Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ "ΠΡΟΦΗΤΗ"; L.A. Times: «Έρχονται δολοφονίες πολιτικών..!!!

 
 
Η έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο αναζωπυρώνει τους φόβους εξτρεμισμού στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αμερικανικής εφημερίδας...
- Υπάρχει κάποιο “μήνυμα” που μας στέλνει ο αμερικανικός Τύπος;

Χτύπημα-σφραγίδα μιας «νέας γενιάς εξεγερσιακών αναρχικών, μηδενιστών και ταραχοποιών της μεσαίας τάξης» θεωρούν οι ειδικοί την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα «Los Angeles Times».

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην ελληνική πρωτεύουσα αναζωπυρώνει τους φόβους για κλιμάκωση της βίας και του εξτρεμισμού στη χώρα, που παραπαίει οικονομικά, υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρεται σε ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα, που έγινε την Παρασκευή χωρίς να διευκρινίζεται πού, από έναν άνδρα που μιλούσε αγγλικά και ισχυριζόταν ότι έχει δεσμούς με ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες. Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», ο άγνωστος είπε ότι οι βίαιες επιθέσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα και δολοφονίες πολιτικών προσώπων.

Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή, σημειώθηκε η έκρηξη βόμβας στο «The Mall», ενώ όπως σημειώνει η εφημερίδα δεν είχε περάσει ούτε μία εβδομάδα από τους πυροβολισμούς κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Η εγχώρια τρομοκρατία είχε σχεδόν εκλείψει μετά τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τονίζει το δημοσίευμα. Όμως, τα τελευταία χρόνια πολλές ομάδες μιμητών εμφανίστηκαν, πραγματοποιώντας μικρής κλίμακας επιθέσεις.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2009, την απαξίωση της πολιτικής ελίτ της χώρας και τα σκληρά μέτρα λιτότητας, δημιουργήθηκε πρόσφορο έδαφος για τον εξτρεμισμό.

Τα τελευταία γεγονότα έχουν θέσει σε συναγερμό την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ελλάδας, σύμφωνα με αξιωματούχους της ασφάλειας που επικαλείται η εφημερίδα.

«Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, οι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται πως η αναγεννημένη βία θα μπορούσε να υπονομεύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ακόμα και να βλάψει μία από τις τελευταίες προσοδοφόρες βιομηχανίες της Ελλάδας: τον τουρισμό», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: http://totefteri.blogspot.gr/2013/01/la-times.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.