Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ : «10 άπραγα χρόνια φθοράς…»

24 Απριλίου 2004 - 24 Απριλίου 2014...Μετά από 10 άπραγα χρόνια φθοράς, λέμε:
ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ότι το κυπριακό ζήτημα βρίσκεται πάνω από κάθε άλλο θέμα, διότι  -απλούστατα-  χωρίς την ύπαρξη του κυρίαρχου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάθε άλλο θέμα καταργείται.
ΛΕΜΕ επίσης, ότι το κυπριακό είναι καθαρά ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πρόκειται για ΕΠΙΔΡΟΜΗ Κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ  άλλου, κυρίαρχου Κράτους-μέλους των ΗΕ, μέσω ρατσιστικής βάρβαρης εθνοκάθαρσης, δημογραφικής αλλοίωσης και σφετερισμού της ιδιοκτησίας. Το δε έδαφος που παράνομα κατέχουν οι Τούρκοι, απαγορεύοντας την επιστροφή, εγκατάσταση και ανάκτηση περιουσίας από τους Έλληνες Κυπρίους, είναι και επισήμως παραμένει έδαφος του κυρίαρχου και ευρωπαϊκά ισότιμου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όλα αυτά, παραβιάζουν  -από την ώρα της εισβολής και διαρκώς μέχρι σήμερα-  τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τις Αρχές Δικαίου & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ και αποτελούν, στο σύνολο τους,  έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ΔΕΝ παραγράφεται.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ υποβαθμίστηκε βίαια από τους τελευταίους δύο Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι  -υποστηριζόμενοι από μερικούς ακόμα ελληνοειδείς-  παρουσιάζουν το κυπριακό ως «πρόβλημα δικοινοτικού εθνικισμού…», από-ενοχοποιώντας την Τουρκία από κάθε έγκλημα και παραγράφοντας πλήρως τους βρετανο-τουρκικούς επεκτατικούς σχεδιασμούς κατά της Κύπρου από την 10ετία του ’50 και που ΑΥΤΑ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ η αιτία ύπαρξης του κυπριακού προβλήματος.
Στις 24 Απριλίου 2004, ο κυπριακός ελληνισμός απέρριψε συντριπτικά το «Σχέδιο Λύσης Αννάν», το οποίο και θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από την ίδια εκείνη ώρα. Από δε την 1η Μαΐου 2004, που το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίαρχο επί ολοκλήρου του εδάφους της Νήσου, εντάχθηκε ισότιμα στην ΕΕ, χρέος μας ήταν να διεκδικούμε την απόλυτη εφαρμογή των ευρωπαϊκών αρχών Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και για το δικό μας το κράτος, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους 550 εκ. Ευρωπαίους συμπολίτες μας.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ τον Απρίλη του 2004 ήταν: Η λύση να μην θίγει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μην πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα των νομίμων Κυπρίων.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ η συντριπτική απόρριψη του «Σχεδίου Αννάν» και, συνεπώς, η γραμμή που θα ακολουθούσαμε, όφειλε να πειθαρχήσει προς την ισχυρή αυτή λαϊκή εντολή.
Αντί αυτού γίνονται ακριβώς τα αντίθετα, επιτρέποντας το τσιμέντωμα και την υλοποίηση της συμπαιγνίας Οικονομική Δυσπραγία, Κοινωνική Αναταραχή και  -με τον Λαό γονατισμένο-  επιβολή της «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας Ανάν ΣΥΝ», μαζί  -βεβαίως-  με την απώλεια ολόκληρου του υποθαλάσσιου και υπόγειου φυσικού μας πλούτου, τον οποίον από «Θεόσταλτο Δώρο», οι επιτήδειοι τον κατάντησαν ΚΑΤΑΡΑ και αντικείμενο του πάρε-δώσε με τον παράνομο επιδρομέα.
ΣΤΟΧΟΣ, η κατάργηση του κυρίαρχου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αντικατάσταση του με τον 50%-50% Συνεταιρισμό δύο κρατικών μορφωμάτων και -μοιραία- η τουρκοποίηση της Κύπρου κάτω από βρετανική κηδεμόνευση.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το «νέο σχέδιο λύσης» που θα επιχειρηθεί να επιβληθεί στον καταπονημένο κυπριακό λαό, συνοδευόμενο από υποσχέσεις εντεταλμένων ανοήτων, ότι δήθεν «η μετά από τη λύση συνεργασία Κύπρου και Τουρκίας θα επιλύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα», τα οποία ήσαν -λέμε εμείς- εντεταλμένα και μεθοδευμένα για υλοποίηση από τις δύο τελευταίες προεδρικές θητείες.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΛΥΣΗ ΔΔΟ» θα απορριφθεί ξανά, διότι μόνον η Τουρκία και οι συνοδοιπόροι της βιάζονται για μια τέτοια καταστροφική διευθέτηση…
ΕΜΕΙΣ, λέμε να αντισταθούμε, να αρχίσουμε να διεκδικούμε και να αναμένουμε ΜΕΧΡΙ που ο Τόπος να ορθοποδήσει οικονομικά (και υπάρχουν οι τρόποι), ΜΕΧΡΙ που να ανασκευάσουμε τις λαβωμένες συμμαχίες μας και ΜΕΧΡΙ που να προετοιμαστούμε από κάθε άποψη, ούτως ώστε να καταθέσουμε εμείς πλέον  -η επίσημη Κυπριακή Πολιτεία-  τη δική μας Πρόταση για την ορθή κατάληξη του Κυπριακού Ζητήματος.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ τεκμηριωμένη και αναντίλεκτη, που θα διέπεται αποκλειστικά από τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές Αρχές Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και που το βασικό της αξίωμα θα είναι δύο πράγματα:
(1ον) ότι η κατάργηση του διεθνώς αναγνωρισμένου και ισότιμα ευρωπαϊκού κυρίαρχου Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ
και (2ον) ότι κάθε άλλο θέμα συζητείται, νοουμένου ότι οι αποφάσεις ΔΕΝ θα θίγουν την κυριαρχία του Κράτους και ΔΕΝ θα πλήττουν κανένα ανθρώπινο δικαίωμα των νομίμων Κυπρίων πολιτών.
ΧΩΡΙΣ να επηρεάζεται  κανένα από τα καλώς νοούμενα συμφέροντα οποιουδήποτε, όπως ούτε και τα συμφέροντα των Ελλήνων της Κύπρου.
ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ, ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα αντιστέκονται και θα διεκδικούν διαρκώς, μέχρι την ορθή κατάληξη, από τη μια για να μην έχουν ξανά το παράπονο ότι με το νέο ΟΧΙ που θα ακούσουν τους ξεγελάσαμε (όπως μας είπαν το 2004), αλλά και για να εμπεδώσουν ότι οι μειοδοτικές ηγεσίες που επέλεξαν για να μας εξαπατήσουν ΔΕΝ είναι ικανές να κάμψουν το φρόνημα και την αγωνιστικότητα μας.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ η Πατρίδα μας βιώνει τις επιπτώσεις της καταστροφικής πορείας που ακολούθησαν κάποιες ηγεσίες, χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν τη δική μας εξουσιοδότηση.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ πως θα αντέξουμε τη δυσπραγία, θα αρνηθούμε την εξαθλίωση και θα διεκδικήσουμε  -με αξιοπρέπεια και μέχρι τέλους-  κάθε δικαίωμα που έχουμε ως μια πολιτισμένη κοινωνία.
Με τη βοήθεια του Θεού, θα διεκδικήσουμε και θα αποκτήσουμε όσα νομίμως μας ανήκουν.
Αποτελεί το ύστατο χρέος μας, προς το δικό μας παρελθόν και προς το μέλλον των δικών μας παιδιών...

Πάνος Ιωαννίδης