνομικών και να προκαλέσουν ισχυρότερη ζημιά», αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι από τα πρόσφατα επεισόδια οι νέου τύπου εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, έστειλαν 126 αστυνομικούς στα νοσοκομεία και 26 αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα εκτός υπηρεσίας.

εριέγραψε επίσης τις νέες μεθόδους και τα νέα  όπλα που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις κατά αστυνομικών: «χρησιμοποιούνται τόξα με βέλη, σφενδόνες που πετάνε μπουλόνια και σπάνε μάρμαρα. Πυροσβεστήρες για δημιουργία θολού περιβάλλοντος, καπνογόνες βόμβες, εκτυφλωτικά λέιζερ, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα και μπουκάλια όχι με νερό αλλά με... ούρα», είπε, αφήνοντας έκπληκτους πολλούς βουλευτές.

Εξέφρασε την άποψη ότι «άλλη πλευρά», όπως τη χαρακτήρισε, «επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο. Δημιουργείται και μία φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία. δεν έχει όμως ακόμα λάβει, αυτή η ακροδεξιά βία, τις διαστάσεις τις βίας των αναρχικών. Δρα, όμως σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί. Τελευταίως είδαμε και μία περίεργη σύμπλευση: Ομάδες ακροδεξιών και αναρχικών να ανέχονται η μία την άλλη και να βάλλουν και οι δύο εναντίον των αστυνομικών. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που στοχεύεται ευθέως η Βουλή. Στη πλατεία Συντάγματος, έπεσαν πάνω από 20 τόνοι. Πήγαν να «κτίσουν» την Αστυνομία. Οι δυνάμεις μας λένε ήδη " δεν αντέχουμε άλλο, μας έχουν χτίσει"».

Πάντως αυτά τα περί "ακροδεξιάς βίας" δεν τα στοιχειοθέτησε. Εκτός και αν εννοεί τις μονάδες αυτοάμυνας των πολιτών που λόγω αστυνομικής απουσίας αναγκάζονται να αυτοαμύνονται. Καλά τα πολιτικά πυροτεχνήματα από τους πολιτικούς, αλλά από την αρχηγό της αστυνομίας περιμέναμε περισσότερη τεκμηρίωση...

Τέλος ο αρχηγός της Αστυνομίας δεν αναφέρθηκε καθόλου, πλην της σύντομης αναφοράς του στα "Καλάσνικοφ" στο κοινό έγκλημα, αλλά και στο εισαγόμενο που προέρχεται από τις ορδές των ξένων εγκληματιών που εν είδει "οικονομικών μεταταναστών" έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο μάχης με θύμα τον Έλληνα πολίτη.

Η απουσία μιας σοβαρής αστυνόμευσης και κυριότερα μιας αποτρεπτικής πολιτικής και πολιτικής απελάσεων δρουν ως ανασταλτικοί παράγοντες και με την παρούσα φιλοσοφία αντιμετώπισης του εγκλήματος δεν πρόκειται να σημειωθεί καμιά πρόοδος στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Με άλλα λόγια η "μάχη" μπορεί να θεωρηθεί ήδη χαμένη και ο αρχηγός της Αστυνομίας "περί άλλων τυρβάζει"...

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.