Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εάν ισχύει το παρακάτω δημοσίευμα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας.

 

Τραπεζίτης πίσω από την «ανατροπή» Ραγκούση για τα ταξί


29/07/2011 10:13
Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση, ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που έχουν κάνει για κάθε τέτοια άδεια, μέχρι σήμερα και τις περισσότερες φορές με δανεισμό, οι επαγγελματίες του κλάδου.

Πληροφορίες του Newscode.gr, αναφέρουν ότι πίσω από τον «αιφνιδιασμό» Ραγκούση , υπάρχει ο σχεδιασμός πολύ γνωστού τραπεζίτη, που συνηθίζει να κάνει περίεργα επιχειρηματικά παίγνια. Ο εν λόγω κύριος θέλει να αποκτήσει με πολύ μικρό κόστος περίπου 700 άδειες ταξί και αυτά να έχουν ως περιβάλον λειτουργίας το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», ως εταιρεία με σύμβαση συνεργασίας με το αεροδρόμιο. Ανάλογες σκέψεις κάνουν και μεγαλο- ξενοδόχοι των Αθηνών, ειδικά κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών, που θα ήθελαν να αποκτήσουν για παράδειγμα μίνι στόλο ταξί, 30-35 αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία, αφού η αξία των αδειών θα εκμηδενιζόταν , τα δάνεια θα παρέμεναν προς αποπληρωμή και η λειτουργία του ταξί, όχι μόνον δεν θα απελευθερωνόταν επιπλέον, αλλά θα αποκτούσε πολύ σημαντικούς περιορισμούς. Το επάγγελμα θα κλείσει αντί να ανοίξει και τη μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί σήμερα ένα ταξί, θα αντικαθιστούσε το καρτέλ , που σχεδιάζει ο τραπεζίτης και κάποοι άλλοι από τους «ισχυρούς» των Αθηνών.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί , θα παρέμεναν στην περίπτωση αυτή οδηγοί, χωρισμένοι σε τρείς βάρδιες και με μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ.

Ο ρόλος του Γ. Ραγκούση, αλλά και οι τάχα πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στην Ελλάδα, είναι όχι μόνον σκοτεινός, αλλά και απευθείας διαπλεκόμενος.

Αντί λοιπόν οι οδηγοί ταξί να αποκλείουν λιμάνια όταν καταφθάνουν κρουαζιερόπλοια, καλύτερα να αποκλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, του εμπλεκόμενου επιχειρηματία και να ζητήσουν από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους πολίτες, να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλες τράπεζες, ώστε το μήνυμα να είναι ισχυρό και με βάθος στο μέλλον.

Όσο για τον κ. Ραγκούση , κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το δημόσιο συμφέρον των πολλών που εκ της θέσης του, οφείλει να εξυπηρετεί . και για να μην έχουμε καλοκαιρινές συγκρούσεις με το εν λόγω υπουργείο, ας μας αποδείξουν με έμπρακτο τρόπο ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν και ότι στον προτεινόμενο νόμο, θα υπάρξει θωράκιση του ταξί από τα καρτέλ, που σχεδιάζονται.

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο εβραιοσ δυστυχωσ δεν εχει σχεση με αυτα τα ανθελληνικα γουρουνια κ οταν ο τζεφρυ ειπε τι θελετε? να πουλησω κ την πελλοπονησσο!! τοτε γιατι να μιλαμε για αυτα τα μιασματα! οσο για τουσ ταριφεσ μηπωσ το παραγαμησανε κ πολυ η ελλαδα δεν ειναι τσιφλικι κανενοσ κ ουτε εχει κανεισ το δικαιωμα να καταστρεφει περιουσιεσ αλλων κ οι αδειεσ πουληθηκανε απο τουσ ιδιουσ στουσ ιδιουσ!! μην τα ισοπεδωνουμε ολα φτανει ποια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o ragkoushs einai galanomateis diabogenimenos tora pou tous exounai baloi nathn ksepoulisounai sou leoi kai o ragkousoi den agorazo kai ego kamia spitarona gia tora pou tha mas petaksounai ston dromo gia na doume th tha ginoi prota..kai meta to kano top spoith na nomizoi pos einai olokenourgio tha ftiakso kai mia ayloi na pathns tha balo kai sthn eisodos tou spoitioy kai ena kokino fos kai thn korimou kai thn gineka mou kai ths duo aderfes mou kai tha piasounai doulia xontro konomei alhtarades tha sas kramasoume sto telos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.